GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 9:52 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Zaglądam, zaglądam, tyle tylko mogę zrobić :(

Dobrze, że i na ten wątek ktoś zagląda, cieszymy się z moimi podopiecznymi z każdych odwiedzin :)
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Sob paź 29, 2011 19:05 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Bongiorno...
Fanszeta, co u Ciebie, co u kociaków?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Nie paź 30, 2011 8:08 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

W końcu się ogarnęłam z tym bazarkiem dla kotiki. ufff!
zapraszam!
viewtopic.php?f=20&t=135019
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon paź 31, 2011 7:16 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Piszę przez łzy. Biała Dama została potrącona przez samochód. Strasznie smutno :(
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon paź 31, 2011 7:19 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

o Boże, to straszne... kiedy?
:cry:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon paź 31, 2011 9:48 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Nie wiem. Dziś rano ją zobaczyłam, leżała na poboczu drogi, nieżywa. Nie mogę pisać, bo zaraz się rozklejam. A siedzę w pracy.

Fanszeta

Post » Pon paź 31, 2011 11:18 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

:crying:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon paź 31, 2011 15:31 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

O nie... Fanszeto, trzymaj się...
Kurrrr... jak ja nienawidzę tej ulicy tam! Ona jest straszna! A tak niewinnie wygląda, niby mała, dojazdowa...
Jak łapałam Marusię, to i mnie prawie potrącil samochod...

Biala Damo [*][*][*][*]
Będę za Tobą tęsknić...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto lis 01, 2011 12:25 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fanszeta pisze:Piszę przez łzy. Biała Dama została potrącona przez samochód. Strasznie smutno :(

Biała Dama. [*] :(

Strasznie mi jej żal. Była piękna, mogła być ozdobą niejednego domu.
Nie próbowałyśmy jej jednak oswajać, bo była dzika i w zasadzie dopiero po sterylce trochę "zmiękła".
W zeszłym roku odeszła córka trikolorki, też tri, którą wielkim nakładem czasu i sił,
udało się nam trochę wcześniej wysterylizować.
Miała niecałe 2 lata, była prześliczna i był to oczywiście samochód. :(

Rok wcześniej też cała biała koteczka z różnokolorowymi oczami, głucha, też samochód. :(

Wysterylizowałyśmy te koty, staramy się regularnie odrobaczać i odpchliwać,
Fanszeta karmi je najlepszym, czym się da, a one tak szybko odchodzą, aż serce boli.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro lis 02, 2011 9:01 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Już teraz mogę trochę napisać o Białej Damie.
Była przepiękna, bialutka, czyściutka, z jasnozielonymi oczyma.Zawsze zadbana, bez jednej ciemniejszej plameczki.
Prychała na mnie ostrzegawczo, gdy dawałam jej jedzenie, ale gdy choć trochę z tym zwlekałam miauczała rozdzierająco. Możliwe, że miała kłopoty ze słuchem.
Jadała na metalowej budce, zjawiała się każdego ranka.
Nie było jej na karmieniu już w sobotę, ale zostawiłam jej jedzenie, jak zwykle na daszku. W niedzielę też nie przyszła :(
Ostatnio nastąpił w naszych kontaktach pozytywny przełom.
Biała Dama zaczęła wychodzić mi na spotkanie z Gwiazdeczką i Ogonkiem. Prowadziła mnie do misek w podskokach, tak jak one.
Bardzo mi jej brakuje, daszek będzie teraz tylko karmnikiem dla ptaków. Smutno :( :( :(

Fanszeta

Post » Śro lis 02, 2011 9:32 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Straszna wiadomość :cry: Biała Damo brykaj szczęśliwie za TM [*]

Tak sobię myślę jeżeli to mała uliczka to może dałoby radę wyprosić w urzędznie miasta żeby zrobiły tam spowalniacz? żeby samochody za bardzo nie pędziły
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lis 02, 2011 15:30 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Z tym, że tam jeżdżą też takie wielkie i ciężkie samochody... bo to jest dojazd do magazynów, składów róznych..nie wiem, czy stoczniowych chyba?
Czy spowalniacz można zainstalować w pod takie monstra?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw lis 03, 2011 7:52 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Może i trzeba gdzieś uderzyć, ale nie bardzo mam pojęcie, gdzie. Przydałaby się skarga od mieszkańców, na pędzące ciężarówki i inne maszyny. Kiedyś tam było ograniczenie do 30.
Ale mam średnią motywację, bo odpowiedź będzie pewnie: brak kasy.

Fanszeta

Post » Czw lis 03, 2011 10:45 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

eh nie wiem czy pod takie samochody tez można hmmm, no ale jeżeli mieszkańcy by napisali skarkgi itp to może by to coś dało
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lis 07, 2011 9:36 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Znak ograniczenia do 30 nadal stoi, ale nikt tego nie przestrzega. Chyba zostanę terrorystką na starość i "wybuchnę" na środku drogi wielką wyrwę, żeby zmusić całe towarzystwo do zwolnienia. A koty latają z jednej stronu na drugą - dzisiaj widziałam taką akcję wykonaną przez te młode wariaty, dzieci Grzywki :( :( :( Włosy dęba stają :x

Fanszeta

[poprzednia][następna]