[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 17:00 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Izzi pisze:Strasznie dużo jest tam tych kotów, a z tego co czytam ciągle przybywa nowych dorosłych :? . Ciężko ogarnąć taką gromadę. Faktycznie jeśli pomoc z Krakvetu by trafiła do trójmiasta to chociaż przez chwilę można będzie złapać oddech. Tego Wam życzę z całego serca.
Aha...no i SZEF ....urzekający :1luvu: Nawet mojemu TŻ-towi się podoba.

Kochana Szef to kot niezwykły, jasne, przenikliwe i mądre oczy. Umaszczenie jakie rzadko sie widuje, jak lew. Dobrze zbudowany, zdrowy kocur, chcący mieć kontakt z człowiekiem ale nie pieszczoch (na ten moment).

Smutne jest to, że koty są już zupełnie oswojone, piekne i nadajace się do domów - a nie mamy ANI JEDNEJ PROPOZYCJI DT od początku akcji!!!!!.
Czekamy - może PKDT choc symbolicznie zaopiekują się jednym "liskiem" ???
Te koty mają duże szanse na adopcje- zwłaszcza maluchy!
Teraz mamy 5 kotów "na tapecie" i wieksza ilościa nie damy rady się zając.

Nie jest prawdą, że mają wszystkie grzybice bo większość po odrobaczeniu i odkarmiona jest nie do poznania. Obecnie kotów nie szczepimy na grzyba bo go NIE MAJĄ!!!
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon paź 31, 2011 19:45 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Pluszard kochana, liczymy na Twój głos;-) Spiesz się z pracy do kompa hahaha :ok: :kotek:
Obrazek

aya13

Post » Pon paź 31, 2011 20:13 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Do fotek Seniorka nie mam ostatnio szczęścia, z ostatnich dni tylko takie coś (miniaturki klikalne):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"fuuu, jaki on jest brzydki" -- Marlon (wiosną) na widok naszego pieszczocha.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon paź 31, 2011 20:48 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

cudeńko nasze... myślę ze mu będzie dobrze w nowym domku.
tylko chyba trzeba przy okazji szczepienia raz jeszcze paszcze sprawdzić i może jednak antybiotyk dać?
Czekam na rozpiskę, możemy na zmianę podawać synergal albo coś mu kupimy innego.
Obrazek

aya13

Post » Pon paź 31, 2011 20:58 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

no tak, ale jak antybiotyk to nie szczepienie... trzeba się zdecydować ;)

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 21:37 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

w SOBOTĘ myślę, że szczepienie (7dni starczy od kastracji) i wtedy albo antybiotyk albo coś dadzą na te stare nadżerki do smarowania - jemu da się zrobić wszystko. Domek na wsi czeka cierpliwie, a może jakiś inny się odezwie - kanapowy - dla prawdziwego "lwa kanapowego". :kotek:
Obrazek

aya13

Post » Pon paź 31, 2011 21:45 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Trzeba to ogarnac i zaplanować:
1.28-mą kotkę za 2 dni juz chyba mozna wypuścić.
2.Senior (odrobaczenie na tasiemca) w sobote szczepienie (Elblaska lub Orunia?) i paszcza i uszy do zobaczenia (leki)
3. Arlekinka do soboty powinna byc odrobaczona ale tym na tasiemca chyba?- jutro najlepiej, ale sama nie dam rady pewnie. Potem też najlepiej razem z Seniorem szczepienie po zbadaniu jej. Potem ja biorę do domu- już wiem, ze szans na oswojenie w 2 tyg nie ma;-(
4. maluchy- oba odrobaczyć i tez zaszczepić , trzeciego złapać
Czy damy rade naraz wszystkie zabrać na szczepienie? Założyć książeczki? W sobote?

to i tak duzo naraz...mysle ze to trzeba ogarnąc i wiecej na siebie nie brać

Schronisko- prosic o zabranie dwoch kotów - bidula i szkieletora, niech ocenią bo nasza pomoc na lisiarni już nie wystarcza a nie ma nikogo kto pomoże, weźmie i wyleczy wiec siła wyższa,,,inaczej bedzie po nich
Obrazek

aya13

Post » Pon paź 31, 2011 21:50 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

LISTOPAD- rozmowy z Urzedem. Budki.
Dokończyć domki- styropian, słoma, polarki, koce- pociąć.
Kupic filc i gwoździki- zamocować na wejścia.

Pomysleć o karmnikach- w deszczu słabo widze te miseczki. Lepsze jak mówiłam tace.
Panowie myslą nad daszkiem czymś gdzie można karme w deszczu zostawić.

stare szafki? ...pomysły jakieś ktos ma?
Obrazek

aya13

Post » Pon paź 31, 2011 22:25 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Nie wkleiłeś zdjęcia z tą dużą ilością kotków na wydarzenie jako komentarz a to było ważne teraz dziś gdy niedługo kończy się głosowanie a bez zgody autora sama nie mogę tego zrobić :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon paź 31, 2011 22:37 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

e.. o jakie wydarzenie chodzi ??? pogubiłem się... ja się na wszystko zgadzam...

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 22:44 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon paź 31, 2011 23:10 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

napisałem długiego posta ale go nie wysłałem ;) tzn. nie byłem pewien czy to dobry pomysł, ale wnikać w szczegóły chyba nie ma sensu. Zdjęcie tych kotów na wydarzenie przed chwilą dałem, mam nadzieję że nie zostanie to odebrane jako shantaż ;)

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 23:12 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Miałam nadzieję, że to zdjęcie może być potraktowane jako podziękowanie kotków za dotychczas oddane głosy i prośba o kolejne do północy :ok:

SZEF....ale też bardzo mądry, to on zgłosił stado do karmienia
- na czym to polegało? - pierwszy wyszedł gdy zaczęliście tam przychodzić?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon paź 31, 2011 23:20 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 23:27 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

kussad pisze:
SZEF....ale też bardzo mądry, to on zgłosił stado do karmienia
- na czym to polegało? - pierwszy wyszedł gdy zaczęliście tam przychodzić?
nie to on wyszedł z terenu i znalazł kogoś kto dał się "zaprowadzić" na miejsce gdzie koty mieszkają ;) tak przynajmniej zrozumiałem karmiciela który pierwszy zaczął się nimi zajmować. Wydaje mi się to prawdopodobne, kilka dni temu jak byłem z Aśką Starszą to czuliśmy że kontroluje sytuację, jak zatrzymaliśmy się na chwilę to po nas wrócił ;) On nie siedzi na lisiarni, przychodzi tam jak jest karmienie, siedzi gdzie indziej, tzn. wypatruje ewentualnych karmicieli ;)

ssb

[poprzednia][następna]