Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 11:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

witaj Hans :D
miło cię było ... rozśmieszyć :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lis 03, 2011 11:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

pozytywka pisze::mrgreen:
ja nie szczuję, ja zapraszam

a co do łowności kotów legnickich:
- w czasie imprezki zapodałam kawę, do której w rondelku podgrzałam mleko
jakiś mały, futrzasty złodziejaszek wyczyścił rondelek, zanim wróciłam do kuchni :twisted:
- wczoraj, przegnałam królika szablozębnego z blatu, jak usiłował wywęszyć wołu w rondelku; rondelek przykryłam i zajęłam się jakimiś niecierpiącymi zwłoki zajęciami; do kuchni przywołał mnie odgłos szorowania papierem ściernym po patelni :twisted: - okazało się, że to raczej ozór ścierny był; przegoniłam królika ponownie
- potem zdjęłam pokrywkę z rondelka, bo chciałam wołu przenieść w inne miejsce, ale Loki wlazł do wora po żwirku i wyczyniał w nim brewerie, więc uwagę miałam rozproszoną, a nawet niebacznie stanęłam tyłem do rondelka.
W chwilę potem odkryłam króliczą mordę zanurzoną po końce wibrysów w wyżej wspomnianym garze. Na mój pełen oburzenia okrzyk, Królik zacisnął szablozęby na bitce, wydał warkot ostrzegawczy i ruszył w galop :mrgreen:
Puściłam się w pościg, za uciekającym Królikiem, który warcząc i klucząc usiłował zmylić pogonie, zaciskając w zębach zdobycznego wołu.
Z drugiej strony usiłował złapać ją syn, więc uciekła za kanapę.
W pościgu za uciekającą, warczącą bitką przeszkadzało nam wywracanie się ze śmiechu.
:mrgreen:

Zwizualizowałam warczącego królika i leżę ze śmiechu ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw lis 03, 2011 12:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

właśnie dostałam relację z domu :?
Warczący Królik Szablozębny zamienił się w Syczącą Puchatą Żmiję
Studentka oddała Lokusiowi dupkę parówki (żeby też miał trochę przyjemności skoro Zdzisia sobie wczoraj upolowała bitkę)
I Lokuś ją sobie sturlał pod stół
Na co znikąda zmaterializował się Królik, przebrany za Żmiję - nasyczał paskudnie i porwał parówę w dziób
Loki jak ostatnia sirota odstąpił i tylko gapił się ze smutkiem w złotozielonym oku na Syczącą Żmiję pożerającą Smakowitą Dupkę Parówkową
:roll:

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 13:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Hardzieje panienka.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lis 03, 2011 13:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

no, albo rzeczywiście ciężka, pani, zima idzie
koty zapasy z kuchni wykradają :lol:

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 13:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Dziady zawsze mnie kreciły. I żeby nie było mowa moja o tych mickiewiczowskich, a nie jakichś tam geriatrofiliach moich :mrgreen: Mąż czterdzieści i cztery rulez ... cokolwiek to znaczy :roll:

Pozytywko, horror z 2:30 to jest jazda na sto dwa 8O .
Jak młoda, Już w porządku ? :wink:

Jaką wyście sobie imprezeczkę ukręciły :) Zwijam się zazdrośnie w obwarzanek. Szkoda, że ten Cracov tak daleko, a wminiony weekend to był wyjątkowo daaaaleko ... :roll:

Do dyniowej uprażone migdały ? O ! Tego nie próbowałam. Jadam z grzaneczkami zupkę-krem męża mego. Paluchy wylizywać!
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lis 03, 2011 13:38 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Po mojemu to ona, ta dyniowa, to z tartym serem powinna być :roll:

To z zawiści :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lis 03, 2011 13:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

AYO, ależ to jest zawistnie pyszny pomysł :twisted: Sama sobie zjem (jak się zupa objawi, bo obecnie brak), bo mój sera żółtego w stanie nie upieczonym odmawia :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lis 03, 2011 13:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

a imię moje 40 i 4 :mrgreen:

Studentka już lepiej, podobno nawet postanowiła coś upiec zamiast uczyć się do kolokwium 8)

imprezeczka była na 102, a z Katowic/Chorzowa, to całkiem blisko przecież; wspominałysmy psiamo z rozczuleniem twój jedwabiście futrzasty policzek, od którego wszystkich błogość ogarnia :mrgreen: :lol:

tak prażone migdały, albo prażone pestki dyni - mnie jedne i drugie udało sie przypalić, przy czym te drugie wręcz zwęgliłam, więc nawet ich nie proponowałam :mrgreen:

AYO, do tej zupy bardziej pasuje cos prazonego, niż żółty ser, bo to jest zupa z dużą ilościa tartego (żywego) imbiru. Jest ostra i trzeba ją czymś neutralizować

a ponieważ oprócz zupy była jeszcze sałatka, pizza, muffinki i ciasto (wszystko z dynią :twisted: ), to starałam się nie zakleić dziewczyn na wstępie roztopionym żółtym serem (mniam)

EDIT: literówki cholerne - to z głodu :evil:
Ostatnio edytowano Czw lis 03, 2011 13:46 przez pozytywka, łącznie edytowano 2 razy

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 13:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Psiama - ten serek się właśnie w cieplutkiej zupce rozpuszcza 8)

Zua pozytywka, zua :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lis 03, 2011 13:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Grasz mnie na nerwach moja droga.
Normalnie ryzykujesz nalot znad morza i to bez zapowiedzi :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lis 03, 2011 13:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

AYO, ja tylko raz do roku w kuchni staję
a tu przez przypadek Młodziak dostarczył mi potworne ilości miążżżżższszszu dyniowego, więc tak smażyłam, kroiłam, gotowałam, piekłam i tarłam

tera, to możesz na zupkę serową z proszku przyjechać :lol:
zapraszam :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 13:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

no więc jeśli ktoś chce :mrgreen: takiego królika
szablastozębnego
co to raz jest słodziakiem, a raz furią 8) to mam jeszcze takiego jednego
ale
z dłuższymi nogami i bardziej aksamitną sierścią
komu? komu? bo to ostatni egzemplarz 8) zwijam interes, więc więcej egzemplarzy nie będzie :wink:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lis 03, 2011 13:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

albo czekaj AYO, Studentka chętnie pizzę zrobi
to pizza może być
do niej starty ser podam :lol:

Patmol, zawsze mówisz, że zwijasz interes, a potem się pojawia kolejny słodziak 8) :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 13:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

nie pojawia się tylko Młoda przytarguje :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]