Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 20:17 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Do schronu trafił chyba z tydzień temu (ten z językiem na wierzchu...) Napisałam 'nowy', zeby było wiadomo, ze nie chodzi o kichającego czarnego (też w szpitaliku już od bardzo dawna).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pt lis 04, 2011 20:37 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Proszę o pomoc....Załatwiłem do schronu materiał na nowe boksy do szpitalika (stare biurka z firmy Ewy), Pan Grzegorz z Panią Olą mają już projekt i w przszłym tygodniu powstaną nowe boksy....
Dzisiaj załatwiłem materiał na drzwiczki do tych boksów - zapłaciłem 550 zł
Moja prośba do wszystkich - jeśli możecie proszę o wsparcie finansowe... jeszcze muszę zakupić zawiasy, zamki itd...
Nowe boksy powstaja ze względu na małą powierzchnie w szpitaliku - na dzień dzisiejszy mieści się tam 5-6 klatek - boksów będzie 8 - łatwe do mycia, nie będzie możliwości styku chorych kotow między sobą.
Jutro będę prowadził zbiórkę do puszki na rzecz nowych boksów - serdecznie zapraszam i liczę na Waszą pomoc...
Ostatnio edytowano Pt lis 04, 2011 20:40 przez wolontariusz, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt lis 04, 2011 20:38 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

ultra75 pisze:Do schronu trafił chyba z tydzień temu (ten z językiem na wierzchu...) Napisałam 'nowy', zeby było wiadomo, ze nie chodzi o kichającego czarnego (też w szpitaliku już od bardzo dawna).

To już wiem który - czarny klatka czarna na dole - jest pod opieką Weta...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 04, 2011 20:50 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

To na prośbę Piotra :D Kuweta szkockiego, który nie chciał do niej lać :mrgreen: no w sumie się nie dziwię :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 04, 2011 20:51 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

widzisz a nie grzmisz... :?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 04, 2011 21:00 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

ultra75 pisze:Relacja z dyżuru popołudniowego - a że dostałam dzisiaj 'ochrzan' od Piotra za to, że pisze krótko i 'na odczepnego' ;-), to postaram się o trochę dłuższą wypowiedź :-) (mam nadzieje, ze z sensem, bo łeb mnie dzisiaj boli cały dzień):

ultra75 :D Piotrek ma po części rację oczywiście nie mówię na temat "ochrzanu" od Piotra :wink: ale zasady tego forum sa takie, że wątek powinien żyć :D wbrew pozorom może tu nie pisze jakaś oszałamiająca liczba osób, ale na 100% ten wątek czyta więcej osób niż nam się wydaje - i te osoby nawet czasem bez rozgłosu są w stanie pomóc :D
tak że faktycznie byłoby fajnie jak osoby które jeżdżą do schroniskowych kociaków pisały więcej na wątku, można robić zdjęcia i też tu zamieszczać, pisać o kociakach a może ktoś to przeczyta i zechce jakiegoś schroniskowego kociaka zabrać na tymczas - ludzie czytają ten wątek i jeśli ktoś będzie chciał pomóc to się odezwie :wink: nie koniecznie ktoś musi się udzielać w wątku :) no przepraszam , może się wymądrzam :oops:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 04, 2011 21:02 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Eee...no gdzież by tam Tereniu :wink:
Święte słowa,
a jak juz jesteśmy przy "życiu" forum to na KCh masz grafik do uzupełnienia :smiech3: :love:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 04, 2011 21:09 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Trzeba na wątku pisać o wszystkim, żeby ludzie wiedzieli co się dzieje!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 04, 2011 21:32 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

A piszcie, piszcie. Ja was czytam codziennie i gdzie tylko mogę namawiam na kociaste.

