Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 8:28 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

i NIE KARMIĆ TROLLI tylko usunąć bez gadania.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt paź 28, 2011 8:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

chodzi o to: http://ssb.vot.pl/smieci/trolle.png

trzeba pilnować żeby syfu nie było.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt paź 28, 2011 9:58 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dorota wczoraj napisała do redaktora trojmiasto.pl
i mamy artykuł !!!
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Pom ... 52592.html

Myślę, że to napędzi trochę głosów :D
Teraz Doro nie ma wyjścia - musi się do nas zapisać! Bo już ją podpisali że jest z PKDT :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 28, 2011 10:53 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Może napisać jeszcze do redaktora portalu http://www.dziennikbaltycki.pl ?
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt paź 28, 2011 11:17 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

czy moge prosic na priv dane do tego weta co chce oddac amstafke?

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Pt paź 28, 2011 11:34 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

czy ktoras z was jedzie po te kotki do trabek wielkich do tego weta?

dziewczyny?

moze bym miala DT dla psa?

MagdaGdynia

Post » Pt paź 28, 2011 12:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

jestem na grancie (stypendium) za granica do 3.11. nie mam narazie dalszych wieści z trabek. dziewczyny zdekalrowały sie tak: Sara moze go/ja wezmie, jesli nie pozre jej kotow. karolina od adopcji psow, jesli ja dobrze zrozumialam, moze ja/jego przetymczasowac nawet w przedpokoju. ona zna sprawe weta z trabek :evil: . nic nie wiem narazie o tym psie, oprócz tego, ze spokojny szczeniak. moze cos napiszą. wczoraj zdekalowała sie córka tego weta, ze przysle zdjecia. ale z nimi jest roznie.
kociaki: magradz - moze. ale jest do zabrania kociak od Dominiki z lecznicy i tego Małgosia wczesniej zakontraktowała. nie wiem. narazie czekam, co napisza i wysla. napewno dam znac
.................................................
mam problem. ratunku!!! wystawiłam ogloszenia kotów na allegro. ktos je zaczal licytować. przekroczyl kwote max., co oznacza, ze transakcja jest wiążąca. mialyscie taką sytuację?!??!?! napisałam emalie do tego kogos. narazie nie odpowiada. zadałam też pytanie do administracji serwisu. wiem, ostatecznie trzeba gnoja przelicytowac. boje sie, ze zrobi jakis nr.!!!!

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pt paź 28, 2011 12:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

menial pisze:mam problem. ratunku!!! wystawiłam ogloszenia kotów na allegro. ktos je zaczal licytować. przekroczyl kwote max., co oznacza, ze transakcja jest wiążąca. mialyscie taką sytuację?!??!?! napisałam emalie do tego kogos. narazie nie odpowiada. zadałam też pytanie do administracji serwisu. wiem, ostatecznie trzeba gnoja przelicytowac. boje sie, ze zrobi jakis nr.!!!!

Dlatego warto w aukcjach pisać coś w rodzaju "aukcja ma charakter informacyjny, zalicytowanie nie jest równoznaczne z kupnem zwierzęcia, zastrzegam sobie prawo do wyboru opiekuna dla kota", ja często coś takiego pisałam, choć przyznam, że często z braku czasu olewałam to.
Ale nie przejmuj się, jaki niby numer zrobi, jeśli okaże się to osoba nieodpowiedzialna i licytuje tylko dla hecy to nie dasz kota i tyle i co Ci zrobią, przecież Allegro Cię nie zmusi żebyś komuś dała kota.
Możesz zamknąć aukcję przed czasem i tyle teraz i wystaw ponownie już z formułką, że zastrzegasz sobie prawo wyboru opiekuna i że prosze nie licytować - proszę o kontakt osobisty.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 28, 2011 12:50 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:
menial pisze:mam problem. ratunku!!! wystawiłam ogloszenia kotów na allegro. ktos je zaczal licytować. przekroczyl kwote max., co oznacza, ze transakcja jest wiążąca. mialyscie taką sytuację?!??!?! napisałam emalie do tego kogos. narazie nie odpowiada. zadałam też pytanie do administracji serwisu. wiem, ostatecznie trzeba gnoja przelicytowac. boje sie, ze zrobi jakis nr.!!!!

