GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 21, 2011 9:32 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Już se pogadałyśmy :mrgreen:
może się uda :?:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt paź 21, 2011 14:01 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Dajcie znać jeśli się uda :ok:

Zacytuję siebie z fb:
zobaczyłam wydarzenie o poszukiwaniu transportu dla kociej rodzinki Gdańsk - Warszawa. Jadę na trasie Warszawa - Gniew i z powrotem. Wracam w niedzielę wieczorem. Czy wchodzi w grę podwiezienie tych kotów gdzieś bliżej np. na obwodnicy Trójmiasta? Dokąd trzeba je odstawić w Wawie? Czy to może być w nocy? W Wawie będę pewnie koło północy.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob paź 22, 2011 17:35 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fb ... =1&theater

Kocia mama poszukiwana - kotek ma 10 dni !!!
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Nie paź 23, 2011 11:04 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Matyliano pisze:http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=2524374838390&set=o.115777111797704&type=1&theater

A gdzie ten kotek ?

Białe kociaki złapane, nie było tylko czarnuszka. Szukałyśmy go z godzinę, ale nic to nie dało. :(
Maluszki są prześliczne, cudowne i na pewno szybko pójdą do adopcji, bo są prawie oswojone.

Dziś wszystkie białe futerka mają jechać do Warszawy. Trzymajcie kciuki aby się udało. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie paź 23, 2011 11:19 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

kotika pisze:
Matyliano pisze:http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=2524374838390&set=o.115777111797704&type=1&theater

A gdzie ten kotek ?

Białe kociaki złapane, nie było tylko czarnuszka. Szukałyśmy go z godzinę, ale nic to nie dało. :(
Maluszki są prześliczne, cudowne i na pewno szybko pójdą do adopcji, bo są prawie oswojone.

Dziś wszystkie białe futerka mają jechać do Warszawy. Trzymajcie kciuki aby się udało. :ok:

Trzymam kciuki !!! Daj znać czy uda Wam się złapać czarnego. Jeżeli chodzi o malutkiego kociaka to jest z Pruszkowa, karmią go z butelki - Pruszkowski Dom Tymczasowy.

Obrazek

Matyliano

Post » Nie paź 23, 2011 21:11 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Do adopcji są dwie koteczki: biała koteczka Grena i jej siostra Alma.
Biała koteczka jest głucha, ale w domu doskonale da sobie radę.
Jest zaczepialska, lubi sie bawić, jej siostra jest trochę mniej odważna.
Obie koteczki nie są jeszcze miziakami, ale sa na najlepszej drodze ku temu.
Obie kuwetkowe, mają książeczki zdrowia i są zaszczepione.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon paź 24, 2011 16:53 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Wyślij mi wszystkie fotki kotów jakie masz, to porobię im ogłoszenia i dla każdego z osobna założę wątek na facebooku.

Obrazek

Matyliano

Post » Wto paź 25, 2011 18:43 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Znalazłam ciekawy artykuł w necie o roślinach trujących dla kotów :

Rośliny trujące dla kota

Koty, zwłaszcza młode, są wszędobylskie i ciekawskie. Swoje terytorium (czyli twoje mieszkanie) znają jak własną kieszeń - wszędzie już zajrzały, wszystko obwąchały, a gdy trzeba było - nawet podgryzły. Każdy nowy przedmiot w domu to dla kota ciekawa odmiana. Każda nowa rzecz wymaga dokładnego zbadania. Nie wszystko jednak nadaje się do badania przez twojego pupila. Najniebezpieczniejsze mogą okazać się rośliny, w tym także te w wazonach. Z pozoru nieszkodliwe, dla podgryzającego je kota mogą okazać się śmiertelną trucizną. Jakich roślin lepiej nie umieszczać w pobliżu kota?

