Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
psy-i-koty pisze:no właśnie. Wczoraj z podwórka zgarnęłam zmarzniętego miauczącego delikwenta, który okazał się młodą ciężarną kotką. Mieszkam w bloku mam swoje dwa psy i dwa koty, nie sądzę żeby znajdka mogła u mnie zostać na stałe. od wczoraj siedzi pod łóżkiem, zjadła ale chyba nic nie piła. Wsadzona do kuwety nie sika. Psów się boi, na moje koty buczy. Proszę mi podpowiedzieć co mam z nią dalej zrobić? odwieźć do schroniska? Jutro do weta wziąć? (na koncie mam 40 zł, może wet się zlituje i na kredyt nas przyjmie) do kiedy można zrobić sterylkę aborycjną? jak długo kot może nie siusiać? I ogólnie proszę o wsparcie duchowe, jakieś podpowiedzi i o wyrozumiałość (to moja pierwsza przygarnięta duszyczka i czuję się lekko zagubiona)....
psy-i-koty pisze:do kiedy można zrobić sterylkę aborycjną?
kahlan_avenna pisze:Btw. czy ktoś mi może wyjaśnić różnicę pomiędzy odebraniem życia małym np. tygodniowym kociętom, a tym wykształcającym się w brzuszku mamy, którym już biją malutkie serduszka i mają już łapeczki i oczka? ;/ Bo jakoś cały czas nie rozumiem. Małe kotki się ratuje, kocha, troszczy się o nie, a nienarodzone zabija, o co kaman? Że jeszcze nie są na zewnątrz? Że mają pecha, bo ktoś znalazł kotkę w ciąży a nie jak inne, które zdążyły już przyjść na świat, o które każdy chce dbać, troszczyć się i szukać dla nich domu i nikt by na nie noża nie podniósł? No nie rozumiem...
kahlan_avenna pisze:Btw. czy ktoś mi może wyjaśnić różnicę pomiędzy odebraniem życia małym np. tygodniowym kociętom, a tym wykształcającym się w brzuszku mamy, którym już biją malutkie serduszka i mają już łapeczki i oczka? ;/ Bo jakoś cały czas nie rozumiem. Małe kotki się ratuje, kocha, troszczy się o nie, a nienarodzone zabija, o co kaman? Że jeszcze nie są na zewnątrz? Że mają pecha, bo ktoś znalazł kotkę w ciąży a nie jak inne, które zdążyły już przyjść na świat, o które każdy chce dbać, troszczyć się i szukać dla nich domu i nikt by na nie noża nie podniósł? No nie rozumiem...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 218 gości