Szczęśliwa jedenastka tymczasy GŁUCHY CHIHUAHUA SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 15:33 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

sprawdzę ,ale juz wieczorkiem bo muszę zmykać ,jeszcze z ciapkami na dwór .
Dżaga kaszle ,chyba będę musiała do weta albo sama dam jej antybiotyk..nie wiem co zrobić.
Nie dość że leje to i kaszle ,kto chce Dżagę :?: :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt paź 28, 2011 19:12 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

Łączę się z Tobą w bólu. Mój Laser też leje :twisted: ,ale na szczęscie nie kaszle. :twisted:

Wanilka

Od: Śro kwi 16, 2008 16:47

Post » Pt paź 28, 2011 20:13 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

Dorciu ile dobrego robisz dla Kociaków :D powinnaś wystąpić w programie Uwaga - Zwierzęta są jak ludzie czują :D byłabyś ideaną bohaterką programu :D
Jutro i w niedzielę będę odcieta od kompa - objeżdżam cmenatrze.
Życzę miłego weekendowania :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Pt paź 28, 2011 21:29 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

Laser ,hmmm może ich do jednego wora z Dżagą :?: :twisted: ona po sterylizacji więc spoko...
miałam nadzieje że sterylka coś zmieni w temacie lania ,ale chyba za wcześnie to dopiero tydzień.
Pocieszające jest to że leje na podkład .

gnałam z pracy na łeb na szyję,byle prędzej ,byle usiąść :oops: a tu pociąg dopiero po 21.30 :| biegiem z powrotem na autobus ,inhalator w ręku ..jest ,tłok że ledwo wlazłam :| kręgosłup w komitywie z biodrem tak dawały popalić ze miałam ochotę wyjąć legitymację rencisty i wyprosić miejsce :oops:
ale nie będę taka ,dostałam :crying:
wyszłam jak zwykle przy parku i stara jak świat myśl ...Boże byle nikt nie szedł za mną i przede mną ,byle droga była pusta i przejrzysta :oops: i była ,chwała ci panie . :oops:
Otwieram drzwi na klatkę schodową ,ciemna noc ,namacałam włąćznik ,oczy wychodzą z orbity...zapaliło się ,nie ma nikogo...i w tej chwili słyszę.hauhauhauhauhau tyle radości to tylko pies potrafi okazać. :1luvu:
I trzeba być czujnym bo Xena jak tylko słyszy otwierane drzwi natychmiast próbuje wybiec na klatkę :evil:

Wczoraj dostałam e maila od Agnieszki Szulim która adoptowała ode mnie cziłkę.i zdjęcie ,jak pozwoli mi to wkleję w wątku ,bo zdjęcie cudne ,takie rozczulające .

Kaja888 miłego :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob paź 29, 2011 7:41 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

witam z rana.fotka na dobry dzień :wink:

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Sob paź 29, 2011 17:32 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

byłam na cmentarzu ,smutno ,tak bardzo smutno,czemu oni odeszli ? :cry: :cry: :cry:
Posprzątałam ,zapaliłam znicza.w poniedziałek pojadę na giełdę ,tam kupię ładne znicza,nowe...kwiaty.
Nie umiem stać tam przy nagrobku i nie płakać,nie umiem...

Byłąm też z dziewczynami u wetki ,Xena antybiotyk, a Luśka w końcu została zaszczepiona :!: 19 mam naznaczone kolejne szczepienie.

Zrobiłam kociakom nowe ogłoszenia ,ale i tak cisza.

Czuje się dzis dziwnie tz. znów napadło mnie pływanie ,chodzę ale jak bym pływała ,kręci mi się w głowie ,jak się schylam to lecę :?

ale zrobiłam mimo wszystko gołąbki ,zrobiłam szarlotkę.
Byłam w wielkim świecie ,jak usiądę to kapota :oops:

szykujecie się gdzieś na wyjazd 1 listopada?
Obrazek

dorcia44

Post » Sob paź 29, 2011 17:43 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

