16letnia niewidoma Mrówcia odeszła we własnym domu [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 01, 2011 11:03 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

skoro MRÓWCIA taka zadowolona to ja troszke prywatnie zadam pytanie,

mam do adopcji kotkę 4 miesięczną o imieniu BUNIA,jest wspaniała, jedno oczko ma usuniete, drugie zamglone, jak myślicie, czy temu zamglonemu da sie jeszcze jakos pomóc ?, dr GARNCARZ coś by zadziałał ?, pokaże fotki kotki :

TAKA JA ZNALAZŁAM Obrazek

TAKĄ ŚLICZNĄ ODEBRAŁAM Z LECZNICY
Obrazek

Obrazek
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto lis 01, 2011 13:05 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Wypisz wymaluj moja Oczkowa :)
Taka była jak ją znalazłam
Obrazek

Oczy

Obrazek
To "gorsze" oko pękło i usiało być usuniete.

A teraz ma około 4 lat i jest super szalonym kotkiem :1luvu:. Ta błona na pozostałym oku wraz ze wzrostem kota stawała się coraz cieńsza.
Obrazek

Mnie dr.Garncarz powiedział,ze tak musi pozostać i niewiele da się zrobić, choć podawałam jej długi czas przeróżne krople.
ObrazekObrazek

Sattva

Od: Śro sty 28, 2009 19:54

Post » Wto lis 01, 2011 15:57 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

bordo pisze:skoro MRÓWCIA taka zadowolona to ja troszke prywatnie zadam pytanie,

mam do adopcji kotkę 4 miesięczną o imieniu BUNIA,jest wspaniała, jedno oczko ma usuniete, drugie zamglone, jak myślicie, czy temu zamglonemu da sie jeszcze jakos pomóc ?, dr GARNCARZ coś by zadziałał ?, pokaże fotki kotki :

TAKA JA ZNALAZŁAM Obrazek

TAKĄ ŚLICZNĄ ODEBRAŁAM Z LECZNICY
Obrazek

Obrazek

Gosiar miała prawie niewidomą kotkę o imieniu...Bunia. Dr Garnczarz doprowadził ją do tego,że widzi, chociaż oczka ma nieco zamglone.Spróbowałabym z nim skonsultować kotkę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 01, 2011 17:50 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

To już dr Garncarz musiałby się wypowiedzieć. Z tego co wiem, można do niego wysłać zdjęcia w celu wstępnej konsultacji. Faktem jest, że ten człowiek cuda czyni. Już wiele kocich oczu uratował :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto lis 01, 2011 22:56 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Piękne czarnulki :1luvu:
To ja chwilkę o Mrówci :wink:
Obrazek

Ponieważ kilka osób pytało, gdzie tak naprawdę pojechała Mrówka napiszę, że jest w DT u Kasi z Fundacji Niechciane i Zapomniane :ok:
I tutaj chciałabym z całego serca Kasi podziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu: - bo oficjalnie jeszcze nie miałam okazji :wink:

Pozwolę sobie przekopiować wieści z dziś :oops: :
Mrówka ma się dobrze, dzisiaj ani razu nie kichnęła. Ma wilczy apetyt, ale oczywiście nie karmię jej ad libitum :)
Dostaje mokre Animondy i rozmoczone suche RC senior.
Wczoraj miała też przeczyszczone uszka w klinice i chyba przedłużymy stosowanie tej maści, która jest wpisana w książeczce.
Mrówka domaga się jedzenia i zainteresowania. Jak zje, przenoszę ją na kanapę i tak sobie grzeczniusio siedzi. No prawie grzeczniusio.
Dzisiaj raz zeszła i prychała sobie na maluszki - Dredzię i Mucię :) One były zdziwione, bo chyba jeszcze nie widziały takiej babuleńki, do tego lekko wkurzonej.

:mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto lis 01, 2011 23:02 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Nno, babuleńka jeszcze całkiem , całkiem. Bardzo się cieszę ,że Mrówcia ma się dobrze i ma swoją kanapę. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro lis 02, 2011 9:03 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Mrówcia naprawdę DUŻO lepiej wygląda :dance: :dance2: :dance:

ewar

Post » Śro lis 02, 2011 9:06 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Hurrraaa, Mrówcia ma własną kanapę :D :D :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro lis 02, 2011 9:16 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Ale ona chyba widzi, tak mi się wydaje?

ewar

Post » Śro lis 02, 2011 10:14 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Duszek686 pisze:Piękne czarnulki :1luvu:
To ja chwilkę o Mrówci :wink:
Obrazek

Ponieważ kilka osób pytało, gdzie tak naprawdę pojechała Mrówka napiszę, że jest w DT u Kasi z Fundacji Niechciane i Zapomniane :ok:
I tutaj chciałabym z całego serca Kasi podziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu: - bo oficjalnie jeszcze nie miałam okazji :wink:

