MÓJ SIEDMIOKOT. Bruni-konieczny dom bo prześladuje seniorkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 8:04 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Witaj, wylizywanie brzuszka to specjalność mojej Pralci. Co stosujesz, jak sobie radzicie?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 29, 2011 19:36 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

MalgWroclaw pisze:Witaj, wylizywanie brzuszka to specjalność mojej Pralci. Co stosujesz, jak sobie radzicie?

W przypadku mojej Alonzo skutek przynosi odwrócenie jej uwagi poprzez zabawę. Ten jej brzuszek nie zarósł po sterylizacji, potem chyba jej się spodobało lizanie i wpadła w nałóg. Mam wrażenie, że to jest chyba kotka, która powinna zostać wysterylizowana po urodzeniu jakichś kociąt. Mimo, iz po pierwszej rui podawane miała tabletki, zostala całkowicie wyciszona i dopiero wysterylizowana, to jakieś zakłócenia hormonalne musiały sie pojawić. Jako jedyna miała zachowania zbliżone do urojonej ciąży, potrafi łasić się godzinami i zwracać na siebie uwagę wszelkimi sposobami.
Próbuję jeszcze odejśc od karmy Royal Canin. Kiedys próbowałam juz to zrobić i pojawił się jakiś puszek na jej skórze. Wiązałam to z początkiem wakacji i częstszym pobytem moich dzieci w domu co sprawiało, że częsciej mogła znaleźć kogoś do kogo mogła się poprzymilać. Możliwe, że właśnie tak było i przypadkowo zbiegło się to ze zmianą karmy ale chcę jeszcze sprawdzić czy alergia nie powoduje jakiegoś podrażnienia skóry. Kupiłam teraz Acanę i, mimo początkowych protestów moich kociastych przyzwyczajonych do Royala /tylko Fredzia, która jest doświadczoną kotą od razu doceniła jej wartość/, będę konsekwentna i zobaczę czy przyniesie to jakiś efekt.

A moja podopieczna Szeri, około 10- letnia kotka zabrana od pijaków ze strasznym świerzbem /http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=134767/ od pierwszego momentu założenia szelek pieknie chodzi na smyczy. Nie znam całej jej historii, nie wiem czy kiedykolwiek miała na sobie szelki ale biega tak jakby w niczym jej nie przeszkadzały. Jest to idealny kot do wędrówek. Nie boi się nowych miejsc, nie chowa się po dziurach, nie chodzi z brzuchem przy podłodze. Od razu biega i zwiedza. Dziś miała okazję pospacerować, pojeśc trawki i poostrzyć pazurki na desce / uwielbia to/ Cały tydzień siedzi w mieszkaniu i widać jaką radośc sprawiają jej te sobotnie wycieczki.
Obrazek Obrazek
Mój TŻ zawsze marudzi, że zabieram "przybłędę" / choć już ją polubił bo jej nie można nie lubić/ a nie nasze koty. Ale ona musi odbudowac się psychicznie i znaleźć swój kąt na emeryturkę. To taki fajny kot, który potrzebuje do życia tylko obecności Człowieka :ok:
Nie chodzi o to, by człowiek miał kota,
tylko,by kot miał człowieka

Obrazek

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Sob paź 29, 2011 20:31 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Dobry wieczór
Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie paź 30, 2011 5:51 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

"Przybłęda" jest kochana i mądra :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie paź 30, 2011 20:09 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Oczywiście, że jest i kochana i mądra. Szkoda, że wcześniejsi właściciele nie potrafili jej docenić. Jedyne co proponowali to uśpienie kity a przecież ona ma tyle chęci do życia i tyle radości w sobie :1luvu:
Dziś panuje w domu totalny spokój. Chyba ciśnienie będzie spadało bo moje towarzystwo przespało niemalże cały dzień. Oby słońce świeciło jak najdłużej :ok:

