Bracia juz w dt! Teraz juz bezpieczni szukją domku na zawsze

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro paź 26, 2011 20:22 Re: APEL O GODNE ŻYCIE DLA WYKASTROWANYCH 2 KOCURKÓW PILNY DT/DS

cały czas mocno kibicuję chłopakom...oby razem znaleźli dom :ok:

p.s. a czy ma sens postawienie im na międzyczas gdzieś tam budki styropianowej?

edit. literówka
Ostatnio edytowano Czw paź 27, 2011 11:03 przez Rakea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw paź 27, 2011 10:46 Re: APEL O GODNE ŻYCIE DLA WYKASTROWANYCH 2 KOCURKÓW PILNY DT/DS

DZIĘKI ZA BANERKI!!!!! Właśne to miałam na myśli pisząc,że inne koty mają takie ogłoszenia, które się wyświetlają (nie wiedziałam ,że to są banerki:( :oops: Ja wiem ,że koty jeżdżą po całej Polsce za domkiem, ale inaczej jest jak to wolontariusze lub panie z fundacji załatwiaą bo znają się na tym i mają wyczucie do ludzi a ja sama jestem w dodatkułatwowierna i na przykład po tym ostatnim telefonie od tamtej kobiety boję się po prostu wydać je w świat. Mieszkam na zabitej dechami wsi i nie mam samochodu dlatego i tak ktoś musiałby do mnie tu podjechać i zabrać braci bo ja z ciężkim kocurem i transporterem nie dam rady jechać pks prawie godzine do Poznania.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Czw paź 27, 2011 11:04 Re: APEL O GODNE ŻYCIE DLA WYKASTROWANYCH 2 KOCURKÓW PILNY DT/DS

miki a ogłoszenia adopcyjne mają (oprócz fb i miau)?
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw paź 27, 2011 11:39 Re: APEL O GODNE ŻYCIE DLA WYKASTROWANYCH 2 KOCURKÓW PILNY DT/DS

Tak, wykupiłam u CatAngel, są na allegro, gumtree. Myślę,że wszystko co się dało zrobić to zrobiłam. Gdybym mieszkała sama i nie miała problemów z właścicielem od którego mam wynajem, moich 3 kotów i pokoiku gospodarczego zawalonego drewnem to sama dałabym im ten tymczas,żebym nie musiała się chociaż denerwować o ich życie, ale już wcześniej w wątku pisałam dlaczego sama nie mogą im zaoferować ciepłego kąta:( :(

miki27

Post » Czw paź 27, 2011 12:40 Re: APEL O GODNE ŻYCIE DLA WYKASTROWANYCH 2 KOCURKÓW PILNY DT/DS

wiem miki, że nie możesz, nawet nie pytałam o to. Czasem w życiu tak jest, że nieba wszystkim nie przychylisz - "za krótki kocyk". Kazdy z nas to ma :(
Napisz co u kocurków - nawet jesli jest tak samo, to będzie to nowy wpis, bo czasem jak nie ma wieści, nowi pomyślą, że już pozamiatano. Trzymam za przytulisko dla chłopców :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw paź 27, 2011 13:20 Re: APEL O GODNE ŻYCIE DLA WYKASTROWANYCH 2 KOCURKÓW PILNY DT/DS

miki27 pisze:DZIĘKI ZA BANERKI!!!!! Właśne to miałam na myśli pisząc,że inne koty mają takie ogłoszenia, które się wyświetlają (nie wiedziałam ,że to są banerki:( :oops: Ja wiem ,że koty jeżdżą po całej Polsce za domkiem, ale inaczej jest jak to wolontariusze lub panie z fundacji załatwiaą bo znają się na tym i mają wyczucie do ludzi a ja sama jestem w dodatkułatwowierna i na przykład po tym ostatnim telefonie od tamtej kobiety boję się po prostu wydać je w świat. Mieszkam na zabitej dechami wsi i nie mam samochodu dlatego i tak ktoś musiałby do mnie tu podjechać i zabrać braci bo ja z ciężkim kocurem i transporterem nie dam rady jechać pks prawie godzine do Poznania.

