KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 13:34 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Ja tak tylko na chwilkę, bo pod kołdrą siedzę, a malutko mam baterii...
Wypuszczenie Alusia zakończyło się totalną porażką.
Agresorek mu się włączył, do Wiktora szczególnie, jako że tylko on był w domu.
Przedtem Aluś pozwiedzał na " niskich " nóżkach, wąchał sobie, poznawał, póki Wiktora nie zoczył.
Powiem Wam tak, nie wiem, co kto zrobił temu kotu, nie wiem, jak był traktowany naprawdę, ale jest bardzo nieufny.
Trudno o cierpliwszą i łagodniejszą osobę w stosunku do kotów, niż ja, ale pierwsza próba to niepowodzenie.
Ale znacie mnie, ja sie nie poddam i będzie jeszcze z Alusia kochający miziak :D .
Wiktor wieczorem zaczął jeść, tak się cieszyłam, miał taką saszetkę dla kociąt, bardzo pachnącą i smakowało mu.
A jakieś pół godziny temu wszystko zwrócił...potem napił sie wody, po paru minutach zwrócił.
Obrzygał nawet śpiącego Pusia :? .
Parę minut temu zjadł troszeczkę normalnej puszeczki...i póki co, drzemie sobie.
Może już nie będzie spawał.
A ja pod kołdrą leżę, bo mocne postanowienie powzięłam, że wekendowo będę się grzać...bo już za długo trwa to choróbsko i jakoś powoli przechodzi.
No i ciśnienie chyba zjechało, bo głowa mi pęka.
A co u Was sobotnio?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob paź 29, 2011 13:42 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Dziękuję !!!
Za wszystkie Wasze ciepłe słowa, morze kciuków i za pozytywne myśli, i za wiarę we mnie.
Bardzo mi to pomaga, kiedy wiem, że komuś gdzieś tam jakoś zależy...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob paź 29, 2011 14:51 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Ja wróciłam ze sympozjum w Krakowie i teraz mam super zajęcie ....wydłubuję kozy z nosa Alutce oraz wysadzam Lucypera do kuwety bo w przeciwnym razie zostawi za chwilę granat obok :twisted:
Miłego dnia :mrgreen:
Kto zechce takie kociszony 8O
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob paź 29, 2011 14:53 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

W każdym razie pozdrawiamy!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob paź 29, 2011 16:16 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Witaj :1luvu:
My cały czas czytamy i kciukamy i za Ciebie i za koty. A Rysiek po kastracji dochodzi do siebie :D . Wczoraj był jeszcze otępiały ale dzisiaj już jest ok :D :1luvu: . O 5 rano obudził mnie i głośno domagał się jedzenia :mrgreen: . W ciągu dnia wygrzebał babci ubrania z szafy i znowu był na parapecie z jej kwiatkami :twisted:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob paź 29, 2011 16:55 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

My dzis bylismy w Tarnowie, bo tam jest grób Teściow. Droga koszmar. Za Krakowem jeden wielki korek. Jechalismy godzine dłużej niż przed laty starymi drogami:(

Czy Aluś da sie wziać pod kołdrę?
Moze by mu przeszła agresja.
Szkoda, że nie możesz według planu wprowadzać go do domu, czasem tak bywa.
A jak te wiktorowe ropnie? Leje sie jeszcze?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob paź 29, 2011 18:08 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Czyli jesteście juz bez klatki, tak? A jak relacje z resztą? No i z Michasią?
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Sob paź 29, 2011 18:50 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Jestem i już odpowiadam.
Klatka jeszcze podarowana. okazało się, że jednak jeszcze nie jest potrzebna tak na cito 8O ....
Ja bym Alusia wypuściła już generalnie gdyby nie to, że Wiktor taki słabiutki.
On stary jest i chudy, ale w kaszę sobie nie da dmuchać i w innym przypadku bez problemu pokazałby Alusiowi, kto tu rządzi, mimo różnicy w gabarytach...przed nim nawet Michalisia czuje coś w rodzaju respektu.
Dziewczyny, nikt nie twierdził, że będzie łatwo, ja też zdawałam sobie z tego sprawę, ale spokojnie, dam radę, zobaczycie :ok: .

Wiktorowi się dzisiaj jeszcze polało, od razu była dezynfekcja, zresztą mam to polewać Octeniseptem często, co też czynię.

vip

Post » Sob paź 29, 2011 18:51 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

A ja pogłaskałam Alusia :1luvu: , został przekupiony saszetką :mrgreen:
najszczesliwsza

Post » Sob paź 29, 2011 18:52 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

najszczesliwsza pisze:A ja pogłaskałam Alusia :1luvu: , został przekupiony saszetką :mrgreen:

Ale jest trochę gościa, nie?
I piękny facecik :1luvu: :1luvu: :1luvu: .

vip

Post » Sob paź 29, 2011 18:55 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

A mnie dzisiaj nie doszła adopcja Męczysłąwa. I wiecie co ??? Bardzo się cieszę :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob paź 29, 2011 18:55 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

A Aluś widział Michalinke?

justyna p

Post » Sob paź 29, 2011 18:57 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Lidka pisze:My dzis bylismy w Tarnowie, bo tam jest grób Teściow. Droga koszmar. Za Krakowem jeden wielki korek. Jechalismy godzine dłużej niż przed laty starymi drogami:(

Czy Aluś da sie wziać pod kołdrę?
Moze by mu przeszła agresja.
Szkoda, że nie możesz według planu wprowadzać go do domu, czasem tak bywa.
A jak te wiktorowe ropnie? Leje sie jeszcze?

parę razy w roku jeżdzę trasą Zabrze -Krosno,jak dla mnie dramat,korki,korki ,jeszcze raz korki i niekiedy takie dziury jak Berlin, za co my kierowcy tyle pieniędzy płacimy sie pytam :? :evil: :twisted:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob paź 29, 2011 19:05 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

justyna p pisze:A Aluś widział Michalinke?

Widział. Poburczał, posyczał...
A Michalina go lubi...ona lubi wszystkie koty świata :D .

vip

Post » Sob paź 29, 2011 19:09 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Jaki super pies :D

justyna p

[poprzednia][następna]