cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 16:16 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

BASIA JAK KOT MA UBYTEK I Z TEGO CO MI MARTA PEZKAZAŁA PROPONUJE LECZENIA JAK U TEGO ZE WRZODEM ROGÓWKI CZYLI NEOMECYNA I SOLCOSERYL LUB CORNERGEL. NA RANE NA OKU NIE POWINNO SIE DAWAĆ STERYDU A DICORTINEFF GO MA!!!
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Sob paź 29, 2011 17:16 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:To może dlatego Selena wczoraj była taka rozdrażniona bo czuła że "coś" się zaczyna dziać.
Wczoraj jak byłam to niby wszystko było normalnie... Był tylko pawik jedzeniowy tak jak ostatnio co byłam na dyżurze ale nikt inny nie pisał że coś takiego miało miejsce przy ich dyżurach więc mam podejrzenia że któreś ma odruch wymiotny na mój widok :roll:

Andua Ty na dyżurze byłaś czy tylko tak, bo się pogubiłam...
Jak coś to mogę tam jeszcze dzisiaj zajrzeć

przeciez pisalam ze byly dwa pawie na podlodze i jeden na boksach tam gdzie czarna spi

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Sob paź 29, 2011 18:10 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

felinae pisze:NIE BYŁA NAPOCZĘTA TYLKO JAK JĄ WYCIĄGAŁAM Z AUTA TO MI SIE TAK ZŁAPALO ZA WOREK ŻE NADERWAŁAM OPAKOWANIE!!!![/color]

Spoko ;) Nawet nie wiedziałam, kto ją dostarczał na kociarnię. Myślałam, że może została zakupiona taka.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Sob paź 29, 2011 18:16 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:Andua Ty na dyżurze byłaś czy tylko tak, bo się pogubiłam...
Jak coś to mogę tam jeszcze dzisiaj zajrzeć

Hidi miała rano dyżur. Ja byłam popołudniu po karmę, to od razu zrobiłam parę rzeczy, jak kuwety i wytulałam kociaste.
Jeśli dobrze zrozumiałam, to Mikuś jest teraz na dyżurze.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Sob paź 29, 2011 18:56 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

felinae pisze:BASIA JAK KOT MA UBYTEK I Z TEGO CO MI MARTA PEZKAZAŁA PROPONUJE LECZENIA JAK U TEGO ZE WRZODEM ROGÓWKI CZYLI NEOMECYNA I SOLCOSERYL LUB CORNERGEL. NA RANE NA OKU NIE POWINNO SIE DAWAĆ STERYDU A DICORTINEFF GO MA!!!

:| oj, żeby tylko bardziej nie zaszkodzić.

a ja chciałam uzupełnić gdzie został znaleziony- Legionów Polskich, os. Mydlice, Dąbrowa G

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Sob paź 29, 2011 19:16 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

czy są zapisy na dyżury na nast tydzień?

ja mogę poniedziałek i wtorek wieczór, potem mam urlop i nie ma mnie tydzień.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Sob paź 29, 2011 19:18 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

hidi pisze:czy są zapisy na dyżury na nast tydzień?

ja mogę poniedziałek i wtorek wieczór, potem mam urlop i nie ma mnie tydzień.

to ja sie dopisuje :sroda,czwartek rano :)

herzpl

Post » Sob paź 29, 2011 19:34 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Dziewczyny są szybsze niż grafik :mrgreen:

Kurcze widziałam rózne zmiany na gałkach ocznych ,narośla,guzki zrosty, a to jest ubytek taka nadżerka .Nie mam pojęcia jaki może być skutek i czy on widzi na to oczko na pewno bardzo drażni go światło i to jest bolesne bo tego oka nie otwiera.Biedny:(
W schronisku Piracika i Ślepaczka dr Hyla leczyła neomecyna +cornelgel +doustnie unidox.Kociaki fajnie poszły na ten zestaw leków.Moze warto spróbowac tym bardziej jak jeszcze Monika tak sugeruje?

