Jest już domek :) oby obyło się bez zwrotów!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 21:08 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

Ja moge Kociakowi wylacznie DT zaoferowac.

Ozanna1405

Od: Wto wrz 06, 2011 19:35

Post » Sob paź 29, 2011 23:57 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

Hej!
WYstawilam dzisiaj kotka na wielu portalach. Napisałam też do TOZ we Wrocławiu i napisali mi, że jeżeli odpchle i zaszczepie kota, to chętnie wezma go i umieszcza w sklepie "kakadu". Nie wiem co o tym myślec, nie brzmi to zbyt dobrze. Poza tym jak juz wspomniałam nie mam za co odpchlic ani tym bardziej zaszczepic kociaka :( Co myslicie?
Ps. Czym tak naprawde jest DT? Jeżeli chciałabym oddac kociaka do domu tymczasowego, to na co się piszę w takiej sytuacji?

pozdrawiam serdecznie. Kocie forum, czyli ludzie tacy jak Wy mają naprawdę wielką siłe, i pomagaja w sposob, ktorego nie da sie przecenic. Wielkie wsparcie :)

monkfisz

Od: Śro wrz 07, 2011 18:03

Post » Nie paź 30, 2011 2:59 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

Ozanna1405 pisze:Ja moge Kociakowi wylacznie DT zaoferowac.

W tym przypadku to najlepsze rozwiazanie.Przejmij kotka prosze i szukaj mu domku.Do mnie jedzie kotek z Watłbrzycha jutro...dojedzie w czwartek...ale da się jak chce.Napiszcie w watku transortowym,ze pilnie...Jutro(a własciwie dzisiaj)juz ludzie jeżdzą na groby bliskich ,więc transport jest "pewny"
monkfisz-co Ty na to?

Ozanna1405
jeśli cos nie wyjdzie jest kotek w Wałbrzychu(dziewczynka)b.potrzebujaca domku tymczasowego/stałego.Dowioza dziewczyny z Wałbrzycha... :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 30, 2011 8:56 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

My już dzisiaj umówione na popołudnie na transfer :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie paź 30, 2011 9:07 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

monkfisz pisze:Hej!
WYstawilam dzisiaj kotka na wielu portalach. Napisałam też do TOZ we Wrocławiu i napisali mi, że jeżeli odpchle i zaszczepie kota, to chętnie wezma go i umieszcza w sklepie "kakadu". Nie wiem co o tym myślec, nie brzmi to zbyt dobrze. Poza tym jak juz wspomniałam nie mam za co odpchlic ani tym bardziej zaszczepic kociaka :( Co myslicie?
Ps. Czym tak naprawde jest DT? Jeżeli chciałabym oddac kociaka do domu tymczasowego, to na co się piszę w takiej sytuacji?

pozdrawiam serdecznie. Kocie forum, czyli ludzie tacy jak Wy mają naprawdę wielką siłe, i pomagaja w sposob, ktorego nie da sie przecenic. Wielkie wsparcie :)

W niektórych sklepach Zoo są takie klatki/witryny gdzie są kociaki i osoby mogą adoptować kota wprost ze sklepu. Ja nie mam zdania czy to super czy wręcz przeciwnie. Zależy od sytuacji. Kociaki siedzą tam po 2-3-4, mają drapaki, kuwetkę, jedzenie. Ponieważ siedzą po parę sztuk, dlatego muszą być zdrowe, żeby się nie zarażały. Obsługa sklepu się nimi zajmuje (przynajmniej tak powinno być, ja raczej spotkałam się z tym, że faktycznie się zajmuje na ile ma czas) i wyadoptowuje. Przy adoptowaniu podpisują umowę adopcyjną. Super. Ale. Moim zdaniem dom tymczasowy jest lepszy, bo taki kociak jest traktowany bardziej indywidualnie, ma jednego opiekuna, który dobrze może rozpoznać charakter, takiej osobie jest łatwiej skontaktować się i zawieźć kota do weterynarza w razie jakichś problemów i może zareagować natychmiast (łatwiej jest też zareagować na jakąś chorobę w początkowym stadium, bo łatwiej zauważyć zmianę w zachowaniu). Jest z kotem również na noc. No i zazwyczaj (tak przynajmniej powinno być) dokładniej sprawdza dom stały, do którego kocie ma trafić (ja przynajmniej staram się spotkać z potencjalnym właścicielem u siebie w domu, na wspólne rozpoznanie, a później wiozę kota na miejsce, żeby zobaczyć jak się kot aklimatyzuje z nowym miejscu). No i mam kontakt z nowymi domkami po adopcji (w razie problemów staramy się razem na spokojnie je rozwiązać, a nie oddawać kota bo na przykład raz się posikał nie do kuwety).
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie paź 30, 2011 9:45 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

turkawka pisze:My już dzisiaj umówione na popołudnie na transfer :)

