[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 9:33 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Bardzo lubię patrzeć na Twój wykaz dotyczący głosowania na KrakVet.
Wydaje mi się, że rozpoznałam Cię na FB i zaprosiłam Ewa S to ja :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 28, 2011 9:40 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

O, miło mi :)
Ja na facebooku jestem tylko przez koty ;) Tymczasem muszę opuścić stanowisko kąputerowe... Wieczorem wracam, ciekaw jestem ile "nam" się uda utrzymać przewagi, póki co udało się wycisnąć z ludzi (pewnie m.in. dzięki lokalnemu portalowi który zamieścił artykuł) większy dopał niż miał/ma Tarnów. To się wymknęło spod kontroli, ludzie do mnie wczoraj dzwonili żebym głosował XD esemsów też było kilka a ja przecież praktycznie nie korzystam z komórki...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt paź 28, 2011 9:55 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Ja jestem na FB z powodu kotów i psów (Choco ta z mojego podpisu to suczka), konkursów, adopcji zwierząt.... czasem znajomi biorą udział też w innych konkursach, czasem zauważymy jakąś akcję pomocy, klikanie dla schronisk.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie paź 30, 2011 18:15 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Hans i Lazur maja sie swietnie, Hans robi postępy. Wczoraj zawiozłam starego (5/6 -letniego jak sie okazało) Seniora na kastracje. Jest w naszym mieszkaniu dla kotów i ma sie super. Złoty chłopak, kot- marzenie. Az szkoda oddawać go na wieś. Może ktoś chce przytulankę do spania bo to przylepa straszna, je wszystko, nie odstepuje człowieka na krok. U weta grzeczny jak anioł. W mieszkanku biega do kuwetki, oglada świat za oknem. Szok!!!

Złapałam tez dzis z Szymonem i Piotrem młoda Arlekinkę- trzeba bedzie ja oswoić, bo domek chętny ale czasu mało.
Kotka słodziutka, wysterylizowana ale płochliwa i przerazona. Bedę musiała ją wziąc do domku bo potrzebuje więcej niż 2 godziny dziennie kontaktu z człowiekiem.

a maluchy czekają aż sie ktoś znajdzie i poswieci czas- 2 w kocim mieszkaniu nadal jak torpedy grasują, trzeci nadal na lisiarni;-( Slicznotki - musimy z nimi do weta, ale za mało nas, czasu za mało, sił juz troche tez po pracy...oby do przodu

Kciuki trzymac za głosowanie!!! kto nie głosował w ankiecie, szybko niech nadrobi zaległości- to dla nas karma i dla całego PKDT
pzdr
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon paź 31, 2011 8:51 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

linki do paczek ze zdjęciami, w razie jak by kto chciał sobie ściągnąć lokalnie zamiast klikać wcześniejsze linki pojedynczo:

http://ssb.vot.pl/ar/kotulce___2011.09. ... 30___1.zip

http://ssb.vot.pl/ar/lazur_i_hans___2011.09.zip

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 9:40 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Czy specjalnie wklejasz linki zamiast zdjęć, które widać bez dodatkowego kliknięcia? Osobiście wolę wersję łatwiejsza do oglądania :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon paź 31, 2011 10:06 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

nie chce mi się osobno robić miniaturek (na forum nie wolno wklejać dużych).

na specjalne życzenie wrzucę dziś miniaturki ;)
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 10:10 przez ssb, łącznie edytowano 1 raz

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 10:12 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Od pewnego czasu można wklejać też wieksze'; 640 x 480 dlatego się uaktywniłam i wklejam zdjęcia :twisted: Miniaturek na swoim wątku bardzo nie lubiłam!
viewtopic.php?f=5&t=118083

