W miesiecu listopadzie odbeda sie dwie akcje charytatywne na rzecz Kociej Chatki.
Organizuja 2 szkoly - jedna to Szk.Podst.Nr9 w S-cu ul.B.Mieroszewskich.
Akcja ta bedzie trwala caly listopad - beda zbierane rozne rzeczy poczawszy od jedzenia,zwirku i sprzetow kocich do pieniazkow.
Organizuje to pani nauczycielka z tej szkoly ktora kiedys byla u nas jak ja bylam na Kch celem adopcji kotka ale jakos u nas do adopcji nie doszlo ale za to adoptowala mala koteczke ze schroniska i tym sposobem poznalysmy sie i tak sie przejela losem naszych kotow ze organizuje te akcje.
Jestesmy w kont.tel.bede potrzebowala mat.informacyjnych zeby im dostarczyc.
Druga szkola do Gimnazjum nr 13 w S-cu na ul.Zamenhoffa /niedaleko naszej bylej kociarni/
tam z kolei akcje w porozumieniu z dyrekcja organizuje grupa uczniow z I kl.gimn. a glownym dowodzacym jest wnuczek brata Wiesia - ma na imie Kamil.
Odbedzie sie dn.18 listopada bedzie koncert w tej szkole /w ktorym zespole on gra na perkusji/
i wlasnie na tym koncercie bedzie zbierane datki.
Ja wzielam w tym celu na siebie puszke /moge zaufac/ moze i tez tam bede.
Akcja zakrojona jest na szeroka skale dzis byli we 2-ch na Kch porobili zdjecia i wywiady, rowniez do gazety lokalnej a i moze do telewizji regionalnej.
Tez mi beda potrzebne dla nich mat.informacyjne, typu glownie te zakladeczki.
Wielki uklon do Dorotki czy dalo by sie dorobic do 18 list.tych otwieraczykow lub przypinek, bo to by tez poszlo albo jakies inne postacie cegielek.
Przypinek w woreczku zostalo 3 bo dzis Kamil kupil sobie jedna.
Mam nadzieje ze te dwie akcje listopadowe nieco nas wespra w taki czy inny sposob