Nie musisz sama tego robić tzn sprawdzac domkó i wyprwaiać koty w świat. Nie jestem fundacją,jestem prywatna :wink: A moje koty są w całej Polsce.
jak trafi sie fajny domek to powinnaś zorganizowac wizytę przed adopcyjną.To pierwszy sprawdzian dla domu-jak sie zgodzi to juz dobrze świadczy. Zakładasz wątek lub tu zmieniasz tytuł i prosisz o "chętnego". Dziewczyny zawsze jakieś sie znajdą. Taki dom jest sprawdzany przez forymowiczke i na podstawie jej decyzji wydajesz koty. Jak dom odległy a fajny to szuka się transportu. Jest wątek transportwoy, gdzie piszesz zgłoszenie.Sprawdzasz w pierwszym jego poscie czy ew nikt po trasie nie jeździ. Zmieniasz tytuł wątku i szukasz przewózki. Czasem jest szybko a czasem pozcekac należy.Czasem domy same przyjeżdżają i często aktwnie szukaja transportu.
Do rozmó tel przygotuj się. Mam ankietę która mi pomaga w rozmowach.I leci sie po punktach. Jak nie dajesz rady to proś o zalogowanie sie na maila celem wysłania ankiety i zapoznania sie z umową.Wielu ludzi juz tu odpada.
Każda z nas jakoś zaczynała. I uwierz, nie ma nic do rzeczy czy rozmawiam teraz czy kiedyś.Tak samo sie denerwuję.
Mam umowę ,mam ankietę-jak chcesz zaloguj się na maila to podeślę.

Jak masz wątpliwości, potrzebujesz pomocy, rady to pisz/dzwoń do dziewczyn.Nawet do mnie.Co moge/możemy to podpowiemy w kwestii adopcji.
Nie taki diabeł straszny.Tylko,że to strasznie nerwowe.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw paź 27, 2011 16:19 Re: APEL O GODNE ŻYCIE DLA WYKASTROWANYCH 2 KOCURKÓW PILNY DT/DS

ASK@ pisze:
miki27 pisze:DZIĘKI ZA BANERKI!!!!! Właśne to miałam na myśli pisząc,że inne koty mają takie ogłoszenia, które się wyświetlają (nie wiedziałam ,że to są banerki:( :oops: Ja wiem ,że koty jeżdżą po całej Polsce za domkiem, ale inaczej jest jak to wolontariusze lub panie z fundacji załatwiaą bo znają się na tym i mają wyczucie do ludzi a ja sama jestem w dodatkułatwowierna i na przykład po tym ostatnim telefonie od tamtej kobiety boję się po prostu wydać je w świat. Mieszkam na zabitej dechami wsi i nie mam samochodu dlatego i tak ktoś musiałby do mnie tu podjechać i zabrać braci bo ja z ciężkim kocurem i transporterem nie dam rady jechać pks prawie godzine do Poznania.

Nie musisz sama tego robić tzn sprawdzac domkó i wyprwaiać koty w świat. Nie jestem fundacją,jestem prywatna :wink: A moje koty są w całej Polsce.
jak trafi sie fajny domek to powinnaś zorganizowac wizytę przed adopcyjną.To pierwszy sprawdzian dla domu-jak sie zgodzi to juz dobrze świadczy. Zakładasz wątek lub tu zmieniasz tytuł i prosisz o "chętnego". Dziewczyny zawsze jakieś sie znajdą. Taki dom jest sprawdzany przez forymowiczke i na podstawie jej decyzji wydajesz koty. Jak dom odległy a fajny to szuka się transportu. Jest wątek transportwoy, gdzie piszesz zgłoszenie.Sprawdzasz w pierwszym jego poscie czy ew nikt po trasie nie jeździ. Zmieniasz tytuł wątku i szukasz przewózki. Czasem jest szybko a czasem pozcekac należy.Czasem domy same przyjeżdżają i często aktwnie szukaja transportu.
Do rozmó tel przygotuj się. Mam ankietę która mi pomaga w rozmowach.I leci sie po punktach. Jak nie dajesz rady to proś o zalogowanie sie na maila celem wysłania ankiety i zapoznania sie z umową.Wielu ludzi juz tu odpada.
Każda z nas jakoś zaczynała. I uwierz, nie ma nic do rzeczy czy rozmawiam teraz czy kiedyś.Tak samo sie denerwuję.
Mam umowę ,mam ankietę-jak chcesz zaloguj się na maila to podeślę.

