Trójkot birmański n° 4 - urodziny Pupusza!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 05, 2011 22:08 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Dla mnie rano to klopot z wstawaniem jest od zawsze :roll: ale pokonalam go jasnymi roletamii w pokoju gdzie spie...oszukuje ,ze na zewn jest jasno ;)

Natomiast przyznaje ,ze po poludniu te egipskie ciemnosci mnie wykanczaja-dzis padlam po poludniu spac ,bo organizm daje znac,ze pora zasnac skoro ciemno. Aktualnie o 21 po przesunieciu czasu wydaje mi sie ,ze jest srodek nocy.

Ale poniewaz tak jest co rok,to ciesze sie malymi rzeczami i wlaczylam opcje przetrwania ;)

Z malych rzeczy -ciesze sie ,ze jest cieplo :) ,nie ma deszczu i wiatru :1luvu:

Chodze w jesiennej kurtce i kolorki jesienne na drzewach mnie ciesza :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lis 06, 2011 1:39 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Birfanka pisze:Chodze na palcach, z obawy, ze jak sie zbudzi, przypomni sobie o cukierkach Obrazek

Tak bylo wczoraj Obrazek
Obrazek http://w767.wrzuta.pl/film/4uc9JWMSKav/filmik137

Ale maruda :lol:
A pańcia niedobra, najpierw podrażniła koteczka zamkniętym pudełeczkiem, a potem schowała je do szuflady :evil:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie lis 06, 2011 7:43 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Dziek za opowiesc :)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie lis 06, 2011 9:25 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Birfanka pisze:Dlatego twierdzilam, ze te strefy czasowe sa zbyt szerokie, bo juz 1 godzina robi duza roznice, a co dopiero 2,5 godziny.
W Polsce tez mi bylo za wczesnie ciemno o tej porze roku. Tutaj czas zimowy jednak pasuje mi bardziej, i w sumie w lecie tez moglby byc (tu), bo w czerwcu i lipcu ciemno robi sie dopiero po 22-giej, wiec jakby sie robilo po 21-szej, nic by nie szkodzilo.(...)

Jest Ci tak dobrze właśnie dzięki temu, że nasza strefa czasowa sięga za daleko na zachód :)

Wojtek

Post » Nie lis 06, 2011 18:41 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Mnie tak, ale Hani niedobrze Obrazek

Wojtek pisze: Ale maruda :lol:
A pańcia niedobra, najpierw podrażniła koteczka zamkniętym pudełeczkiem, a potem schowała je do szuflady :evil:
Obrazek
Na filmiku widac, jak zezera trzeciego kolejnego cukierka, wiec schowalam je do szuflady, zeby sie uspokoil, bo co prawda wyglada, ze ten zwykle niejadek gotow bylby wrąbac cale pudelko za jednym zamachem, ale mam watpliwosci, czy wieksza ilosc przysmaku nie zaszkodzilaby by mu na nerki Obrazek

Musze pilnowac diety Pupusza Obrazek

anulka111 pisze:Dla mnie rano to klopot z wstawaniem jest od zawsze :roll: ale pokonalam go jasnymi roletamii w pokoju gdzie spie...oszukuje ,ze na zewn jest jasno ;)

Natomiast przyznaje ,ze po poludniu te egipskie ciemnosci mnie wykanczaja-dzis padlam po poludniu spac ,bo organizm daje znac,ze pora zasnac skoro ciemno. Aktualnie o 21 po przesunieciu czasu wydaje mi sie ,ze jest srodek nocy.

Ale poniewaz tak jest co rok,to ciesze sie malymi rzeczami i wlaczylam opcje przetrwania ;)

Z malych rzeczy -ciesze sie ,ze jest cieplo :) ,nie ma deszczu i wiatru :1luvu:

Chodze w jesiennej kurtce i kolorki jesienne na drzewach mnie ciesza :kotek:
Tez mnie cieszy cieplo :)

