KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 20:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

AGATA mich pisze:
Cookie1706 pisze:
AGATA mich pisze:A Klimek już powinien być rozpakowany w DOMU i popijać :piwa: przed tv !!!!!!

O proszę :roll: :D widzę, że masz podobne podejście do sprawy co ja :smokin:
A tak w ogóle to My się chyba jeszcze nie znamy 8)

Cookie, Marlena (ale rzadko używam swojego imienia :smiech3:)
:piwa:

Znamy się! 8) Przyszłam do Burasków jak była Mara, a Ty wpadłaś po receptę od Teresy i wszędzie jej szukałaś.
Miło mi Agata.

Aaaa... no to teraz wszystko jasne :mrgreen:

Ale na imprezie integracyjnej nie byłaś :?
Cookie1706 pisze:Obrazek
Obrazek

Królowie parkietu i karaoke :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt paź 28, 2011 20:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:Ten antybiotyk co dostaly siostrzyczki to Convenia przez przypadek dowiedzialam sie bo tez bylam w Lupusie po Agacie.
Antyb.ten dziala 2-tyg.
Bylam z Belmondem w spr.tego jego guza na zebrach i z Maxiem na szczepieniu.
Wiec co Belmonda po konsultacji czyli obejrzeniu rtg i badaniu palpitacyjnym stwierdzono ze jest to guz miesniakowo-kostno-chrzastkowy dosc rozrosniety z tendencja do powiekszania sie.
Biopsji nie wykonano z uwagi na to ze nie mialoby to sensu a koszt nie maly, bo po pierwsze biopsja moze nie wyjsc bo to twarde a po drugie ze jesli to jest guz nowotw.to i tak jest nieoperowalny i tylko po to zeby sie dowiedziec to po co tak uzgodnilismy z p.wet./moze inny wet.by naklanial i narazal na koszty/
Jesli by to chciano usunac to trzeba by otwierac cala klatke piersiowa i wyciecie co najmniej 3-ch zeber, operacja bardzo powazna, nie wiadomo czy by kot przezyl, a jesli tak to by sie strasznie ucierpial, wiec zostawny to w spokoju nie ruszajmy.
Za 2-tyg.mam sie z nim pokazac czy rosnie czy nie.
W przypadku guza zlosliwego to chemioterapia czy radioterapia tez jest nie wykonalna.
Wiec ile mu przeznaczone tyle bedzie sobie z tym zyl, poki co mu to nie przeszkadza, nie boli i nie blokuje pluc jak bedziej dalej to sie okaze.

:cry:

Cookie1706

Post » Pt paź 28, 2011 20:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No właśnie Convenia. A na pamięć to Lecytna w dużych ilościach :ryk:

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Pt paź 28, 2011 20:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

gosiakot pisze:Tereniu jak to sa Panie ze sklepu miesnego na Jasnej ( gdzie robie zakupy ) to ja wiem ktore panie i wiem ze sa tam czarne kotki ktore one dokarmialy chyba ze 4 kotki - jutro tam pojde rozeznac sprawe i dam Ci znac .

Gosiu dokładnie chyba te kociaki chodzi Pani powiedziała że są 4 maluchy wszystkie śliczne całe czarne :) na na to powiedziałam o kurde czarne :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 28, 2011 20:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

AGATA mich pisze:
Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:Kobitki i faceciki :mrgreen: jak tam klucze do kociarni wszyscy mają :D
Teraz prośba do kobitek z Będzina lub Będzinia :mrgreen: ale chyba pierwsza forma jest poprawna zawsze mam z tym problem. :oops:

Ja klucze mam, Mamuśka Dorotka o mnie nie zapomniała :1luvu:

A co do formy to mówi się w Będzinie a nie w Będziniu, bo w dupie a nie w dupiu :smiech3:

Mówi się w Benzburgu!! :ryk:

Jako mieszkanka Bedzina od urodzenia protestuje p-ko probom germanizacji nazwy naszego miasteczka ( wojna dawnp byla i sie skonczyla) Jak ktos nie moze wytrzymac, to niech sprobuje sie ondniesc do calkiem niedawnej olimpiady w Pekinie - wiecie jak jest Pekin po chinsku ? BE-JING.
Nawet mnie ludzie pytali czy to u nas bylo ... ale niestety - pozostaja tylko "olimpiady" w srode i sobote na ul swierczewskiego, na targowisku ...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt paź 28, 2011 20:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

gosiakot pisze:
AGATA mich pisze:
Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:Kobitki i faceciki :mrgreen: jak tam klucze do kociarni wszyscy mają :D
Teraz prośba do kobitek z Będzina lub Będzinia :mrgreen: ale chyba pierwsza forma jest poprawna zawsze mam z tym problem. :oops:

Ja klucze mam, Mamuśka Dorotka o mnie nie zapomniała :1luvu:

A co do formy to mówi się w Będzinie a nie w Będziniu, bo w dupie a nie w dupiu :smiech3:

Mówi się w Benzburgu!! :ryk:

Jako mieszkanka Bedzina od urodzenia protestuje p-ko probom germanizacji nazwy naszego miasteczka ( wojna dawnp byla i sie skonczyla) Jak ktos nie moze wytrzymac, to niech sprobuje sie ondniesc do calkiem niedawnej olimpiady w Pekinie - wiecie jak jest Pekin po chinsku ? BE-JING.
Nawet mnie ludzie pytali czy to u nas bylo ... ale niestety - pozostaja tylko "olimpiady" w srode i sobote na ul swierczewskiego, na targowisku ...

