Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 18:46 Re: Legnica

:ryk: ja też

a Maksiu w budce - w gwarze łowieckiej na zajace sie chyba kot mówi , a też chyba w latach chińskich- bo ja wg roku urodzenia to mam znak zając czyli kot.
Jednym slowem Max to kot o chińskim rodowodzie :ryk:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon paź 24, 2011 20:56 Re: Legnica

:)
czyli wszystko jedno jak powiem na Maxa-królik/kot wiadomo o kogo chodzi.Choć ja zauwazam w nim również cechy:ryby(lubi wodę)oraz ptaka(im wyzej tym lepiej).
Cudak jednym słowem,niedobry,niegrzeczny ale bardzo słodki :wink:
Legnica

Post » Wto paź 25, 2011 9:22 Re: Legnica

Legnica pisze::)
czyli wszystko jedno jak powiem na Maxa-królik/kot wiadomo o kogo chodzi.Choć ja zauwazam w nim również cechy:ryby(lubi wodę)oraz ptaka(im wyzej tym lepiej).
Cudak jednym słowem,niedobry,niegrzeczny ale bardzo słodki :wink:

on po prostu potrzebuje domek z pasją. Maksia mogłby taki domek kilka sztuczek nauczyć, bo pojętny uczeń.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto paź 25, 2011 18:28 Re: Legnica

Legnica pisze:Fotka.

Obrazek

Max to sobie już domek znalazł :wink: Tylko nie wiem jak Wiesia podpisze umowę adopcyjną z królikiem... :twisted:

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Wto paź 25, 2011 18:33 Re: Legnica

.......... i na jakich warunkach?
-wór marchewki co tydzień
-świeża zieleninka typu pietrucha,listki porzeczki/truskawki(nawet przejażdżka do ciepłych krajów mnie w tym przypadku nie ratuje)
-pokój na własność

no nie wiem,z taką umowa to chyba jednak łatwiej by mi było go zostawić "w s-pokoju"
Legnica

Post » Wto paź 25, 2011 18:42 Re: Legnica

W sumie to tak sobie wydedukowałam,że Max jest wcieleniem większosci tymczasów których u mnie juz nie ma.Każdy z kotów ,przynajmniej większosć z nich,miała jakieś indywidualne cechy,które sprawiały ze kot był nie powtarzalny,oryginalny i wspominając go wspomina sie właśnie te charakterystyczne cechy.

Już nie musze wspominać,tęsknić.
Max ma w sobie zbiór wszysciutkich cech kocich jakie kiedykolwiek w kotach obserwowałam.
Jakbym miała w domu wszystkie koty swiata 8)

Ale mimo wszystko lubię go :wink:
Legnica

Post » Wto paź 25, 2011 19:18 Re: Legnica

Bo Maksiu to taki typowy słodki rozrabiaka burasek :1luvu:

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Czw paź 27, 2011 15:48 Re: Legnica

Aktualnie nawet Maxowe wariactwa nie robią na mnie wrazenia,a zauważyłam że bardzo mu tego brakuje,jednak 8)
Grypa nas odwiedziła,nas znaczy sie ludzi,koty zdrowe :wink: najgorzej ma Paweł,strasznie sie męczy i zamęcza przy okazji innych.120razy w nocy zmienia pokoje i łóżka,bo wydaje mu sie ze na innym lepiej bedzie mu sie spało,a ja się za nim wlokę po pokojach coby przykryć,zgasić swiatła,podać syrop bo mam wrazenie ze do rana płuca wypluje od kaszlu albo zacznie oddychać uszami,bo wydzielina oddychać mu normalnie nie pozwala itp.
Biore specyfik polecony w aptece coby i mnie nie zaatakowało,mam nadzieję ze sie uda.
Nie wydaje mi się aby w tym tygodniu udało sie Pawłowi uporać z choroba,chyba jeszcze w przyszłym trzeba będzie powalczyć.
Legnica

Post » Czw paź 27, 2011 18:33 Re: Legnica

Wiesiu, trzymaj się mocno :1luvu: . Pawełkowi życzę szybkiego powrotu do normalnego oddychania :ok: :ok: .
Bij zabij ale mam sklerozę - posyłam pw z adresem.
Ja właśnie wróciłam z zebrania w spółdzielni i jakby samego zebrania było mało, to jeszcze po drodze napadł mnie sąsiad twierdząc, że nasze koty zarysowały mu maskę - czy koty mają stalowe pazurki?? Wprawdzie trochę spuścił z tonu, na moją propozycję, że jak pojedzie do mechanika to chętnie wezmę się z nim, bo chciałabym poznać opinię fachowca, ale zaczynam się trochę o moje kociate martwić.

Marudka

Post » Pon paź 31, 2011 11:16 Re: Legnica

Co tu tak pusto? Wiesiu, wszystko w porządku ?

Marudka

Post » Pon paź 31, 2011 14:42 Re: Legnica

No nie jest w porządku.
Jest do bani.
Grypa jakaś mnie rozwaliła dokumentnie.
Paweł mi sprzedał,nie da sie ukryć,jemu już pomału przechodzi,a mnie rozłożyło na amen.
Co tu dużo pisać,wszystko boli,nic sie nie chce,gorączka chce mnie ugotować,chyba,teraz ja uczę sie oddychać uszami.
Legnica

Post » Pon paź 31, 2011 15:28 Re: Legnica

Gdzieś ostatnio w telewizji widziałam, jak ktoś balony dmuchał oczami :(
Zdrowiej szybko :1luvu: Łykaj czosnek i maliny :ok:
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 16:08 przez Marudka, łącznie edytowano 1 raz

Marudka

Post » Pon paź 31, 2011 15:41 Re: Legnica

za Twoje zdrowie choć potrzymam :ok: oby grypsko odpuściło i poszło sobie :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon paź 31, 2011 17:41 Re: Legnica

Dużo zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - sama choruję więc wiem jakie to ważne :wink:
Malinki, czosneczek z mleczkiem lub na kanapce i woda morska w sprayu do nosa - fajnie odtyka i nawilża. :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 31, 2011 21:20 Re: Legnica

PearlRain pisze:za Twoje zdrowie choć potrzymam :ok: oby grypsko odpuściło i poszło sobie :ok:

Fajnie ze jesteś :wink:
Legnica

[poprzednia][następna]