Pozwolę sobie przekopiować wieści z dziś :oops: :
Mrówka ma się dobrze, dzisiaj ani razu nie kichnęła. Ma wilczy apetyt, ale oczywiście nie karmię jej ad libitum :)
Dostaje mokre Animondy i rozmoczone suche RC senior.
Wczoraj miała też przeczyszczone uszka w klinice i chyba przedłużymy stosowanie tej maści, która jest wpisana w książeczce.
Mrówka domaga się jedzenia i zainteresowania. Jak zje, przenoszę ją na kanapę i tak sobie grzeczniusio siedzi. No prawie grzeczniusio.
Dzisiaj raz zeszła i prychała sobie na maluszki - Dredzię i Mucię :) One były zdziwione, bo chyba jeszcze nie widziały takiej babuleńki, do tego lekko wkurzonej.

:mrgreen:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: cudowny widok - Kasiu, Mrówciu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lis 02, 2011 10:33 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Bezpieczna, szczęśliwa Mrófcia :lol: zaokrągliła się Babunia, a ja wciąż mam przed oczami filmik na którym tak łapczywie jadła :(
Kasiu dla Ciebie

Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lis 02, 2011 12:53 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Jaki to miód dla duszy widzieć szczęśliwego kota :D Mróweczka na pewno znajdzie dom, to tylko kwestia czasu, a maluchy niech uważają, babuleńka też może tyłki przetrzepać :D
Mam też pytanie z innej beczki, wyczytałam gdzieś że można mieszać z jedzeniem środki antykoncepcyjne dla kotów, niedługo będę u weta ale chciała bym się od Was doświadczonych cokolwiek dowiedzieć na ten temat, żebym w ogóle u weta wiedziała o czym rozmawiam. Nie ukrywam że bardzo by mnie to urządzało, bo moje dzikuski które dokarmiam może ograniczyły by rozmnażanie. Bardzo proszę o wszelakie informacje, może być na pw żeby nie śmiecić tutaj, a może jest jakiś wątek na ten temat??? Jeszcze nie jestem obeznana z tym forum zbyt dobrze i nie wiem gdzie czego szukać.

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Śro lis 02, 2011 13:12 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

No niestety jaguska ale tabletki antykoncepcyjne na dłuższą metę to ze względów zdrowotnych nie jest dobra metoda - coż, a byłoby to proste i mało kosztowne ale niestety.
Aby nie zaśmiecać wątku, zaglądnij tutaj viewtopic.php?f=1&t=27018&start=0 i w dziale zdrowie kota powinnaś znaleźć cenne informacje
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lis 02, 2011 13:23 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Dzięki :D

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Śro lis 02, 2011 19:19 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

jaguska pisze:Jaki to miód dla duszy widzieć szczęśliwego kota :D Mróweczka na pewno znajdzie dom, to tylko kwestia czasu, a maluchy niech uważają, babuleńka też może tyłki przetrzepać :D
Mam też pytanie z innej beczki, wyczytałam gdzieś że można mieszać z jedzeniem środki antykoncepcyjne dla kotów, niedługo będę u weta ale chciała bym się od Was doświadczonych cokolwiek dowiedzieć na ten temat, żebym w ogóle u weta wiedziała o czym rozmawiam. Nie ukrywam że bardzo by mnie to urządzało, bo moje dzikuski które dokarmiam może ograniczyły by rozmnażanie. Bardzo proszę o wszelakie informacje, może być na pw żeby nie śmiecić tutaj, a może jest jakiś wątek na ten temat??? Jeszcze nie jestem obeznana z tym forum zbyt dobrze i nie wiem gdzie czego szukać.

Przepraszam, że się znów "wcinam", ale chcę podpowiedzieć, co wiem ze "słyszenia" (bo w moim otoczeniu wszystko ma sterylki),że podobno skuteczne są tabletki Provera , ale jest pewna trudność : trzeba tabletkę podawać kocicy 1 x w tygodniu : tego samego dnia i mniej więcej o tej samej porze, bo jak nastąpi "przesunięcie", to już może nie zadziałać.
I może być jeszcze gorzej, czego doświadczyliśmy : kocica, która zaszła przyjmując Proverę, nie mogła urodzić i groziło to zejściem !
Ja myślę, że by trzeba wyłapać na klatki-pułapki i zrobić sterylki....U nas podczas sterylki kocica ma nacinane w "rąbek" (do "środka") ucho i jak się potem łapie pozostałe kocice, to widać od razu, która już była "zrobiona"......

Grażyna-kg

Od: Pt mar 27, 2009 8:15

[poprzednia][następna]