Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jadziaII pisze:Dzis bylismy z trzema na badaniu tj Zuzia,Jozek i Zytka.
Zuzia i Jozek na pobraniu krwi do wysylki no ale: Zuzia bez problemu bardzo grzeczna, natomiast Jozek po wyjeciu go z kontenera tak sie wsciekl, ze dotkliwie pogryzl i podrapal Wiesia /takiego wprawnego w trzymaniu kotow to sobie mozna wyobrazic/ p.Monika opatrzyla fachowo reke.
Wiec z Jozkiem napewno tak jak innym kotom nie da sie krwi pobrac, przywiezlismy go do chatki wsadzilismy do wolnego boksu bez jedzenie dzis i jutro rano gdyby ktos byl wczesnie.jest kartka na boksie.
Jutro po 9 zabieramy go do klatki inekcyjnej w lecznicy dostanie premedykacje czyli chwilowe znieczulenie i wtedy dopiero bedzie mozliwosc pobrania mu krwi innej mozliwosci nie ma, jest agresywny przy jakichkolwiek zabiegach.
I dopiero jutro krew jego i dzisiejsza pobrana Zuzi posla na badanie do Warszawy.
Tak by wynik byl w piatek a przez Jozia dopiero w pon.lub wtorek.
Zyta miala test FelV Fiv jest ok. ujemny - wpisany do ksiazeczki.
wiesiak pisze:Jadziu ,a może jak Józek ma takie kłopoty zrobić mu od razu morfologię i chociaż nerki sprawdzic bo
jakby co to były by badania gotowe.
fenek_k pisze:mam nietypowa prosbe
mialam podpiety wasz bannerek w podpisie i jakos mi znikl
Chcialabym ladnie poprosic i przeslanie bannerka by moc go podpiac
wiem, ze nie udzielam sie w watku i tak nijak wam pomagam ale pilnie obserwuje, bo jestescie z "moich" okolic i czuje sentyment
terenia1 pisze:wiesiak pisze:Jadziu ,a może jak Józek ma takie kłopoty zrobić mu od razu morfologię i chociaż nerki sprawdzic bo
jakby co to były by badania gotowe.
Wiesiu a jakie Józek ma kłopoty bo nie wiemJest po prostu niedotykalski, ostatnio jak chcieliśmy podać mu Profender to też na s po prostu nie zjadł
jest po prostu agresywny przy zrobieniu sobie koło siebie czegokolwiek, rozbestwił się inne koty też mu nie pasują, a i do ludzi też jest nieciekawie - na rękach dwie sekundy i koniec. Nie jest tak od dziś czy od wczoraj.
wiesiak pisze:Tylko zasugerowałam ze wzgledu problemów przy pobieraniu krwi,mam nadzieję że nie bedzie takiej potrzeby bo kazda narkoza nie jest obojętna dla organizmu . Decyzje podejmujesz Ty ja grzecznie tylko pytam.![]()
Przypominam o odrobaczaniu bo prosiłaś ,dziś już 2listopad![]()
terenia1 pisze:wiesiak pisze:Tylko zasugerowałam ze wzgledu problemów przy pobieraniu krwi,mam nadzieję że nie bedzie takiej potrzeby bo kazda narkoza nie jest obojętna dla organizmu . Decyzje podejmujesz Ty ja grzecznie tylko pytam.![]()
Przypominam o odrobaczaniu bo prosiłaś ,dziś już 2listopad![]()
A to przepraszam nie zrozumiałam myślałam że Józek ma jakieś problemy zdrowotne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], luty-1, Maryla mama Luli i 111 gości