Jak masz wątpliwości, potrzebujesz pomocy, rady to pisz/dzwoń do dziewczyn.Nawet do mnie.Co moge/możemy to podpowiemy w kwestii adopcji.
Nie taki diabeł straszny.Tylko,że to strasznie nerwowe.

:ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie paź 30, 2011 14:00 POZNAN ZOSTAŁ JUZ TYLKO DIABEŁEK, WĘGIELEK W DT DAJCIE MU SZ

Węgielek już w Poznaniu w dt! Pozostał tylko Diabełek! Czeka na swój wymarzony domek.

miki27

Post » Nie paź 30, 2011 14:16 Re: WYKASTROWANY DIABEŁEK PROSI O GODNE ŻYCIE! PILNY DT, POZNAŃ!

Szkoda, że został sam, pewnie było mu raźniej z bratem. Ale dobre i to!
Za DS dla Diabełka :ok:

p.s. Miki - z których ogłoszeń "wziął" się domek?
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Nie paź 30, 2011 18:42 Re: WYKASTROWANY DIABEŁEK PROSI O GODNE ŻYCIE! PILNY DT, POZNAŃ!

Przeczytałam ten post już dłuższą chwilę temu i sama nie wiedziałam co napisać :? , bo z jednej strony bardzo cieszy mnie DT dla Węgielka, jednocześnie bardzo żal mi Diabełka, że on nadal na dworze i do tego teraz sam. Wyobrażam sobie jak biedak szuka braciszka :(
Tak bardzo szkoda, że nie udało się ich nie rozdzielać :(
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie paź 30, 2011 19:54 Re: WYKASTROWANY DIABEŁEK PROSI O GODNE ŻYCIE! PILNY DT, POZNAŃ!

Wiem jak to boli, ale nie miałam na co czekać po tym jak ostatnio znalazłam malucha z roztrzaskaną główką i pomyślałm,że ich też może czekać taki los. Domek to można powiedzieć,że sam przyszedł bo z jakiś miesiąc temu zadzwoniła do mnie Pani,że na gumtree czytała wątek o Braciach,ale że sama ma 6kotów i psa to nie mogła pomóc. Gdy dowiedziałam się,że zwolnił się u niej tymczas od razu zaczęłam "bookować" miejsce. Jej tymczasy są pod opiką Fundacji Animalia bo sama by nie dała rady,ale mogła wziąć tylko 1 bo ma spory zwierzyniec i już więcej nie może. Może teraz znajdzie się domek juz tylko dla 1 braciszka. Znowu go nie było, jedzenie wprawdzie zjedzone, bo rano też byłam u niego z rybką, ale tu kręci się i jeż i pies i nie mam pewności czy to zjadł.

miki27

Post » Pon paź 31, 2011 19:28 Re: WYKASTROWANY DIABEŁEK PROSI O GODNE ŻYCIE! PILNY DT, POZNAŃ!

Wiem, że nie miałaś innego wyjścia bo każdy domek na wagę złota i trzeba się cieszyć tym, co jest, a nie wybrzydzać.
Oby teraz Diabełkowi dopisało szczęście z domkiem :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro lis 02, 2011 19:27 Re: WYKASTROWANY DIABEŁEK PROSI O GODNE ŻYCIE! PILNY DT, POZNAŃ!

Czy Diabełek pokazuje się?
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Śro lis 02, 2011 22:27 Re: WYKASTROWANY DIABEŁEK PROSI O GODNE ŻYCIE! PILNY DT, POZNAŃ!

Tak był. Teraz nawet przychodzi jeżyk i nakładam obu jedzonko:) Nieźle dzisiaj przymroziło. Byłam z Węgielkiem i jego opiekunką u weta, dostał środek na pchełki, zastrzyk na tasiemca, miała wyczyszczone uszka. Jak Kicio z dworu to nie wiadomo czy oprócz "zwykłych" robaczków nie miał jeszcze nadprogramowo jakiegoś paskudztwa.

miki27

Post » Pt lis 04, 2011 14:22 Re: WYKASTROWANY DIABEŁEK PROSI O GODNE ŻYCIE! PILNY DT, POZNAŃ!

to jest Diabełek?
Obrazek

czy ten drugi bez krawata?

wklej koniecznie zdjęcie kota w pierwszy post
i wpisz kota w adopcje na miau

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]