Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 14:11 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

A propos Widma - wczoraj zakiciałam tradycyjnie jak przyjechałam i poszłam na działki, dając czas Krówkowi na decyzję, czy wyjść ;)
I wyszedł :lol:
Jak wróciłam do samochodu, siedział w swojej ruderze i czekał :D
Chyba zaczyna kojarzyć głos 8)

Tu mieszka (w środku jeszcze gorzej, na schody do jego "piwniczki" ktoś wywalił w piątek wielką starą lodówę :? ale przynajmniej nikt tam do niego nie wejdzie, ledwo kot się przeciśnie)
Obrazek

I sam Krówek, który po wczorajszych oględzinach wydaje się być raczej Arlekinkiem ;)
Po swojej prawej ma zaraz zejście w dół do niby-piwniczki (ślepe zejście) - na schodach śmieci, na dole różne żelastwa ... chciałam mu tam na zimę budkę wstawić, ale teraz jak tam leży ta wielka lodówka, raczej z pomysłu nici, bo tam nie zejdę :(

Obrazek

Kiepskie foty, bo telefonem i wykadrowane :oops:
Jeszcze dużo misek mu pozanoszę, zanim będzie lepsza fota ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sie 23, 2011 15:10 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Może z czasem uda Ci się go przetransportować na działki :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto sie 23, 2011 15:35 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Oby ... ale na pewno nie wcześniej niż pozna jesienią. Na razie za duży ruch i na drodze przy rycerze, i na działkach. Na razie przyzwyczajam go do mojej osoby i do stałych godzin posiłków. Mam tez nadzieje, ze to kocurek ... Bo może być wesoło :?
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 21, 2011 12:51 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Avianku, widujesz Widmo ? :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro wrz 21, 2011 13:55 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Widmo widuję regularnie - jest codziennie, już reaguje na głos i jak wołam po przyjeździe to po chwili wyłania się zza muru :kotek:
Oczywiście o podejściu blisko nie ma mowy, ale jak stawiam miseczkę, to podchodzi tak na 2 metry i gada :D
Powolutku, powolutku ...
Czas pomyśleć o imieniu - na razie po prostu mówię o nim/niej Krówek 8)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 21, 2011 20:44 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Wypiękniał koteczek, ładnie zaokrąglony i wyraźnie domyty :D :D

To już nie jest widmo, to śliczny futrzak :D :kotek:

kwinta

Post » Śro wrz 21, 2011 21:45 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Albo musi to być imię pasujące do obu płci albo najpierw musimy się dowiedzieć jakimś cudem czy to chłopak czy dziewczyna ;). Kciuki za dalsze, pomyślne oswajanie :ok: :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw wrz 22, 2011 15:13 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Za oswajanie Krówki :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw wrz 29, 2011 14:07 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Krówka robi postępy 8)

Dzisiaj podeszła do mnie na odległość 3 stopni (schodów) :D
I gada cały czas :lol:

Parę dni temu zauważyłam w tej starej ruderze jeszcze 2 koty ... być może mój działkowy gość Pingwin, bo bardzo podobny i być może Chudy Gadulec, bo mały, drobny, czarny. A być może były to kolejne dwa obce koty ... Zobaczymy - jedzenia znika bardzo dużo jak na jednego kota ;)
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 29, 2011 16:11 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Króweczko i reszta ogonków - już nie zginiecie, Avianek wam nie pozwoli :D :1luvu: :kotek:

kwinta

Post » Pt wrz 30, 2011 13:42 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Podziwiam Cię Avianku -jak Ty to ogarniasz ? :1luvu: :wink: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie paź 16, 2011 20:09 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Może z tydzien temu na działce obok tej, gdzie wykładam michę dla strachulców zauważyłam Pingwina. Ucieszyłam się, ze znów go widzę, a zmartwiłam, bo wyglądał, jakby miał na boku plamy jakieś jasne, jakby powyrywane futerko?
Dzisiaj juz wiem, że to nie był Pingwin.
Robiąc obchód natknęłam się na wygrzewającego się pięknego, wielkiego kota - obłędne umaszczenie - klasyczny pręgus z białym (dla niezorientowanych klasyczne pręgowanie to nie takie zwykłe prążki, tylko jakby czarne wzory, czarne plamy na bokach). Myślałam na początku, ze to kocur i od razu nazwałam go Maru, na cześć najbardziej znanego internetowego kota ;)
Potem na filmiku, na którym kota próbowałam uwiecznić zauważyłam rudą przednią łapę.
Czyli skoro szylkret, to znaczy, ze nie powyrywane futro u Pingwina widziałam, a jaśniejsze rudości na ciemnym tle.

Kocica duża i wypasiona - ciekawe, czy domowa wyrzucona, czy mieszka gdzies w okolicy i przychodzi na wyżerę.
Na razie oczywiście mogłam tylko z daleka popatrzeć, nieufna, ale z bezpiecznej odległości tez mnie obserwowała.

Nieudolny filmik (pod słońce i przez płot ;) ) - niewiele widać, ale mniej więcej idea koty
http://www.youtube.com/watch?v=NP5Kbn5qDJc
Obrazek

Avian

Post » Pt paź 28, 2011 16:19 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Pani, która dokarmia koty 3 działki dalej mówiła mi od paru dni, ze przychodzi do niej jakiś duży ciemny kot. Myślałam, ze mówi o tej szylkrecie, jeszcze jej wciskałam, ze to kotka, bo ma rudą łapę :lol:
Dzisiaj zobaczyłam tego "jej" kota.
O kurde 8O
Wg mnie to brytol-mix ...
Niebieski z niewielką iloscią białego i też mi wyglądał na klasycznie pręgowanego ...
Obejrzałam jeszcze raz filmik z szylkretą - to na pewno nie ten kot.
Białe ma tylko poduszeczki pod wąsami, do tego wielkie oczy wpatrzone we mnie. Nie wiedział co zrobić ;) Nie jest dziki, raczej nieufny, bo pewnie nie zna zbyt wielu ludzi :?
Coś trzeba będzie z nim zrobić :roll:

Krówek w ruderze czeka codziennie, przychodzi na wołanie 8)
Boi się, ale czeka na miskę dwa razy dziennie.

Ech, nadchodzi zima ...
Obrazek

Avian

Post » Nie paź 30, 2011 22:06 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Kolejne cudo bezdomne :(

Dobrze że krówek się oswaja :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon lis 07, 2011 21:16 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Dzisiaj złapałam Pasika :kotek:
W celu zaszczepienia.
Po badaniu okazało sie, że paszcza gnije :(
Dziąsła gniją, rozpadają sie, porobiły się jakieś przetoki ... zęby całe w kamieniu :(
Do tego ma od urodzenia plazmocytarne :?
Czas zrobić porządek z tym ślicznym ryjkiem.
W środę jedziemy od rana (o ile uda sie go złapać) - zobaczymy co się da zrobić.

Przy okazji pojada tez dwa czarne grubasy - sprawdzimy krewkę Brzydala i Batona, coś mi się ten drugi ostatnio nie widzi ... strasznie gruby się zrobił i wydaje mi się, że ma jakieś problemy z sikaniem :(
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]