KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 17:58 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.11.-13.11.2011 r.
07.11. pon. rano brak wie. Teresa
08.11. wt. rano Marta wie. brak
09.11. śr. rano brak wie Ewa
10.11. czw.rano Marta wie. brak
11.11. piat rano brak wie. Agata
12.11. sob. rano brak wie. brak
13.11. niedz. rano Dorotka wie. Agata

poniedziałek,środa - rano

A ja poproszę piątek 11.11 rano :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 04, 2011 19:31 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Pani Monika odebrała wyniki JÓZKA I ZUŹKI.

ZUŹKA I JÓZEK NIE MAJĄ BIAŁACZKI, TEST WYSZEDŁ NEGATYWNIE
:piwa: :piwa: :ok: :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 04, 2011 19:34 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:Pani Monika odebrała wyniki JÓZKA I ZUŹKI.

:dance: :dance2:

Cookie1706

Post » Pt lis 04, 2011 19:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

witam,
pozwolę sobie przekleić moje posty z wątku schroniskowego bo może nie wszyscy czytają wątek schronu....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt lis 04, 2011 19:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

DOTYCZY MIZIASTEGO KOCURA SZKOCKIEGOMiałem kilka telefonów w sprawie szkockiego kota ale tylko milion pytań i nic... dalej czeka na fajny domek. (zrobiłem zdjęcia "czystej" kuwety od pani która przyniosła ją razem ze szkotem - ze wstrętem przeniosłem ją na kociarnie do potrójnej dezynfekcji, mycia, szorowania i ponownej dezynfekcji!!!! nie jest dziwne, że kociasty sikał wszędzie tylko nie do tej kuwety).
Aż teraz mam odruch wymiotny jak sobie o tym pomyślę - Pani Mirka (pracownik schronu) doprowadziła ją (kuwetę) do stanu używalności i już jest na kociarni.
A szkocki koteczek ma się dobrze w DT u Dr Eweliny - normalnie korzysta z kuwety, dużo je - inne psy i koty ma w d.... totalny lajt.... jest świetny.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 04, 2011 19:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Gorsza sprawa wygląda u mnie w domu...
w jedym pokoju jest Kawa w łazience trzymam bardzo przerażoną kotkę ze schronu - jest po sterylce, w schronie na kwarantannie była wciśnięta w kąt klatki, na początku syczała na każdy ruch w łazience, teraz jest już trochę lepiej. Ale żeby coś zrobić w łazience muszę ją wynosić w kontenerku do wc, co strasznie ją męczy i jak wraca musi minąć godzina lub dwie, żeby się uspokoiła:(
Może mogłby ktoś ją zabrać do siebie na DT, może macie jakiś wolny pokój bo wtedy szybciej powinna się uspokoić!!!! W schronie nie miałaby szans.
Poza tym jeśli dłuższy czas z nią jestem to nawet chętna jest do miziania - problem jest taki, że od rana do wieczora jestem poza domem...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 04, 2011 19:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Oprócz Kawy i Łazienkowej kotki jest jeszcze Lawenda ze schronu (whiskasowa kotka) - już biega po mieszkaniu (zrobiłem jej i Kawie test na białaczkę - ujemny), bardzo mało je - już kombinuję z jedzeniem od saszetek, puszeczek...do gotowanego kurczaczka - zje 2-3 kęsy i ucieka - chudzielec straszny...

Do tego schroniskowego towarzystwa musimy doliczyć nasze - Bambus, Pindzioszka, Lola, Piguła, Zuzia, Tola....

Bambus mimo czystych kuwet leje po drzwiach i ścianach, Piguła poluje na Kawę i nie daje jej spokoju, dlatego Kawa musi być zamknięta w pokoju...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 04, 2011 19:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:Pani Monika odebrała wyniki JÓZKA I ZUŹKI.

Wspaniała wiadomość , dziękuję też Tereniu za telefon jeszcze przed zamieszczeniem postu na forum , jakby Józek jeszcze miał białaczkę to już tylko się załamać ...- ale nie ma :ok: Na szczęście nie ma też Zuzia - dziwna choroba ta białaczka , od tylu miesięcy koty są razem, jedzą z tych samych misek i piją wodę i się jednak nie zaraziły !
Ostatnio edytowano Pt lis 04, 2011 23:17 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lis 04, 2011 20:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:Gorsza sprawa wygląda u mnie w domu...
w jedym pokoju jest Kawa w łazience trzymam bardzo przerażoną kotkę - jest po sterylce - na początku syczała na każdy ruch w łazience, teraz jest już trochę lepiej. Ale żeby coś zrobić w łazience muszę ją wynosić do wc, co strasznie ją męczy i jak wraca musi minąć godzina lub dwie, żeby się uspokoiła:(
Może mogłby ktoś ją zabrać do siebie, może macie jakiś wolny pokój bo wtedy szybciej powinna się uspokoić!!!!
Poza tym jeśli dłuższy czas z nią jestem to nawet chętna jest do miziania - problem jest taki, że od rana do wieczora jestem poza domem...

