[W-wa] Na wydaniu 3 cudne panny po eksmisji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 15:10 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Gdzie obecnie jest sunia? Już po 13tej :(
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw paź 27, 2011 15:38 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Właśnie przed chwilą nowe newsy dostałam, że mamy prywatny dom tymczasowy dla niej pod Garwolinem, jutro do niego wyjeżdża, szkoda psiny strasznie, ale cóż poradzić :/ Mam tylko nadzieję, że to przytulisko nie wycofa się z oferty w ostatniej chwili.

A to szef nad szefami, czyli mamusia, niedługo telefony zacznie nam odbierać :)
Obrazek

Cai

Od: Wto paź 25, 2011 16:17

Post » Czw paź 27, 2011 16:04 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Prywatny dt czy przytulisko?
Słyszałam, że kotki mają dt. Kiedy tam jadą?
Obrazek

gaota

Post » Czw paź 27, 2011 16:11 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Jagooda pisze:Osobiście tam nie byłam, ale wchodziłam na ich stronę, wygląda to o wiele lepiej od Palucha. Poza tym rozmawiałam kiedyś z Panią w spr. adopcji kota i powiedziała, że ten kot ma super warunki tam. Poza tym jest bardziej kameralnie

Kameralnie? 8O Przecież tam jest kilkaset kotów? I praktycznie nie ma adopcji. Na Paluchu jest strasznie - jak w każdym schronie - ale przynajmniej działają tam miauowe wolontariuszki...
edit - czeski błąd
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw paź 27, 2011 16:26 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

gaota pisze:Prywatny dt czy przytulisko?
Słyszałam, że kotki mają dt. Kiedy tam jadą?

Właśnie nie wiem co to tak naprawdę jest, jutro będę się widziała z kobietą, to będę wiedziała więcej jak to się dokładnie zwie.
DT dla kotek mam od poniedziałku. Do poniedziałku będą jeszcze w biurze, gdzie można je obejrzeć i pomacać ;)

Cai

Post » Pt paź 28, 2011 8:03 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Podbijamy, bo domu szukamy :)

Cai

Post » Pt paź 28, 2011 8:15 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Gdzie jest psiak, bo muszę zrobic aktualizację na fb

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt paź 28, 2011 8:31 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

gaota pisze:
Jagooda pisze:Od Palucha już lepszy koci azyl w Konstancinie, o wiele lepsze warunki.

To sprawdzone info?

Ja byłam wielokrotnie i potwierdzam - warunki w Konstancinie są o wiele lepsze niż na Paluchu.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt paź 28, 2011 10:00 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Psiak chwilowo jest u nas (Śródmieście), dopiero wieczorem wyjeżdża do tego hm tymczasowego prywatnego hotelu pod Garwolinem i w związku z tym dopiero wieczorem będę znała szczegóły i adres. Sunia strasznie tęskni za właścicielami, potrzebuje ciepła i uwagi :(

Cai

Post » Pt paź 28, 2011 10:08 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Wiesz coś więcej o hotelu? Może miejscowość znasz?
Edit: Po różnych akcjach na fejsie i nie tylko, w których właściciele twierdzili, że pies znalazł dom, a potem okazywało się, że przepadł, brak informacji napawa mnie niepokojem.
Obrazek

gaota

Post » Pt paź 28, 2011 10:25 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Cai pisze:Psiak chwilowo jest u nas (Śródmieście), dopiero wieczorem wyjeżdża do tego hm tymczasowego prywatnego hotelu pod Garwolinem i w związku z tym dopiero wieczorem będę znała szczegóły i adres. Sunia strasznie tęskni za właścicielami, potrzebuje ciepła i uwagi :(

Pisałaś że jakaś Fundacja ? opłaciłaby pobyt psa np w domu tymczasowym Można by poszukać osób na fb(mamy kocio i psio lubnych) także obaw nie powinno być.
Tylko musze wiedziec czy ta pomoc od Fundacji nadal jest aktualna.

CatAngel

Post » Pt paź 28, 2011 21:22 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

CatAngel, wszystko dobrze się skończyło z psiakiem, nie wiem czy nie dzięki Tobie, wiem, że nowa właścicielka trafiła do mnie z FB z tematu jaki założyła p. Małgosia :> Przyznać mi się tu, która to, to wycałuję :) Napiszę o tym piesku, mimo, że nie na temat, ale zauważyłam, że jego losem bardziej kociarze się przejęli, niż psiarze, więc może któreś z Was czekało na nowe newsy.

Otóż na kilka godzin przed odbiorem suczki przez panią z przytuliska zgłosiła się nowa właścicielka, którą tak poruszył los "osieroconej" Citry, że postanowiła jej pomóc i dać szansę na normalne życie. Citra jest już w nowym domu, Pani Ania (nowa właścicielka) jest nią zachwycona, kotki Pani Ani trochę mniej, ale Citra jest już po pierwszym obniuchaniu i w ogóle się nie przejęła ich negatywnym podejściem do swoich skromnych czterech łap :) Wierzę, że będzie dobrze, Citra trafiła na wspaniałą, ciepłą i wyrozumiałą osobę, która chce otoczyć ją opieką i miłością, wydaje mi się, że w takiej atmosferze długo tęsknić za starym domem nie będzie. Baaaardzo dziękuję tym, którzy się w to zaangażowali i poświęcili swój czas by Citrze pomóc, to... jejku... to chyba cud, albo przeznaczenie, albo już sama nie wiem co, że akurat na Was trafiłyśmy :1luvu:

gaota, znam te historie i też się denerwowałam, bo do ostatniej chwili nie miałam żadnych danych i wydawało mi się to trochę dziwne... ale jak widzisz, dobre zakończenie, tylko w innym miejscu :)
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 21:34 przez Cai, łącznie edytowano 2 razy

Cai

Post » Pt paź 28, 2011 21:26 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Zofia&Sasza pisze:
Jagooda pisze:Osobiście tam nie byłam, ale wchodziłam na ich stronę, wygląda to o wiele lepiej od Palucha. Poza tym rozmawiałam kiedyś z Panią w spr. adopcji kota i powiedziała, że ten kot ma super warunki tam. Poza tym jest bardziej kameralnie

Kameralnie? 8O Przecież tam jest kilkaset kotów? I praktycznie nie ma adopcji. Na Paluchu jest strasznie - jak w każdym schronie - ale przynajmniej działają tam miauowe wolontariuszki...
edit - czeski błąd

Jak to - w Konstancinie nie ma adopcji? :roll: Zapewniam Cię, że są, i to w dużych ilościach.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt paź 28, 2011 23:43 Re: [W-wa] Do eksmisji 1 dzień...

Cai pisze:CatAngel, wszystko dobrze się skończyło z psiakiem, nie wiem czy nie dzięki Tobie, wiem, że nowa właścicielka trafiła do mnie z FB z tematu jaki założyła p. Małgosia :> Przyznać mi się tu, która to, to wycałuję :)

Się przyznaję bez bicia Małgosia to ja :mrgreen:

Tutaj podziękowania należą się wszystkim :)

Czyli wszyscy bezpieczni ? :)
Dzisiaj nie miałam tak czasu na neta więc bałam się zajrzeć na watek :(

CatAngel

Post » Sob paź 29, 2011 9:20 Re: [W-wa] Na wydaniu 3 cudne panny po eksmisji

:D :D :D :D :D Super!
Czyli wszystkie zwierzaki na dzień dzisiejszy bezpieczne!
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

[poprzednia][następna]