Czarny Bojownik [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 11:33 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Agneska pisze:Podsumowując sytuację: nie ma obecnie dla kota żadnego DT, kot jest chory i mieszka na dworzu, a robi się już tylko coraz zimniej.
Fundacja JOKOT przejmie kota na leczenie. Aia, kiedy najwcześniej możesz dowieźć kota do lecznicy?

Napisałam do Aii sms.
Aia jest teraz poza Warszawą (remontuje właśnie mieszkanie), wróci jutro.
Ja pomogę (jeśli będzie taka potrzeba) jutro Aii złapać Bojownika i dostarczyć do lecznicy.

Aia pisze także, że uzbiera trochę pieniędzy ze sprzedaży książek i przekaże na pokrycie kosztów leczenia Bojownika.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob paź 29, 2011 11:38 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Anika, dzięki!
Jutro jest niedziela, więc trzeba by go dostarczyć najpóźniej do godziny 15, potem ewentualnie dopiero poniedziałek rano wchodzi w grę.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob paź 29, 2011 12:06 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Znowu kolejna, smutna kocia historia :(
Trzyma kciuki za Bojownika i za Osoby pomagające Mu :ok:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Sob paź 29, 2011 19:07 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

ewar pisze:Dlaczego tych DT tak mało? :cry:

Może to nie DT tak mało, tylko tych bidów za dużo... :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie paź 30, 2011 7:43 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Na jedno wychodzi.Na szczęście coraz więcej ludzi myśli o sterylizowaniu kotów, to musi dać efekty.
Jak się miewa Bojownik?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 30, 2011 10:47 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Dziś Go łapiemy i dostarczymy do lecznicy
Napiszę więcej jak już będzie po
Wczoraj mnie nie było, więc Bojownik ode mnie jeść nie dostał, mam nadzieję, że dzięki temu zbiegowi okoliczności będzie się dobrze łapał :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie paź 30, 2011 11:52 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Zapiszę sobie, takie mądre stare koty mają szczególne miejsce w moim sercu....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie paź 30, 2011 12:32 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

ulvhedinn pisze:Zapiszę sobie, takie mądre stare koty mają szczególne miejsce w moim sercu....

To jest nas co najmniej dwie. :lol: Zawsze chciałam takiemu starszemu kotu dać dom, ale to koty mnie znajdują i biorę, co się trafi, zwykle młode.Starsze koty są bardzo mądre, swoje przeszły i bardzo doceniają pełną miskę, ciepło, czyste posłanka.Potrafią okazać wdzięczność, co mnie ogromnie rozczula.Wcale nie są niedołężne, lubią się bawić, ale nie są szalone, nie wspinają się po firankach.Poza tym, zwierzęta starzeją się ładniej od ludzi ( żeby nie było, bardzo lubię starszych ludzi!), nie łysieją, nie siwieją, a braku zębów wcale nie widać.Zupełnie nie rozumiem więc, dlaczego starszy kot jest mniej adopcyjny od kociaka.

ewar

Post » Nie paź 30, 2011 12:58 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

ewar pisze: nie siwieją, a braku zębów wcale nie widać.

:lol: oj tu akurat nie trafiłaś :lol:
Bojownik ma siwiusieńki łepek :mrgreen: i szczerbaty chyba niedługo będzie :mrgreen:

Bojownik czeka na swoim podwórku, a ja czekam na przyjazd Aniki, która zaraz będzie i zabieramy się do roboty
rzeczy już popakowane, jedzenie zakupione, transporter gotowy do działania

Też lubię starsze koty
z dokładnie takich samych powodów :)

Aia

Post » Nie paź 30, 2011 13:08 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

ewar pisze: [..]Zupełnie nie rozumiem więc, dlaczego starszy kot jest mniej adopcyjny od kociaka.

bo, cyt., "starego kota nie można ułożyć" :evil: :evil: :evil:
a sterylizacja to okaleczanie, a czarny kot przebiegający drogę to ..ewar, ja czasem myślę, że niektórzy ludzie w fazę sapiensa jeszcze nie weszli.

Aia, jak sobie myślę, że Bojownika może spotkać taki sam dobry los jak Tiko (kochanego megamiziaka) to mi się łezka w oku kręci..
:ok: :ok: :ok: za dobre wyniki kocura!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie paź 30, 2011 13:13 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Koty nie siwieją, mają po prostu miejscami szare futerko i już. :mrgreen: Człowiek bez zębów wygląda koszmarnie, kot nigdy i tu jest przewaga nad "homo, niekoniecznie sapiens", Rakea, masz rację :ok:
Czekam na DOBRE wieści o kotku.

ewar

Post » Nie paź 30, 2011 15:42 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Ha! a może właśnie ten CZARNY kot przyniósł szczęście innemu kociakowi :mrgreen: ale to się okaże wieczorem po rozmowie przedadopcyjnej 8)

"starego kota nie można ułożyć", bo one już są ułożone :mrgreen:

no a teraz wieści... niestety niedobre :(
z wyników krwi wynika, że Bojownik ma mocznicę, musi jeść karmę specjalistyczną
i kolejna zła wiadomość, ma fiv :( (felv- )

na razie pojechał do Agneski na obserwację
zobaczymy jaki jest Jego stan faktycznie i zadecydujemy co dalej (mam nadzieję, że czeka Go jeszce kilka dobrych chwil w życiu. W lecznicy się do wszystkich przytulał, zero stresu, był bardzo spokojny i grzeczny. Podsypiał na stole wet. Podczas łapania po prostu wszedł do transportera, sam! - bez żadnych obaw. Smutno. Ale dziś Bojownik będzie spał w ciepłym domu.)

Dziękuję Jokotowi za zaopiekowanie się Bojownikiem, za danie Mu szansy oraz Anice za dzisiejszą pomoc :)
Ja zaraz wystawię bazarek na pokrycie kosztów leczenia (albo dzisiejszych testów), jedzenia itp

Obrazek
Obrazek

Aia

Post » Nie paź 30, 2011 15:52 Re: Zemdlał na ulicy_ CzarnyBojownik(o życie) pod opieką JOKOTa

No, cóż :cry: Miałam nadzieję na lepsze wieści o stanie zdrowia.Nie wiem nic na temat mocznicy, muszę poczytać, nie brzmi to wesoło, ale daje się leczyć? Z FIV koty żyją, to wiem, nie musi to być wyrok.Niemniej jednak cieszę się,że już kot zaopiekowany, że jest mu ciepło,że nie musi się szwendać po piwnicach.

ewar

Post » Nie paź 30, 2011 15:53 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Aia pisze:Ha! a może właśnie ten CZARNY kot przyniósł szczęście innemu kociakowi :mrgreen: ale to się okaże wieczorem po rozmowie przedadopcyjnej 8)

Dziś o 18 się to okaże 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie paź 30, 2011 17:01 Re: [W-wa] Kot zemdlał na ulicy_ bedziemy szukać DT_zdj str 2

Aia pisze:...z wyników krwi wynika, że Bojownik ma mocznicę,..

Z wyników krwi najwyżej można wywnioskować azotemię.

Aia pisze:... musi jeść karmę specjalistyczną...

Czyli standarcik - było go zostawić gdzie był.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]