Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jasia0245 pisze:To właśnie chodzi między innymi o tą karmę Sensi cat ryż+ drób. Ale jeszcze są też inne tylko dla persów z rybkami. Nazwy ich nie znam. Vetka mówiła mi o 3-ch karmach suchych. Poprzedni właściciele mojej Pusi kupowali jej tylko rybki u vata dla persów. Ja ją przyzwyczaiłam przy Sisulce do innych karm a nawet lubi ale tylko troszeczkę tuńczyka w wodzie.![]()
![]()
![]()
![]()
Jeżeli chodzi o kotki z parkingu, to koteczka tych poprzednich, które mają teraz chyba 4 miesiące, powiła 4 kocięta tak jak poprzednio trzy są czarne a jeden ciemny ale w prążki. Ona musiała się wcześniej okocić, chyba parę dni temu bo koteczek prążkowany otwiera już oczka. Wyślę zdjęcia na e-maila do Oli "Olafen" a ona zamieści wszystkie kotki na Sisi forum. Usypiać ich nikt nie będzie tylko kiedy po okoceniu można wysterylizować koteczkę aby nie było następnych na wiosnę???.
taizu pisze:Kotka może zajść w ciążę nawet karmiąc, ja bym steryliowała miesiąc po okoceniu się, albo pilnie obserwowała, czy nie zaczyna się ruja, i wtedy natychmiast...
Broszka pisze:taizu pisze:Kotka może zajść w ciążę nawet karmiąc, ja bym steryliowała miesiąc po okoceniu się, albo pilnie obserwowała, czy nie zaczyna się ruja, i wtedy natychmiast...
Nasze wiejskie kotki wolnożyjące nie mają rujek i nie zachodzą w ciążę przed zimą... nieczęsto się zdarza w ogóle tak późne okocenie pod koniec października - noce są już mroźne i lada chwila spadnie śnieg. Rujki mają dopiero wiosną...
Nie wiem, nie znam się na kotkach miejskich, może miastowe mają inaczej
Conchita pisze:Halo - slyszalam, ze chcesz sie dokocic?