WIEM,ALE TAM ZOSTAJE JESZCZE JEDNA BIEDA, KTÓREJ NIESTETY DO SIEBIE WZIAC NIE DAM RADY... :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 30, 2011 17:09 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

Tez myślę, ze DT u Ozanny jest najlepszym wyjściem. Chętnie bym z tego skorzystała, tylko co z odległoscia? W ogole martwie się o kotka, bo zaczął robic lekko rzadkie kupki, w dodatku 4-5 razy dziennie, ale to moze przez nowe nawyki zywieniowe. Nastepnym razem przygotuje mu kurczaka i gotowana marchewke. Generalnie ma wielki apetyt, dużo pije, ma błyszczace, czyste oczy i nos. Uszy troche brudne, ale chyba nic więcej w nich nie żyje. Dupka nie jest odparzona. Futerko tez bez widocznych rezydentów. Co do apetytu, to je strasznie łapczywie i nie moge mu zostawiac małego "conieco" na później, bo od razu wszystko połyka, prawie niegryząc :(

monkfisz

Post » Nie paź 30, 2011 17:41 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

odległość to nie taki wielkim problem..nie takie odległości koty z miau pokonywały :D
ważne że to podróż do lepszego życia :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 30, 2011 17:55 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

Udało mi się w dosyć pokrętny sposób namówić rodziców na wizytę u weta, jako niezbędny warunek adopcji. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i przede wszystkim, że znajdzie się chocby DT

monkfisz

Post » Nie paź 30, 2011 23:39 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

no z tego co rozumiem dt już jest-nie liczyłabym na to że będziesz mogła przebierać w dt bo to na miau towar deficytowy i jak się trafia to trzeba migiem się z Nim umawiać póki na drodze dt nie stanie inny potrzebujący kicio.
raczej należałoby szukać transportu,umieścić w tyt wątku prośbę o transport, szukać na wątku transportowym itd.
teraz przed 1 listop. masz duże szanse jeśli się pospieszysz :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie paź 30, 2011 23:50 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

dt?gdzie?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 31, 2011 0:00 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

monkfisz pisze:Tez myślę, ze DT u Ozanny jest najlepszym wyjściem. Chętnie bym z tego skorzystała, tylko co z odległoscia? W ogole martwie się o kotka, bo zaczął robic lekko rzadkie kupki, w dodatku 4-5 razy dziennie, ale to moze przez nowe nawyki zywieniowe. Nastepnym razem przygotuje mu kurczaka i gotowana marchewke. Generalnie ma wielki apetyt, dużo pije, ma błyszczace, czyste oczy i nos. Uszy troche brudne, ale chyba nic więcej w nich nie żyje. Dupka nie jest odparzona. Futerko tez bez widocznych rezydentów. Co do apetytu, to je strasznie łapczywie i nie moge mu zostawiac małego "conieco" na później, bo od razu wszystko połyka, prawie niegryząc :(

smarti

Post » Pon paź 31, 2011 0:10 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

Zaoferowalam DT. Jednak potrzebny by byl transport dla Kotka. Jestem w kontakcie z monkfisz.
Poza tym po rozmowie z TZ i przeliczeniem sily na zamiary doszlismy do wniosku, ze dobrze by bylo jakby Kociak trafil z zapewnieniem opieki finansowej na wet (choc mam nadzieje, ze bedzie zdrowiutki jak rybka) i jedzonko.

W piatek, dosc niespodziewanie, trafil do Nas Tofik (imie robocze) i kurde martwi mnie jego zdrowko:(((
Jutro wet i diagnoza.

Ozanna1405

Od: Wto wrz 06, 2011 19:35

Post » Pon paź 31, 2011 0:19 Re: Jeślikotek nie znajdzie domuto wróci na bruk Wrocław POMOCY

Porcja zdjęc z Kotiuszkiem, może sie ktoś zakocha :)?

https://picasaweb.google.com/1154904029 ... sKXS4o2tCg

monkfisz

[poprzednia][następna]