Część grobów mam daleko, w zeszłą sobotę byłam u dziadków i krewnych,którzy spoczywają na tym samym cmentarzu (ponad 20 km ode mnie). 1 palę znicze pod krzyżem i na grobach nieznanych żołnierzy.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob paź 29, 2011 17:56 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

ja też palę na pustych ,nie odwiedzanych ,zawsze tak było.
Kiedyś całą rodziną szliśmy ,jechaliśmy wieczorami na cmentarz,nie zapomniane odczucia.
Najpiękniej na Powązkach .
Teraz nie chodzę nigdzie ,tylko do nas.
Mam babcie i dziadka w Legnicy ,ale nie pojadę. :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob paź 29, 2011 18:09 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

Ja przyjechałam do Świdnicy, bo tutaj mam dziadków i kuzyna.
Pamiętam z dzieciństwa, jak z dziadkiem i rodzicami chodziliśmy do babci na grób, przyjeźdżał mojej mamy brat z rodziną.
Moja babcia zmarła jak moja mama miała 16 lat i właściwie takiej prawdziwej babci nie mieliśmy, bo od mojego taty jakoś tak nie bardzo. Ale miałam cudownego dziadka i byłam bardzo z nim związana :(
A teraz nie ma już mojego dziadka, mojej mamy brat odszedł w wieku 47 lat i leży w Lubinie na cmentarzu, bo mój kuzyn nie pozwolił go tutaj w Świdnicy pochwać, mimo tego że w Lubinie nie mieli żadnej rodziny i wiadomo było, że stamtąd wyjadą, bo ciocia pochodzi z Wrocławia. I teraz został tam sam, kilka razy do roku do niego jeździmy, bo jego własna rodzina prawie już nie :evil: Ciotka wyszła za mąż i do Stanów wyjechała, a syn do niej niedawno też pojechał.
Czekamy, żeby minęło 20 lat i sprowadzimy wujka tutaj, żeby razem z rodzicami leżał. To jeszcze tylko tylko 3 lata.

Niestety nigdy nie wrócą tamte czasy, tak wszystko tak szybko przemija i tylko żal pozostaje, że tych których kochaliśmy już z nami nie ma....... :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob paź 29, 2011 18:14 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

dorcia44 pisze:ale zrobiłam mimo wszystko gołąbki ,zrobiłam szarlotkę.

:D :ok: Już się cieszę...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 29, 2011 18:17 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

tak ,masz rację.
jak mamy ich wszystkich nie zawsze doceniamy to szczęście...a potem :cry:
i chyba nie ma nic gorszego jak czekanie na śmierć ukochanej osoby ,na śmierć jako wybawienie...
strasznie to boli.
wszyscy umierali świadomie ,najlepsi na świecie ,dla czego więc ? za co ?

przepraszam.
już dawno mi się zbierało,nie mogę od tego widoku uciec ,nie mogę spokojnie żyć.

AgaPap ,zabierzcie wujka ,powinien być tam gdzie rodzina .

Monia ,nie wiem czy jest z czego ,pewnie nie jadalne. :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob paź 29, 2011 18:24 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

dorcia44 pisze:AgaPap ,zabierzcie wujka ,powinien być tam gdzie rodzina

Na pewno zabierzemy, tym bardziej, że wiem jak to moja mama przeżywa. Ich rodzina była bardzo ze sobą związana, bardzo. I tak szybko odeszli :( Babcia miała tylko 43 lata, wujek 47, a dziadek nie dożył 70. Dlatego jak moja mama mówi, że została sama, to ja że po to, żeby mogła długo żyć - też za nich :( I dlatego mi jest bardzo ciężko, że przeprowadziłam się do Katowic, bo niby mój brat został tutaj na miejscu, ale wiadomo to facet. A bratowa to ma swoją rodzinę i wiadomo, że tam ciągnie. :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob paź 29, 2011 18:44 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

od Jek jest na moim koncie wpłata 70 zł :!:
dziękuję :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob paź 29, 2011 18:46 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

zaraz wróci Gadzina ,muszę się pozbierać..może do łóżka :roll:
buziaki kochani ,do jutra.
Obrazek

dorcia44

Post » Sob paź 29, 2011 20:44 Re: Minęły Dwa lata A Jak by KOCIAK PO AMPUTACJI OGONKA DS

Spokojnej nocy Dorciu.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia][następna]