Gosiaczku Ty się tak nie stresuj... 8O :wink:

Cookie1706

Post » Pt paź 28, 2011 20:52 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Belmondo :ok: :ok: :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt paź 28, 2011 20:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziewczyny czy taką kartkę możemy wysłać do naszych darczyńców :D to już w związku z nadchodzącymi Świętami kurde bo zaraz się zaczną po Wszystkich Świętych brrrrr :(
dla mnie kot troszkę smutny, ale to jest do poprawy :) może macie jakieś inne pomysły - ma być prosto i tylko z życzeniami...
Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 28, 2011 20:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

W miesiecu listopadzie odbeda sie dwie akcje charytatywne na rzecz Kociej Chatki.
Organizuja 2 szkoly - jedna to Szk.Podst.Nr9 w S-cu ul.B.Mieroszewskich.
Akcja ta bedzie trwala caly listopad - beda zbierane rozne rzeczy poczawszy od jedzenia,zwirku i sprzetow kocich do pieniazkow.
Organizuje to pani nauczycielka z tej szkoly ktora kiedys byla u nas jak ja bylam na Kch celem adopcji kotka ale jakos u nas do adopcji nie doszlo ale za to adoptowala mala koteczke ze schroniska i tym sposobem poznalysmy sie i tak sie przejela losem naszych kotow ze organizuje te akcje.
Jestesmy w kont.tel.bede potrzebowala mat.informacyjnych zeby im dostarczyc.

Druga szkola do Gimnazjum nr 13 w S-cu na ul.Zamenhoffa /niedaleko naszej bylej kociarni/
tam z kolei akcje w porozumieniu z dyrekcja organizuje grupa uczniow z I kl.gimn. a glownym dowodzacym jest wnuczek brata Wiesia - ma na imie Kamil.
Odbedzie sie dn.18 listopada bedzie koncert w tej szkole /w ktorym zespole on gra na perkusji/
i wlasnie na tym koncercie bedzie zbierane datki.
Ja wzielam w tym celu na siebie puszke /moge zaufac/ moze i tez tam bede.
Akcja zakrojona jest na szeroka skale dzis byli we 2-ch na Kch porobili zdjecia i wywiady, rowniez do gazety lokalnej a i moze do telewizji regionalnej.
Tez mi beda potrzebne dla nich mat.informacyjne, typu glownie te zakladeczki.
Wielki uklon do Dorotki czy dalo by sie dorobic do 18 list.tych otwieraczykow lub przypinek, bo to by tez poszlo albo jakies inne postacie cegielek.
Przypinek w woreczku zostalo 3 bo dzis Kamil kupil sobie jedna.

Mam nadzieje ze te dwie akcje listopadowe nieco nas wespra w taki czy inny sposob :1luvu:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt paź 28, 2011 21:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:Dziewczyny czy taką kartkę możemy wysłać do naszych darczyńców :D to już w związku z nadchodzącymi Świętami kurde bo zaraz się zaczną po Wszystkich Świętych brrrrr :(
dla mnie kot troszkę smutny, ale to jest do poprawy :) może macie jakieś inne pomysły - ma być prosto i tylko z życzeniami...
Obrazek

Jasne, że może być :ok:
Długo to Tereniu rysowałaś w Paint'cie? :smiech3:

Cookie1706

Post » Pt paź 28, 2011 21:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Teresa kartka super :ok:

jadziaII

Post » Pt paź 28, 2011 21:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jadzia akcja zbiórkowa super!
Kto jak kto ale Ty doświadczenie już masz :wink:

Cookie1706

Post » Pt paź 28, 2011 21:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:Jadzia skcja zbiórkowa super!
Kto jak kto ale Ty doświadczenie już masz :wink:

Ha,ha ale masz poczucie humoru :lol:
Ja tego nie organizuje jedynie tylko troszke pomoge tak jak wtedy u was w szkole.
A ze sa ludzie chetni i zwracaja sie do mnie to ja sie ciesze ze chca naszym kociaczka pomagac.

jadziaII

Post » Pt paź 28, 2011 21:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:ok:

Cookie1706

Post » Pt paź 28, 2011 21:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Po dyżurze :kotek:
Na zdrowej: rozwolnienia nie zaobserwowałam, wszystkie kociaki ok, odkąd Smoły nie ma atmosfera się oczyściła.
Kwarantanna: Longerek baardzo biedny, ciężko oddycha, ale ma apetyt i nie jest osowiały, żywiołowy jak zawsze :ok:
Triśka i Mała Biedronka kiepsko wyglądają i pociągają noskami, kichają :(
Paulinka zrobiła się bardzo odważna, domaga sie głasków i nie siedzi już ukryta na szafie.
Romcia natomiast schowałą się za boksami, ale wygląda z tamtąd co chwilę, obserwuje, ładnie zjadła, ale ludzi się bardzo boi.
Dropsik ok, reszta kociaków też :ok:

Kartka świąteczna piękna!
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

[poprzednia][następna]