Panie Piotrze znam Pana z widzenia i chętnie dam się pomiziać bez dłuższego czasu i nie musi to być od rana do wieczora :wink: może być od wieczora do rana :1luvu:

wasia59

Od: Śro mar 02, 2011 12:57

Post » Pt lis 04, 2011 20:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wasia59 pisze:
w jedym pokoju jest Kawa w łazience trzymam bardzo przerażoną kotkę - jest po sterylce - na początku syczała na każdy ruch w łazience, teraz jest już trochę lepiej. Ale żeby coś zrobić w łazience muszę ją wynosić do wc, co strasznie ją męczy i jak wraca musi minąć godzina lub dwie, żeby się uspokoiła:(
Może mogłby ktoś ją zabrać do siebie, może macie jakiś wolny pokój bo wtedy szybciej powinna się uspokoić!!!!

Panie Piotrze znam Pana z widzenia i chętnie dam się pomiziać bez dłuższego czasu i nie musi to być od rana do wieczora :wink: może być od wieczora do rana :1luvu:

Przekażę Pani Prezes takie info...zobaczymy czy się zgodzi...
Ostatnio edytowano Pt lis 04, 2011 20:21 przez wolontariusz, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 04, 2011 20:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wasia59 pisze:

8O :strach: :conf: :smiech3:

Cookie1706

Post » Pt lis 04, 2011 20:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Od dłuższego czasu zauważyłem, że jest bardzo dużo chętnych na dyżury do KCh.. bardzo mnie to cieszy.
Więc pozwolę sobie zaproponować i zaprosić na dyżur do schronu - jeśli ktoś ma czas popołudniu to bardzo chętnie wszystko pokaże - nie jest tak przyjemnie jak w KCh ale staramy się robić wszystko, żeby kociaste w schronie miały godne warunki. Rano zawsze pracownicy ogarniają kociarnie ale czasami problem jest popołudniu. Najwazniejesze jest aby koty dostały jeść, aby miały suche i wode...i tyle...
Czekam z niecierpliwością na zgłoszenia....
Obecnie jest kilka osób ( nie będę wymieniał z nazwiska), które mają już stałe dyżuryi dbają o koty, ale każda para rąk jest dla nas zbawieniem....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 04, 2011 21:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:Od dłuższego czasu zauważyłem, że jest bardzo dużo chętnych na dyżury do KCh.. bardzo mnie to cieszy.
Więc pozwolę sobie zaproponować i zaprosić na dyżur do schronu - jeśli ktoś ma czas popołudniu to bardzo chętnie wszystko pokaże - nie jest tak przyjemnie jak w KCh ale staramy się robić wszystko, żeby kociaste w schronie miały godne warunki. Rano zawsze pracownicy ogarniają kociarnie ale czasami problem jest popołudniu. Najwazniejesze jest aby koty dostały jeść, aby miały suche i wode...i tyle...
Czekam z niecierpliwością na zgłoszenia....
Obecnie jest kilka osób ( nie będę wymieniał z nazwiska), które mają już stałe dyżuryi dbają o koty, ale każda para rąk jest dla nas zbawieniem....

No ja zawsze jestem chętna :D na dyżury w schronisku z nalotu :D :wink: no nie wiem może się jeszcze zastanowię nad tym mizianiem od rana do wieczora, czy jakoś tak odwrotnie :ryk: no Piotrek Ty to masz wzięcie :mrgreen: przed powrotem Pani Prezes proponuję wymazać wszelkie posty :ryk:

terenia1

Post » Pt lis 04, 2011 21:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Piotr i tak jest juz pewnie spisany na straty nawet jak wymaże posty niczym z portalu sympatia.pl :smiech3:
Zawsze znajdzie się jakiś "uprzejmy" donosiciel :?
Ale nie bój nic Piotruś, ja i Terenia staniemy w Twojej obronie :D

Cookie1706

Post » Pt lis 04, 2011 21:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wasia59 pisze:Panie Piotrze znam Pana z widzenia i chętnie dam się pomiziać bez dłuższego czasu i nie musi to być od rana do wieczora :wink: może być od wieczora do rana :1luvu:

wasia 59 ale jesteś tajemnicza/tajemniczy :D tu musimy pod uwagę wziąść dwie opcje :wink: no chyba byłoby nas więcej, które by chciały wymiziania :ryk: Piotrek szykuj się :ryk:

terenia1

[poprzednia][następna]