Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mimzy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 12:34 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Toj miał wycinane tylnie zęby, zostało mu pare z przodu. Po operacji nie było lepiej, wet powiedział, że to nie przez zęby, Fiv jest pierwotną przyczyną.

Dzięki za radę, poczytam o tym dziurawcu! Postanowiłam spróbować z myciem ząbków z przodu i przemywaniem dziąseł z dwa razy dziennie, może takie mechaniczne ograniczanie bakterii coś da!
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Od: Nie cze 05, 2011 19:01

Post » Śro paź 19, 2011 23:44 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Obrazek slodkich snow, kociaste :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon paź 24, 2011 22:39 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

agatka13 pisze:Dumnie oświadczamy że Uszatka ostatniej nocy spała z nami rozwalona w łóżku całą noc obok Tojka i dzisiaj juz tez sie wpakowała nam do wyrka. Wygląda wiec na to że to już tak zostanie. Jej nocna pozycja to jedna łapka na mnie, druga na Adasiu, pyszczek pod moją brodą i oczywiscie wypchniecie Tojka ponizej dobrej pozycji. Jedno nakrecalo mruczaniem drugie w nocy, dobrze ze byla sobote to rano sobie dospałam to co musiałam w nocy przeznaczyc na mizianie. Bo oczywiscie Adaś przespi cala noc ze swoim mruczeniem- chrapaniem. Boże daj mi sile i porzadne zatyczki do uszu :)

Są chwile, kiedy strasznie brakuje mi Usi. Ale jestem szczęśliwa, bo wiem, że jest jej lepiej niż u mnie.
A koteczek, którego mi podrzucili parę dni po rozstaniu z Usią, nie dość, że ma takie same kolorki, to i charakter podobny. Rozrabiaka, ale i słodki przytulak - ugniatacz.
Co u Tojka słychać? Jak dziąsełka?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto paź 25, 2011 13:25 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Obrazek

Kociara82

Post » Śro paź 26, 2011 15:58 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Tojeczek zdrowotnie nie za dobrze, był parę dni na mocnym antybiotyku i zastrzykach przeciwbólowych, nie działało to dobrze na jego brzuszek, wymiotował i dostał wrzoda od zastrzyków, moje małe biedactwo, teraz odpoczywa po silnych lekach ale czuje się troszkę lepiej.

Ale co to się stało z Uszata, to po prostu przechodzi wszelkie pojęcie. Ta mała przytulaska nie schodzi mi ani Adamowi z kolan. Już trzecia noc z rzędu spała na mnie, Jak tylko któreś z nas usiądzie to ona juz jest wtulona, zahacza łapka o ręke lub noge żeby jej przypadkiem nie odtracic i mruczy. Nawet teraz śpi na mojej nodze. Ostatnio nawet miaucze pod drzwiami jak jestesmy w łazience, chce zeby drzwi otworzyc.
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Post » Wto lis 01, 2011 13:15 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Usia odbija sobie lata poniewierki.

Jak nie piszecie przez dłuższy czas, to się martwię, że coś z Tojusiem się dzieje. Taki biedny kochany koteczek.

jaaana

Post » Śro lis 02, 2011 13:10 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

viewtopic.php?f=20&t=135121

a ja zapraszam tu :) Moze zglosicie Usie? :ok:

Kociara82

Post » Śro lis 02, 2011 13:27 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Zgłosimy :D
I Usię, i Dominikę.

Gdyby był konkurs na najbardziej przytulaśnego kocia, to żaden nie miałby szans z Usią :mrgreen:

jaaana

Post » Śro lis 02, 2011 13:29 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

nie znam Usi osobiscie wiec sie nie wypowiadam w kwestii przytulasnosci, ale znam kota niezwykle namolnego w przytulaniu, mizianiu sie... nie da sie czlowiekowi nawet herbaty napic, a jak zabarankuje do brody to az zaboli :ryk: :ryk: :ryk:

Kociara82

Post » Śro lis 16, 2011 15:20 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

:arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=20&t=135764&start=0 zapraszam na kolejny konkurs na Miau Najpiękniejszych :1luvu:

Kociara82

Post » Pon lis 21, 2011 12:57 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Tojek trzyma się nam jakoś, dostał nowy antybiotyk i on go trochę wyciągnął na prostą, ale wiemy że za jakiś czas znowu dziąsła zamienią się w piekiełko. Toj zachowuje się ok, tylko martwi mnie, że jest chudziutki, je normalnie, cały czas ma suche i mokre jedzonko, dogadzam mu, a on po kilkadziesiat gram gubi co pare tygodni. Wet rozkłada ręce

Za to Uszata to odwrotnie, muszę wrzucić nowe zdjęcia bo Jaana nie uwierzy jak kotka pęcznieje, byłoby dużo łątwiej ją kontrolować, gdyby nie to że Tojek ma zawsze jedzenie w miseczce i ona oczywiscie wyczyszcza pierw miski swoje a potem Toja:)

Rozpapraliśmy oba koty, włażą gdzie im się podoba, śpią na naszym łózku, pod naszą kołderką, wszędzie leżą ręczniczki i koce, żeby kotkom było w łapki miękko, i ledwo usiądziemy na sofę wieczorem to już oba na kolanach. A spróbuj przestać miziać na parę sekund, to pretensja w oczach, miałk i albo szturchnięcie nosem alno łapką. Terroryści futrzaści normalnie! :)
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Pon lis 21, 2011 13:00 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Ja myślę o kuracji TFX dla Frani, może i Tojkowi by pomogło? :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lis 21, 2011 13:19 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Nic nie potrafię poradzić w sprawie Toja :( Chłopczyku, trzymaj się!

Usiu, terrorystko-pieszczocho, cieszę się, że nie tęsknisz. Bądź grzeczna :D

jaaana

Post » Pon lis 21, 2011 13:25 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

takiego kociego terroryste miec w domu to przyjemnosc :)

Kociara82

Post » Pon lis 21, 2011 13:30 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Na czym polega kuracja TFX u kota? Czy to seria szczepionek ?
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

[poprzednia][następna]