Ira ma odwieczną biegunke co może wiazac się z bolesnością brzuszka .Wartałoby ja odseparowac i wyregulowac kupę.Ale niestety narazie nie ma miejsca :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob paź 29, 2011 20:24 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

herzpl pisze:przeciez pisalam ze byly dwa pawie na podlodze i jeden na boksach tam gdzie czarna spi

:oops: przeoczyło mi się :oops:

My się piszemy na poniedziałek i wtorek rano oraz piątek i sobota wieczór :mrgreen:
Ile puszek idzie na karmienie ranne dla biegających swobodnie 8) :?:
I która karma dla kogo (chodzi mi o boksy), czy któryś kociak ma jakąś specjalną bo my po kształcie szukałyśmy i dosypywałyśmy :oops:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Sob paź 29, 2011 20:29 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:
herzpl pisze:przeciez pisalam ze byly dwa pawie na podlodze i jeden na boksach tam gdzie czarna spi

:oops: przeoczyło mi się :oops:

My się piszemy na poniedziałek i wtorek rano oraz piątek i sobota wieczór :mrgreen:
Ile puszek idzie na karmienie ranne dla biegających swobodnie 8) :?:
I która karma dla kogo (chodzi mi o boksy), czy któryś kociak ma jakąś specjalną bo my po kształcie szukałyśmy i dosypywałyśmy :oops:

musisz patrzec czy jedza bardziej czy mniej ale zwykle jedna puszka im wystarcza w boksach sa dwa koty co jedza inne zarcie niz reszta a jakie to patrz tablica korkowa reszta je puszke oczywiscie maluchy jedza zarcie junior.ja dawalam tez juniorka tej karmiacej bo ona malo jada a te maluchy sie zabieraja za zarcie z misek wiec zeby im nie zaszkodzilo to tam tez daje karme dla maluchow.czytaj kartki wszystkie :!:

herzpl

Post » Sob paź 29, 2011 20:37 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Już jestem i uzupełniam wszystkie zaległości ;p
MIKUŚ

Post » Sob paź 29, 2011 20:38 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

herzpl pisze:musisz patrzec czy jedza bardziej czy mniej ale zwykle jedna puszka im wystarcza w boksach sa dwa koty co jedza inne zarcie niz reszta a jakie to patrz tablica korkowa reszta je puszke oczywiscie maluchy jedza zarcie junior.ja dawalam tez juniorka tej karmiacej bo ona malo jada a te maluchy sie zabieraja za zarcie z misek wiec zeby im nie zaszkodzilo to tam tez daje karme dla maluchow.czytaj kartki wszystkie :!:

Czytam ale o żarciu suchym nic nie znalazłam... albo ślepam jest :roll:
Dla juniorów to tylko w szafeczce wiszącej jest a w dolnej tylko dla dużych :?: Wiem że pytam się jak dzidzia mała ale ale wolę się upewnić :oops:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Post » Sob paź 29, 2011 20:40 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:Już jestem i uzupełniam wszystkie zaległości ;p

:cry: miałaś zadzwonić... Co z jutrem....

Arabella26

Post » Sob paź 29, 2011 20:44 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

felinae pisze:BASIA JAK KOT MA UBYTEK I Z TEGO CO MI MARTA PEZKAZAŁA PROPONUJE LECZENIA JAK U TEGO ZE WRZODEM ROGÓWKI CZYLI NEOMECYNA I SOLCOSERYL LUB CORNERGEL. NA RANE NA OKU NIE POWINNO SIE DAWAĆ STERYDU A DICORTINEFF GO MA!!!

Moniko - dziękuję za bezcenną informację :1luvu: Dzięki - zapamiętam do końca zycia!

Przyznaję sie szczerze, że wczoraj dając mu divcortineff nie zauważyłam tego ubytku, ponieważ miał bardzo spuchnięte powieki, dlatego jakoś tak automatycznie podałam dicortineff :oops:
Dziś obejrzałam dokładnie gałkę oczną i myślę, że to tylko lekko naruszona siatkówka w wyniku np. bójki z innym kotem lub coś w ten deseń. Oko jest całe i jak najbardziej w porządku, nie ma jakiejś tragedii. Za Twoją radą podałam neomycynę i cornelegel.
Przydałby sie solcoseryl, bo wydaje mi się że byłby idealny na zabliźnienie tego ubytku. Jednakże dopiero jest zamówiony - ma być w poniedziałek. Czekam z niecierpliwością :roll:
Dostaje też betamox i catosal. Generalnie bardzo chętnie współpracuje :ok:
MIKUŚ

Post » Sob paź 29, 2011 20:47 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:
MIKUŚ pisze:Już jestem i uzupełniam wszystkie zaległości ;p

:cry: miałaś zadzwonić... Co z jutrem....

Obiecuję poprawę i juz dzwonię :oops:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]