Broszka & Company cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 14:03 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

To właśnie chodzi między innymi o tą karmę Sensi cat ryż+ drób. Ale jeszcze są też inne tylko dla persów z rybkami. Nazwy ich nie znam. Vetka mówiła mi o 3-ch karmach suchych. Poprzedni właściciele mojej Pusi kupowali jej tylko rybki u vata dla persów. Ja ją przyzwyczaiłam przy Sisulce do innych karm a nawet lubi ale tylko troszeczkę tuńczyka w wodzie. :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jeżeli chodzi o kotki z parkingu, to koteczka tych poprzednich, które mają teraz chyba 4 miesiące, powiła 4 kocięta tak jak poprzednio trzy są czarne a jeden ciemny ale w prążki. Ona musiała się wcześniej okocić, chyba parę dni temu bo koteczek prążkowany otwiera już oczka. Wyślę zdjęcia na e-maila do Oli "Olafen" a ona zamieści wszystkie kotki na Sisi forum. Usypiać ich nikt nie będzie tylko kiedy po okoceniu można wysterylizować koteczkę aby nie było następnych na wiosnę???. :kotek:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt paź 28, 2011 14:11 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

jasia0245 pisze:To właśnie chodzi między innymi o tą karmę Sensi cat ryż+ drób. Ale jeszcze są też inne tylko dla persów z rybkami. Nazwy ich nie znam. Vetka mówiła mi o 3-ch karmach suchych. Poprzedni właściciele mojej Pusi kupowali jej tylko rybki u vata dla persów. Ja ją przyzwyczaiłam przy Sisulce do innych karm a nawet lubi ale tylko troszeczkę tuńczyka w wodzie. :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jeżeli chodzi o kotki z parkingu, to koteczka tych poprzednich, które mają teraz chyba 4 miesiące, powiła 4 kocięta tak jak poprzednio trzy są czarne a jeden ciemny ale w prążki. Ona musiała się wcześniej okocić, chyba parę dni temu bo koteczek prążkowany otwiera już oczka. Wyślę zdjęcia na e-maila do Oli "Olafen" a ona zamieści wszystkie kotki na Sisi forum. Usypiać ich nikt nie będzie tylko kiedy po okoceniu można wysterylizować koteczkę aby nie było następnych na wiosnę???. :kotek:

Koteczkę trzeba wysterylizować kiedy przestanie karmić maluszki czyli za jakieś póltora miesiąca. I koniecznie trzeba będzie wysterylizować przed wiosną starsze kocięta bo się rozmnożą :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt paź 28, 2011 14:16 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Kotka może zajść w ciążę nawet karmiąc, ja bym steryliowała miesiąc po okoceniu się, albo pilnie obserwowała, czy nie zaczyna się ruja, i wtedy natychmiast...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 28, 2011 14:18 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

viewtopic.php?f=1&t=134953 Zapraszamy do innych bezdomnych kotków w Stargardzie. Potrzebne bardzo domki dla nich.
Obrazek

jasia0245

Post » Pt paź 28, 2011 14:21 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

taizu pisze:Kotka może zajść w ciążę nawet karmiąc, ja bym steryliowała miesiąc po okoceniu się, albo pilnie obserwowała, czy nie zaczyna się ruja, i wtedy natychmiast...

Nasze wiejskie kotki wolnożyjące nie mają rujek i nie zachodzą w ciążę przed zimą... nieczęsto się zdarza w ogóle tak późne okocenie pod koniec października - noce są już mroźne i lada chwila spadnie śnieg. Rujki mają dopiero wiosną... :roll:
Nie wiem, nie znam się na kotkach miejskich, może miastowe mają inaczej :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt paź 28, 2011 14:29 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Broszka pisze:
taizu pisze:Kotka może zajść w ciążę nawet karmiąc, ja bym steryliowała miesiąc po okoceniu się, albo pilnie obserwowała, czy nie zaczyna się ruja, i wtedy natychmiast...

Nasze wiejskie kotki wolnożyjące nie mają rujek i nie zachodzą w ciążę przed zimą... nieczęsto się zdarza w ogóle tak późne okocenie pod koniec października - noce są już mroźne i lada chwila spadnie śnieg. Rujki mają dopiero wiosną... :roll:
Nie wiem, nie znam się na kotkach miejskich, może miastowe mają inaczej :wink:

Miastowe mogą mieć ruje w dowolnym momencie. :mrgreen: Moja Szarusia miała pierwszą w styczniu (i sterylkę też), a Kotka, którą miałam wcześniej, i która początkowo nie byla sterylizowana, tylko dostawała zastrzyki, miewała rujki chyba we wszystkich miesiącach roku.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 28, 2011 14:34 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Nasza Tosia miała rujki co dwa tygodnie... :roll: obłęd...
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Pt paź 28, 2011 14:38 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Dobrze, że moje domowe Sisulka i Pusia z konieczności już wysterylizowane. Bo te rujki to straszne. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok: :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt paź 28, 2011 14:39 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

U nas też Towarzystwo ciachnięte :wink:
Obrazek

Gochulec

Post » Pt paź 28, 2011 14:44 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Ale mówicie o kotkach wolnożyjących czy żyjących w domu?
W domu kotka ma takie warunki że może się rozmnażać niezależnie od pór roku :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt paź 28, 2011 14:47 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Jak to mówi mój Tata - moje "uwięzione są" :twisted: w domu rzecz jasna :wink:
Obrazek

Gochulec

Post » Nie paź 30, 2011 22:33 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Halo - slyszalam, ze chcesz sie dokocic? :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon paź 31, 2011 8:09 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Conchita pisze:Halo - slyszalam, ze chcesz sie dokocic? :1luvu:

Niestety, już umawiałyśmy się z dt na przyjazd chłopców ale nagle musiałyśmy zrezygnować bo w sobotę okazało się że mam w domu PP :(
W piątek późnym wieczorem sąsiadka przyniosła do mnie trzy kociaki w fatalnym stanie. Zostały u nas, miałam rano zawieźć je do weta... W nocy dwa maluszki odeszły, w sobotę mimo podania surowicy odszedł ostatni... :cry:
PP potwierdzone testem. Wet mówił żebym przez pół roku nie wprowadzała do domu kociąt. :(

Strasznie boję się czy nasze koty się nie zaraziły bo niby kociaki były w innym pokoju, ale wiadomo jak to jest...
Seniorki są stare i osłabione chorobami poza tym ostatnie szczepienie miały 3 lata temu bo ze względu na stan zdrowia nie mogłam ich już szczepić... Broszka szczepiona wiosną ale ze względu na stan zdrowia tylko raz..
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 31, 2011 8:17 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

:strach:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Pon paź 31, 2011 13:12 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Jeśli przestrzegałaś izolacji (mycie rąk, ewentualnie zmiana obuwia jak kotki "luzem" były w tym drugim pokoju - to powinno być dobrze :ok:
No i pokój w którym były byłoby dobrze zmyć virconem a przynajmniej domestosem i wyświecić lampą; posłanko spalić.
Ja mam przegwizdane, bo mam tymczaskę, co jej nie chcą ciachnąć ze względu na zapalnie spojówek :evil: Ona się strasznie męczy a my razem z nią :roll:

edit: skleroza
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]