Nie mam jasnych rolet (choc wlasciwie zamkniete okiennice tez sa jasne), ale oszukuje w ten sposob (zwlaszcza w ostatnich tygodniach przed zmiana czasu na zimowy), ze nastawiam budzik kwadrans wczesniej, wlaczam swiatlo i leze ten kwadrans przy zapalonym swietle, pomaga :idea:
Moje mieszkanie w Polsce mialo okna wychodzace na wschod i jak musialam wczesnie wstac, to nie zasuwalam zaslon i rano slonce mnie budzilo, wstawalam bez problemu, zwlaszcza latem :)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Nie lis 06, 2011 18:45 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

ja leze ale bez zapalonego-masz racje musze wlaczac :kotek:

anulka111

Post » Nie lis 06, 2011 19:24 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Birfanka pisze:(...)
Wojtek pisze: Ale maruda :lol:
Obrazek
Na filmiku widac, jak zezera trzeciego kolejnego cukierka, wiec schowalam je do szuflady, zeby sie uspokoil, bo co prawda wyglada, ze ten zwykle niejadek gotow bylby wrąbac cale pudelko za jednym zamachem, ale mam watpliwosci, czy wieksza ilosc przysmaku nie zaszkodzilaby by mu na nerki Obrazek

Musze pilnowac diety Pupusza Obrazek

(...)

Obrazek
Na filmiku widac, jak zjada jednego cukierka :D

Wojtek

Post » Nie lis 06, 2011 19:27 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Bo nie filmowalam od poczatku (zżerania) :lol:
Dlatego pozniej sprecyzowalam, zeby nie bylo, ze kotku zaluje-naprawde nie mam pojecia, jaki wplyw moga miec te kocie przysmaczki na nerki, wole byc ostrozna, on naprawde nie moze wszystkiego jadac.
Obrazek

Birfanka

Post » Nie lis 06, 2011 19:30 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Ja swoim też żałuję przysmaków z tego samego powodu. :(

Wojtek

Post » Nie lis 06, 2011 19:41 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Najgorsze, ze kotu sie nie wytlumaczy, ze mu moze zaszkodzic :(
Na szczescie jak sie schowa, to szybko zapomina (choc tylko na jakis czas).
A wiesz cos konkretnego o tej ewentualnej szkodliwosci, moze od weta?
Bo ja mu wydzielam tylko na wszelki wypadek, wiedzac, ze trzeba uwazac na to, co jada.
Obrazek

Birfanka

Post » Nie lis 06, 2011 20:59 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Zrobiłyśmy sobie z mamą sesję filmową z Poirotem. I przyszło mi do głowy, że jeden z odcinków mógłby twe oko ucieszyć: otóż w "Niedzieli na wsi" jest przepięknie sfilmowany październik. Co prawda brytyjski, nie polski, ale kolory rwą oczy. Znasz ten film?
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie lis 06, 2011 21:46 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Nie przypominam sobie, chyba nie ogladalam tego filmu.
W sumie nie ogladalam zbyt wielu ekranizacji ksiazek Agathy.
Obrazek

Birfanka

Post » Pon lis 07, 2011 8:23 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Bo ja mu wydzielam tylko na wszelki wypadek, wiedzac, ze trzeba uwazac na to, co jada.

Unikam wszystkiego co nie jest karmą dla nerkowców.

Wojtek

Post » Pon lis 07, 2011 17:38 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Birfanka pisze:Nie przypominam sobie, chyba nie ogladalam tego filmu.
W sumie nie ogladalam zbyt wielu ekranizacji ksiazek Agathy.

Och, a ja uwielbiam, często oglądam, nieodmiennie zachwyca mnie staranność ekranizacji z Davidem Suchetem :1luvu: w roli Poirota - to bardzo wysokobudżetowa produkcja. Musi kosztować tak ogromna dbałość o wszystkie szczegóły historyczne: od wyglądu lotnisk, kurortów, więzień, rezydencji, ulic, samolotów, statków i samochodów po wystrój wnętrz, obrazy, rzeźby, tkaniny, lampy, porcelanę i mnóstwo stylowych drobiazgów. Plus fantastyczne kostiumy. I kwiat aktorów brytyjskich. Kupić Ci "Niedzielę na wsi"? Na Allegro jest za jakieś 7 zł w licytacji lub koło 20zł "kup teraz".
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon lis 07, 2011 19:15 Re: Trójkot birmański n° 4 - Wejście Smoka!

Wojtek pisze:

Unikam wszystkiego co nie jest karmą dla nerkowców.
To podobnie jak u nas (Puszkowi wetka zalecila jeszcze, na zmiane z karma nerkowa, weterynaryjna karme dla seniorow z obnizona zawartoscia fosforu).
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]