cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 20:29 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

witam wieczorowa porą :)

zanka cudne trzy maluchy:) ten jeden taki Amikowaty trochę :)

a propos amik szaleje za dwóch , rzygów niet kupy na razie te,z nie ale jestem czujna :mrgreen:
dostał dzis żarła , zobaczymy jak będzie:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Pt paź 28, 2011 20:31 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:
A tak na marginesie w czwartek w schronisku spisywałam psy oddane do schroniska.Przy jednym 8 letnim psie przy w rubryce "powód oddania " wpis był:bo żona zaszła w ciążę :evil:

Mnie się teście zapytali jak byłam w ciąży co zrobię z psami jak się dziecko urodzi i będzie uczulone
-Oddam dziecko bo psy znam dłużej a z dziecka nie wiadomo co wyrośnie :twisted:
Ich wyraz twarzy bezcenny :ryk:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Pt paź 28, 2011 20:31 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

eee tam od razu matrix :D
Przepraszam ale chciałam wypowiedzieć się na wątku i kliknęłam pw ,ot poprostu się pomyliłam :roll:

Hidi kociak ktorego przyniosłaś wczoraj zostaje do adopcji?Jutro będe na zdjęciach dlatego pytam:)I co Amandem?Lepiej?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 28, 2011 20:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:
mar_tika pisze:
A tak na marginesie w czwartek w schronisku spisywałam psy oddane do schroniska.Przy jednym 8 letnim psie przy w rubryce "powód oddania " wpis był:bo żona zaszła w ciążę :evil:

Mnie się teście zapytali jak byłam w ciąży co zrobię z psami jak się dziecko urodzi i będzie uczulone
-Oddam dziecko bo psy znam dłużej a z dziecka nie wiadomo co wyrośnie :twisted:
Ich wyraz twarzy bezcenny :ryk:

Wyobrażam sobie wyraz twarzy teściów.Do mnie jak przychodzili i widzieli że Adik śpi z 2 mies Darką w łóżeczku to była jazda:że kot zadusi,że kot podgryzie gardło ,że kot...koszmar. Dziecko żyje ma roki 5 mies i to ona teraz terroryzuje zwierzaki w domu ,mała zaraza :roll:

mar_tika

Post » Pt paź 28, 2011 20:55 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Martika, mysle, ze kota na 90 % do adopcji.. tylko wczoraj byl w oplakanym stanie- koniecznie trzeba zaczacgo leczyc, bo ma kaszel i silnie zaropiale oczy. mam nadzieje,ze jak Basia sie odezwie, to napisze cos wiecej bo sama nie wiem w jakim jest stanie dzis.

Lukasz rozwiesil ogloszenia dzis, ze znalazl kota- moze zglosi sie dom..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt paź 28, 2011 21:04 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Kociasty jest miziasty strasznie te oczka nie są aż takie bardzo straszne ale za łane też nie są :?
I ma chyba jakieś ranki małe na łapce.

Selena to zawsze taka bojowa jest? Irka coś dzisiaj strasznie goniła ale to może dlatego że do domku idzie i jest zazdrosna :wink:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Post » Pt paź 28, 2011 21:12 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Dobrze hidi to na razie pstrykne mu fotkę żeby zaistniała na stanie KP.Jak się wszystko unormalizuje z jego zdrowiem to będziemy myślały dalej:)
Selena ogólnie to dziwna kotka ale raczej nie konfliktowa.Może Irek jest upierdliwy bo to kocie dziecko jest i Selena się wkurzyła :wink:
Wiecie Selena to kocia nietykalska dama :) Taka hrabianka

mar_tika

Post » Pt paź 28, 2011 21:13 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Mam nadzieję że Amisiowy problem poszedł w niebyt :ok: oby i trzymam kciuki

mar_tika

Post » Pt paź 28, 2011 21:23 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:
andua pisze:Właśnie wyczułam u Amanda, w obrębie, gdzie miał zrost po ranie (po pogryzieniu) jakiś płyn, jakby się zebrał pod skórą. :/ Czy to możliwe, że to po dzisiejszym zastrzyku? sorry, jeśli pytanie jest głupie, ale wetem bynajmniej nie jestem, a przestraszyłam się, że to może mieć związek z blizną.
I czy kot po zastrzyku na tasiemca może się czuć gorzej? pewnie tak...