Dziękuje wszystkim, którzy odzwali się na priwa w sprawie Leosia. Nadal jest u Nas: całe dnie siedzi pod wanną, wychodzi jak dzieci usną, zje i idzie spać na meble. Wogóle nie da się pogłaskać, na kazdy ruch reaguje paniczną ucieczką. Mam nadzieje, ze tesciu przyjedzie po niego za tydzień

ula77

Od: Śro sie 03, 2011 21:39

Post » Pt lis 04, 2011 21:48 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

terenia1 pisze:
ultra75 pisze:Relacja z dyżuru popołudniowego - a że dostałam dzisiaj 'ochrzan' od Piotra za to, że pisze krótko i 'na odczepnego' ;-), to postaram się o trochę dłuższą wypowiedź :-) (mam nadzieje, ze z sensem, bo łeb mnie dzisiaj boli cały dzień):

ultra75 :D Piotrek ma po części rację oczywiście nie mówię na temat "ochrzanu" od Piotra :wink: ale zasady tego forum sa takie, że wątek powinien żyć :D wbrew pozorom może tu nie pisze jakaś oszałamiająca liczba osób, ale na 100% ten wątek czyta więcej osób niż nam się wydaje - i te osoby nawet czasem bez rozgłosu są w stanie pomóc :D
tak że faktycznie byłoby fajnie jak osoby które jeżdżą do schroniskowych kociaków pisały więcej na wątku, można robić zdjęcia i też tu zamieszczać, pisać o kociakach a może ktoś to przeczyta i zechce jakiegoś schroniskowego kociaka zabrać na tymczas - ludzie czytają ten wątek i jeśli ktoś będzie chciał pomóc to się odezwie :wink: nie koniecznie ktoś musi się udzielać w wątku :) no przepraszam , może się wymądrzam :oops:

Terenia, zgadzam sie :-) i obiecuję poprawe :-).
A propos kuwety - wielkie fuuuj, chyba nie czyszczona od nowości 8O!!!

ultra75

Post » Sob lis 05, 2011 18:49 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzisiaj w schronie spokojnie na kociarni...
Nic nie doszło...:) ale też nie było żadnej adopcji:(...

Będzie ktoś jutro w schronie???
Proszsę o info...

Mój apel nie przyniósł żadnej odpowiedzi.... ani jednego posta z pomocą..szkoda
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Sob lis 05, 2011 20:03 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzisiaj niestety nie mogłam podjechac, ale zdecydowanie deklaruje 'grosik' do puszki na nowe boksy.

ultra75

Post » Nie lis 06, 2011 11:16 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:Dzisiaj w schronie spokojnie na kociarni...
Nic nie doszło...:) ale też nie było żadnej adopcji:(...

Będzie ktoś jutro w schronie???
Proszsę o info...

Mój apel nie przyniósł żadnej odpowiedzi.... ani jednego posta z pomocą..szkoda

Z chęcia pomogłabym, ale nie mam jak. Mrówka po antybiotykach na zapalenie jelit i kk dostała grzyba, a po szczepionce na grzybicę wrócił kk. Mój kot w dwa dni się rozsypał i nerki mu wysiadły tak, że lekarz nie daje szans na przezycie. Ciągle siedzę na kroplówce lub wpycham mu miksowane papki. Niestety, nie dam rady wiec pomóc.
Tymczasowo nie pomogę i finansowo również, bo leki i diety pochłaniają całą kasę, a jeszcze wzięłam ze schroniska chorą 18-letnią suke, bo kto inny wziąłby taką starowinkę?

Na razie nie mam żadnych telefonów o kocięta, jakoś tak urwały się. Alicja gotowa do adopcji, zaszczepiłam ją i załozyłam książeczkę zdrowia.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie lis 06, 2011 15:19 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

poszukuję kogoś na wizytę przedadopcyjną dla kotka w Sosnowcu na ul. Prostej, czy ktoś mógłby pomóc?

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Pon lis 07, 2011 15:36 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzisiaj trafiły do schronu 3 buraski - 2 kocurki, 1 kotka, młode około 2-3 miesięcy. Panie przyniosły je w plecaku, przyjechały taxi.

Przetrzymały je w domu do momentu jak same zaczęły jeść...
Wyglądają na zdrowe - wychowane w mieszkaniu. Po wizycie u Pani Dr trafiły na kwarantane.

Dzisia za długo nie byłem w schronie bo miałem wyjazd do Krakowa z jamnikiem....

W sobotę popołudniu trafił rówież jakiś maluch czarny do schronu - jest na kwarantannie.

Jeśli ktoś może się określić co do dyżurów popoludniowych (jaki dzień) będę wdzięczny...
ObrazekObrazek

wolontariusz

[poprzednia][następna]