Obrazek

anka13

Post » Wto lis 01, 2011 10:30 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Wczoraj też był spokojny dzień ale noc.... Około północy mój TŻ :!: usłyszał żałosne miauczenie kociaka. Darł się niemiłosiernie, na siódmym piętrze słychać go było doskonale. Cóż było robić? Transporterek, żarełko i próba pojmania. Mały, około dwumiesięczny czarny kociaczek, był zupełnie sam. Może go ktoś przestraszył i zgubił się. Myślałam, że nie złapiemy go bo siadal w głębi pod maskami samochodów, uciekał przy jakimkolwiek ruchu ręki, a nawet właził pod maskę. Brakowało tylko uruchomionego alarmu samochodu w nocy albo policji wezwanej do podejrzenia o próbę kradzieży samochodu. Okoliczne kocury zainteresowały się maluchem ale groźnie na niego warczały, pomocnej mamy tam nie było. Po prawie godzinie łażenia za nim, kiedy już traciłam nadzieję, że będzie go można zabrać, podszedł do jedzenia i szybkim ruchem chwyciłam go i do domu. :piwa: Oczywiście nie obeszło się bez drapania bo to nie był domowy kociak. Mały jednak jest więc powinien szybko się oswoić. Już wczoraj można go było głaskać bez zagrożenia drapaniem. Przybył nam więc nowy tymczasowy lokator, czarny jak smoła / Halloweenowy kot/, który musiał zająć łazienkę. Oto on
Obrazek

Obrazek

anka13

Post » Wto lis 01, 2011 12:17 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Miał mały Halloweenek szczęście, że na Was trafił. Naprawdę :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto lis 01, 2011 12:34 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Witam i ja :) Cała gromadka wesołych kociąt. A Halluś na pewno wyrośnie na wspaniałego kociaka.
Pozdrawiam.
Obrazek

ewka63

Od: Sob paź 29, 2011 17:40

Post » Wto lis 01, 2011 15:12 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

witam was kochani
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Śro lis 02, 2011 20:27 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

No więc nasze nowo przybyłe maleństwo to ona. Burza mózgów w domu nad imieniem dla niej. :roll: Dziś zostala odrobaczona. To taka drobinka. Ładnie je, kuwetkuje ale widać, że taka bezradna jeszcze. Musiała być do końca z matką i teraz taka opuszczona. Tymczasem przebywa w łazience i raczej leży w kąciku bo boi się nagłych ruchów. Ale nie prycha, nie warczy, daje się spokojnie brać na ręce i juz zaczęła mruczeć. Wywalczyła sobie płaczem prawo do życia więc musi być dobrze :ok:
Obrazek Obrazek
A moje starsze towarzystwo dostało wczoraj czerwony kocyk, więc oczywiście trzeba go było obleżeć
Obrazek Obrazek
Tych czarnuszków nazbierało mi się :1luvu:

Obrazek

anka13

Post » Czw lis 03, 2011 9:27 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

witam o jaki śliczny masz drapak
Obrazek

panimama

Post » Pt lis 04, 2011 19:44 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

E tam drapak, też ładny ale to małe czarne :1luvu:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lis 04, 2011 19:46 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Użytkownicy drapaka są śliczni. Drapak jak drapak - użytkowy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lis 04, 2011 22:52 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Mała czarna halloweenowa niespodzianka została nazwana Inez. Miejscem jej zamieszkania jest na razie łazienka i w nocy czasem okazuje, że jej smutno, w związku z czym zdarzaja mi się pobudki i "wizyty w pokoju dziecka". Została odrobaczona, uczy sie bawić, przestaje powoli uciekać kiedy ktoś wchodzi do łazienki i uwielbia mizianie.
Obrazek Obrazek

A drapak sprawdza się w codziennym użytkowaniu, bo jest okupowany przez moje kociambry od momentu złożenia go. Już został nawet obniżony, bo moje dwie siostrunie przeciążały hamaczek i słupek się złamał. Od tego momentu hamak jest podparty dodatkowym kołkiem, ażeby nie załamał się ponownie pod ciężarem dwugłowego smoka.

Obrazek

anka13

Post » Sob lis 05, 2011 8:46 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

witam bardzo ładna inez jest
Obrazek

panimama

[poprzednia][następna]