Edyta może to być po zastrzyku rozmasuj mu to i zobaczysz jutro.Niestety zastrzyk na tasiemca jest bolesny.Szczepiłam z p.doktor koty w schronisku i różnie się zachowują po tym szczepieniu.
Daj mu 24 godziny i jutro zobaczysz jak Amando sie czuje.Tak na marginesie mój tchórzliwy Adik dwa dni po szczepionce na grzyba ledwo co chodził :roll:
Co z ta kramą dotarła do was?

Pewnie po zastrzyku. Mam nadzieję, ze przejdzie mu to.
Moje koty zawsze świetnie się czuły po wszelkich szczepieniach, odrobaczaniach, również po zastrzyku na tasiemca. Amando w sumie chwilami jest jakby słaby, ale ogólnie jest w niezłej (jak na niego) formie, chyba to efekt unormowania temperatury, bo jest jednak znacznie żywszy i ogólnie lepiej trochę funkcjonuje. Co mnie bardzo cieszy.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Pt paź 28, 2011 21:26 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:Dobrze hidi to na razie pstrykne mu fotkę żeby zaistniała na stanie KP.Jak się wszystko unormalizuje z jego zdrowiem to będziemy myślały dalej:)
Selena ogólnie to dziwna kotka ale raczej nie konfliktowa.Może Irek jest upierdliwy bo to kocie dziecko jest i Selena się wkurzyła :wink:
Wiecie Selena to kocia nietykalska dama :) Taka hrabianka

jak ja ostatnio z dyzuru wychodzilam to selena werczala na wszystkie koty ktore do niej podchodzily a podchodzily z reguly te maluchy i podrostki
MAM PYTANIE: co z boksem nr 4?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt paź 28, 2011 21:32 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

W 4 jest nowy nabytek. Kebab :ryk:

Selena to się na duże przy mnie rzucała. Ale najbardziej to właśnie na Irka :?

Arabella26

Post » Pt paź 28, 2011 21:57 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:W 4 jest nowy nabytek. Kebab :ryk:

Selena to się na duże przy mnie rzucała. Ale najbardziej to właśnie na Irka :?

wlasnie dlatego pytam czy zostal posprzatany zgodnie z rospiska :?:

herzpl

Post » Pt paź 28, 2011 22:30 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Boks nr 4 został dokładnie zdezynfekowany. Tak jak o to prosiłam. Dziekuję dziewczyny za pomoc.
Kebab bo to koci kastrat jest bezpieczny w tym boksie. Jest kotem ewidentnie domowym. Mam wrażenie że jest zagubiony, przeziębił się na dworze. Wiecie że koty domowe maja słabszy system immunologiczny i pobyt 2-3 dniowy na dworze może spowodować infekcje górnych dróg oddechowych lub w ogóle zapalenie płuc itp...
Kebab - dostał leki, do oczu kropimy chłopakowi docortineff. Ma sopuchnięte dość mocno spojówki, dltego trzeba mu kropić te oczy najczęściej jak to tylko możliwe na kociarni Resztę leków podaję Ja :wink:

Motylek - ma katar. Też dostaje leki, mam nadzieję że to tylko przeziębienie lub koci katar. Ogólnie jest w dobrej kondycji.
MIKUŚ

Post » Pt paź 28, 2011 22:36 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

to co robimy ogloszenie i szukamy duzych dla kebaba bo rozumiem ze istnieje podejzenie ze mial dom :?:

herzpl

Post » Pt paź 28, 2011 22:39 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Monika mnie wyprzedziła pewna informacją :mrgreen:

No więc Mięta juz na swoich włościach. Będzie mieć wspaniałą opiekę, myślę że nawet lepszą jaką Ja jej mogłam zaproponować :wink: Bardzo się cieszę, że w drodzer wyjątku tak szybko Miętulina znalazła dom.
Otóż będzie mieszkać z asystentką Naszego wspaniałego Dr Marka Kostrzewskiego :1luvu:
Olu - bardzo, bardzo dziękuję za okazanie serducha Naszej Miętulince :1luvu: Mam nadzieję że przed Wami wiele wspaniałych lat wspólnego życia :1luvu:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]