monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 18, 2011 12:24 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

ale super telewizor mają 8O
ja jednakowoż nadaję się jedynie do zakupu sztucznego akwarium, takiego elektronicznego, podświetlanego, wyglądającego jak kiczowaty obraz ;)

zobaczyłam, że masz Madziu w podpisie nowe logo swojego wątku, więc przybiegłam zobaczyć reaktywację :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 18, 2011 14:23 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

bardzo ciepło pozdrawiamy.
ja i Morfeusz kot co z Łodzi pochodzi. No i Hanka tymczaska z Łodzi, co już na swoich śmieciach jest.
Uściski ślemy!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto paź 18, 2011 17:53 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

Ożesz...
Ja to jestem spostrzegawcza :roll:
Dwa lata z kawałkiem i wreszcie udało mi się wypatrzeć wątek :ok: ... przypadkiem :roll:

Pozdrawiamy z całą naszą gromadką :mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro paź 19, 2011 7:44 Re: monochromatycznie - po prostu

Magija pisze:jakiś czas temu nasi Duzi zafundowali nam koci telewizor

Bo jak wiadomo, albo jak sądzi większość obserwując życie w akwarium można się zrelaksować, posłuchać szumu wody, po mału odpłynąć... akwarium uspakaja, odpręża, pozwala się wyciszyć...

Obrazek

ryby, zamieszkujące zbiornik dzięki powolnemu, synchronicznemu poruszaniu się mają dobroczynny wpływ na obserwatorów
Obrazek

no chyba, że...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tak oto raz na zawsze wyjaśniamy tym, którzy mają jeszcze jakieś wątpliwości
akwarium nie uspakaja, nie relaksuje, nie wycisza
jest źródłem stresu, wywołuje frustrację i agresję

kapitalne :ryk: :ryk:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro lis 02, 2011 14:02 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

Jak mama przestaje cierpień na bezsenność to nagle wszyscy wkoło wstają wcześnie rano - dziwne, bo kiedy mama cierpiała na bezsenność to wszyscy wkoło spali i spali i spali. No ale oczywiście jak człowiek może i chce się wyspać to inni są innego zdania i tak od 5 nad ranem jeden bardzo gruby kotek siedzi na ławie i z całych sił wypatruje kiedy otworzy się moje oko. Wie o tym, ze póki moje czy Maćkowe oko się nie otworzy ma absolutny zakaz darcia ryja, więc cichutko siedzi i patrzy. Jest tak czujny w tym wypatrywaniu, ze nawet uchylona powieka jest dla niego znakiem, że można już zacząć poranne darcie ryja - bo kto to słyszał żeby całe 7 czy tez więcej godzin być o pustym żołądku? No niemożliwe. Tak więc gruby kotek gdy tylko oko czyjekolwiek się uchyli zaczyna lament, biegi w te i z powrotem (oczywiście z naprowadzaniem obiektu do kuchni), tak jakby normalny człowiek był w stanie przeoczyć ważącego ponad 10kg kotka i pominąć jego miseczkę w nakładaniu śniadania - kotek ten jednak tego nie rozumie i drze lamentuje dopóty jego miseczka nie zapełni się przepisowymi piętnastoma chrupkami.

Albo taki czarny naburmuszony kotek i chudy mały kotek - pakują się człowiekowi na poduszkę i nie mogą tak po prostu cicho spać, już niech się rozpychają swoimi dupkami, już zniosę te wieczne ugniatania poduszki i ssanie podkoszulka, ale jak można człowiekowi tak głośno mruczeć do ucha? Albo lizać małżowinę? No kto by się nie obudził? No więc trzeba kotki zrzucać, przemieszać, odkładać dalej - co z tego skoro mają funkcję bumerangów?

Albo takie dwa pieski, biały i beżowy - dlaczego jeśli tylko usłyszą jak gruby kotek zaczyna miauczeć chcą koniecznie i od razu i natentychmiast przybiec do człowieka do łóżka (a śpią na swoim z drugim pokoju)? Dlaczego skoro chcą nie mogą grzecznie poczekać tylko muszą jęczeć, stękać i wydawać inne zupełnie nie psie dźwięki?
Tak jakby człowiek miał 10 rąk i mógłby być w 10 miejscach na raz, no nie da się kurcze i ktoś musi poczekać, dlaczego zatem te dwa pieski tego nie rozumieją?

Albo na przykład taki inny duży bardzo kotek z miną wiecznego chłopczyka - jak można spać skoro od 5 nad ranem ten kotek puka wytrwale do akwarium i próbuje wyciągnąć glonojada wtykając łapki za tylną szybę? No jak? I ile razy można temu kotkowi mówić, ze jak włoży tam łapkę to i tak nic nie wyciągnie tylko wiecznie drze włożoną z tyłu folię służącą za tło? Kotek ten wie lepiej i stuka, puka, szeleści. Aż mamunia co cierpiała na bezsenność a teraz w końcu spi musi wstać i pogonić kotka z kapciem. Tylko jak się może gniewać, skoro wstając znajduje taką piękną laurkę zrobioną przez tego kotka specjalnie dla niej. Własnoręcznie wydrapaną z tła akwariowego i rzuconą na jej poduszkę? No jak? No nie da się toteż mamunia grzecznie umieszcza laurkę na lodówce, przypina magnesem i cieszy się, ze ma takie kochane dzieci i znów pomimo, ze nie cierpi na bezsenność wstaje skoro świt;)

Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro lis 02, 2011 14:14 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

taka laurka to jest coś...
:ryk:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lis 02, 2011 14:15 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

no za taką laurkę to warto się poświęcić :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro lis 02, 2011 14:21 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

zdolny Denisek, zdolny 8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 02, 2011 14:28 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

qrna! Magda, ale dostałaś zajebiaszczą laurkę! 8)
mnie Lidzia produkuje płatki śniegu z kartonu (np. po pizzy), jak nie wyniosę w porę do segregacji... ale to się nie da przyczepić na lodówce... :twisted:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro lis 02, 2011 14:31 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

ciekawe cóż ta laurka przedstawia????? :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lis 02, 2011 14:43 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

magdaradek pisze:ciekawe cóż ta laurka przedstawia????? :mrgreen:

Madzia no jak to co? Ona przedstawia Mamusię :1luvu:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro lis 02, 2011 15:07 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

i Mamusia taka poszarpana? z dziurą w środku? :ryk:
absolutnie nie znam się na sztuce choć dzieło bardzo mi się podoba :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob lis 05, 2011 16:34 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

Dopiero dzisiaj tu trafiłam :oops:
Zaznaczam sobie do doczytania :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 05, 2011 18:23 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

magdaradek pisze:i Mamusia taka poszarpana? z dziurą w środku? :ryk:
absolutnie nie znam się na sztuce choć dzieło bardzo mi się podoba :mrgreen:

:ryk: :ryk:
Też sobie podczytuję... :oops:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob lis 05, 2011 22:51 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

Zawzięłam się i doczytałam całość, od pierwszej do ostatniej strony, super wątek, teraz będę tu zaglądać regularnie :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]