Chociaż jeśli chcemy wkleić dużo to faktycznie jednak miniaturki :wink:
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 11:13 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon paź 31, 2011 13:05 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

chyba mi się udało zrobić klikalne miniaturki, tzn. po kliknięciu miniaturka przenosi do dużego zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 13:12 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Strasznie dużo jest tam tych kotów, a z tego co czytam ciągle przybywa nowych dorosłych :? . Ciężko ogarnąć taką gromadę. Faktycznie jeśli pomoc z Krakvetu by trafiła do trójmiasta to chociaż przez chwilę można będzie złapać oddech. Tego Wam życzę z całego serca.
Aha...no i SZEF ....urzekający :1luvu: Nawet mojemu TŻ-towi się podoba.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pon paź 31, 2011 13:19 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Szymon, bardzo dziękuję :1luvu: Dopiero teraz widzę jakie są cudne i ile ich jest! Czy mógłbyś do mnie wkleić te na których jest ich najwięcej - zamarłam na ich widok...
Zaraz muszę się zbierać, tutaj na wi-fi nic mi nie działa a za dwie godziny powrót do Warszawy...
Tak wogóle to w wydarzeniu do komentarza tez można by wkleić takie zdjęcie! :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon paź 31, 2011 13:27 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Izzi pisze:Strasznie dużo jest tam tych kotów, a z tego co czytam ciągle przybywa nowych dorosłych :? .
tak, tylko 4 (być może 5) maluchów się urodziło/uchowało w tym roku. Mimo że na dzień dobry było bodajże (gdzieś to jest zapisane...) 14-16 niewysterylizowanych kotek. Drugie tyle :!: :!: :!: kotek (+ przynajmniej 5 kocurów) się przybłąkało, niektóre już w ciąży. Tzn. zaczynaliśmy z kilkunastoma kotkami a łącznie wychodzi 30 + dwie lub więcej dochodzące. Wszystkie z oryginalnego stada zostały już latem wysterylizowane (ostatnia Nitka), większość ma już domy. Gdyby nie nowe koty to mielibyśmy mniej niż 30 a nie prawie 50...
Izzi pisze:Ciężko ogarnąć taką gromadę. Faktycznie jeśli pomoc z Krakvetu by trafiła do trójmiasta to chociaż przez chwilę można będzie złapać oddech. Tego Wam życzę z całego serca.

Dzięki bardzo, akurat nasza akcja jest tylko jedną z wielu akcji PKDT więc nie wiemy ile nam skapnie. Jestem optymistą :wink: inaczej się nie da ;)
Izzi pisze:Aha...no i SZEF ....urzekający :1luvu: Nawet mojemu TŻ-towi się podoba.
jest nie tylko fotogeniczny ale też bardzo mądry, to on zgłosił stado do karmienia ;) W dodatku ma końskie zdrowie. Mimo że to SZEF to jest bardzo łagodny dla innych, nawet innych kocurów i kociaków. Jest po prostu idealny :kotek:

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 13:36 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

kussad pisze:Szymon, bardzo dziękuję :1luvu: Dopiero teraz widzę jakie są cudne i ile ich jest! Czy mógłbyś do mnie wkleić te na których jest ich najwięcej - zamarłam na ich widok... [...]
Jasne coś przygotuję ale nie wiem czy się dziś wyrobię, zaraz idę odbierać kotkę ze sterylki... na dzień dzisiejszy: 28 kotek wysterylizowanych, 8 kocurów wykastrowanych, 15 kotów w DS, 5 kotów w DT, 4 nie dały rady, 2 bardzo chore (szkieletorek i bidul), 1 poprzednio bardzo chory odżywa (kotka Zbój vel "Zjem Wszystko"), Senior odżył teraz będzie remontowany. Brat Szefa nie wyszedł z ciężkiego kataru ale jest bardzo silny więc myślę że na synergalu go z tego wyciągnę.

ssb

Post » Pon paź 31, 2011 16:52 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Dziś rozmawiałam z panią Renatą- czeka na wsi za Kolbudami na Seniorka;-)) Jak tylko go zaszczepimy i przygotujemy może śmiało jechać. Będzie miał 10 kotów do towarzystwa więc nadal STADO;-)

Oczywiście Seniorek przejdzie też zdejmowanie kamienia z zębów, kolejny ogólny przegląd i odrobaczenie i gdyby ktoś sie znalazł chętny -ODDAMY DO NA KANAPE!!!! KOT IDEALNY, GRZECZNY MIZIAK AŻ DO GRANIC, JEDZENIE I CZŁOWIEK TO JEGO ŚWIAT. MA OK 5/6LAT I JEST W DOBREJ FORMIE (zdaniem weta podczas kastracji).

KOMU SENIORKA?
Szymon może zdjęcie Seniorka z kawalerki daj!!! wracam do pracy;-(((((
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

[poprzednia][następna]