Rośliny domowe, hodowane w doniczkach:
Alocasia sp.
Aloe vera - aloes
Azalea sp. - azalia
Diffenbachia sp. - diffenbachia
Dracaena - dracena, smokowiec
Geranium
Hydragea sp. - hortensja
Hedera helix sp. - bluszcz pospolity (wiele jego odmian)
Ligustrum sp. - liguster
Narcissus sp. - narcyz
Nicotiana sp. - tytoń ozdobny
Philodendron sp. - filodendron
Poinsecja - gwiazda betlejemska
Rhododendron Ficus sp. - różanecznik, rododendron
Rośliny dekoracyjne (mogące znaleźć się w bukiecie, który otrzymałeś z okazji imienin):
Amaryllis sp.- amarylis, amarylek
Celastrus sp. - dławisz, słodkogorz
Chrysanthemum sp. - chryzantema, złocień
Colchicum autumnale - zimowit jesienny
Euonymus japonicus - trzmielina japońska
Euphorbia milii - wilczomlecz
E. pulcherrima - poinsecja
Helleborus niger - ciemiernik
Ilex sp. - ostrokrzew
Phoradendron sp. - jemioła
Solanum pseudocapsicum - ozdobna odmiana wiśni

Wiele niebezpiecznych dla kota roślin rośnie też w naszych ogrodach lub jest roślinami dziko żyjącymi. Lista ta jest bardzo długa, niezwykle ciężko jest uchronić kota wychodzącego z domu przed zbliżaniem się do nich i "kosztowaniem" ich. Do najbardziej szkodliwych roślin należą między innymi: kasztanowiec, fiołek alpejski, rośliny liliowate, bluszcze, pomidor (część pnąca), jaskier, rabarbar, pokrzywa. Jeżeli kot należy do "podgryzaczy" i kusi go wszystko, co zielone, najlepiej byłoby nie wypuszczać go na samotne wyprawy po okolicy. Bezpieczniejsze dla niego będzie zabezpieczenie okien i balkonu, aby nie mógł wychodzić z mieszkania, lub ewentualnie spacery na smyczy - pod kontrolą opiekuna.

Rośliny bywają groźne dla kotów, gdyż zawierają toksyczne substancje, takie jak nierozpuszczalne szczawiany wapnia, żywice, saponiny triterpenowe lub glikozydy. Oto kilka przykładu działania toksycznych rośli na nasze koty.

Obrazek

Matyliano

Post » Czw paź 27, 2011 17:10 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Mam małe cudo w domu. Siedziało na drzewie zagonione przez inne koty... Byłam u weta - to dziewczyna, zdrowa tylko zapchlona, wiek około 4 m-cy, fotki dodam jak wyjdzie zza kanapy :)

Obrazek

Matyliano

Post » Czw paź 27, 2011 21:04 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Obrazek

Obrazek

Dodaję fotki mojego cuda. Wyszła zza kanapy i biega za myszką z piórkiem, bardzo jej się podoba ta zabawa :) umyła się i już nie ma czarnych łapek, została też odpchlona i odrobaczona. Szukam dla niej odpowiedzialnego domu.

Obrazek

Matyliano

Post » Pt paź 28, 2011 13:49 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Fajniutkie to cudo :D Krótko mówiąc, oswojona, to super, powinna szybko znaleźć domek :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt paź 28, 2011 20:08 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Fanszeta pisze:Fajniutkie to cudo :D Krótko mówiąc, oswojona, to super, powinna szybko znaleźć domek :ok:

Ciągle się bawi, na jedzenie rzuca potwornie, ma gorące uszy od tego biegania :D

Obrazek

Matyliano

Post » Sob paź 29, 2011 8:46 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

halo halo, Kotika, co u Ciebie i Twoich kociaków?
Jak tam Bączuś kochany, mój ulubiony, nieśmiały kotek?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Sob paź 29, 2011 22:58 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Kotika ma problemy z kompem, próbuje coś napisać, ale wredny sprzęt nie pozwala :(

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie paź 30, 2011 8:07 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

To ja jeszcze zapraszam na bazarek, z którego połowa dochodu pójdzie dla kotiki. :)
Przejrzałam, co mam w szafie, fajne, a nieużywane, i wyprodukowałam to:
viewtopic.php?f=20&t=135019
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

[poprzednia][następna]