Dlatego warto w aukcjach pisać coś w rodzaju "aukcja ma charakter informacyjny, zalicytowanie nie jest równoznaczne z kupnem zwierzęcia, zastrzegam sobie prawo do wyboru opiekuna dla kota", ja często coś takiego pisałam, choć przyznam, że często z braku czasu olewałam to.
Ale nie przejmuj się, jaki niby numer zrobi, jeśli okaże się to osoba nieodpowiedzialna i licytuje tylko dla hecy to nie dasz kota i tyle i co Ci zrobią, przecież Allegro Cię nie zmusi żebyś komuś dała kota.
Możesz zamknąć aukcję przed czasem i tyle teraz i wystaw ponownie już z formułką, że zastrzegasz sobie prawo wyboru opiekuna i że prosze nie licytować - proszę o kontakt osobisty.

tak, Monia, ale niezależnie od tego co napiszesz, wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. sprzedajemy przedmiot. taka mam odpowiedz. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata). Ktoś musi go przelicytować - poprosiłam Marlenę. I zamknę aukcję. Wtedy spor jest tylko miedzy mna a Marlena. A nie jakim ...x. nie wzielam tego pod uwage. no. !!! .
odpowiedzieli, zę mogę zamkną spór przed czasem na podstawie zniszczenia lub uszkodzenia przedmiotu. moze napisze, ze zamykam, bo koty są chore. jednak i tak wolę, żeby Marlena przelicytowła. bo pozostaje przedmiot sporu i zarzadca allegro moze uznac, ze tak czy owak kwota maks. licytacji zostala przekroczona i nabywca ma parwo do wylicytowanego przedmiotu (bo np. powie ze mu to nie przeszkadza ze koty sa chore).
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 12:55 przez menial, łącznie edytowano 2 razy

menial

Post » Pt paź 28, 2011 12:54 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

menial pisze:tak, Monia. Wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata). Ktoś musi go przelicytować - poprosiłam Marlenę. I zamknę aukcję. Wtedy spor jest tylko miedzy mna a Marlena. A nie jakim ...x. nie wzielam tego pod uwage. no. !!! .

Za zamknięcie aukcji przed czasem grozi ostrzeżenie, przy trzech - blokada konta.

Monika, jak Marleny nie ma przy kompie, podeślij mi linka, zagłosuję. Tyle, że prowizję od tego zapłacisz.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt paź 28, 2011 12:57 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

magradz pisze:
menial pisze:tak, Monia. Wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata). Ktoś musi go przelicytować - poprosiłam Marlenę. I zamknę aukcję. Wtedy spor jest tylko miedzy mna a Marlena. A nie jakim ...x. nie wzielam tego pod uwage. no. !!! .

Za zamknięcie aukcji przed czasem grozi ostrzeżenie, przy trzech - blokada konta.

Monika, jak Marleny nie ma przy kompie, podeślij mi linka, zagłosuję. Tyle, że prowizję od tego zapłacisz.

ok. no, jasne. reszte zabezpieczyłam do 1000 zł. myslicie, ze to ok. wysyłam na emalie. no, głupia jestem, a ludzie sa wredni. niektórzy.

menial

Post » Pt paź 28, 2011 13:04 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

menial pisze:
magradz pisze:

ok. no, jasne. reszte zabezpieczyłam do 1000 zł. myslicie, ze to ok. wysyłam na emalie. no, głupia jestem, a ludzie sa wredni. niektórzy.

To aukcja wieloprzedmiotowa, musiałam kupić wszystkie po 32 zł :( Trochę prowizji od tego zapłacisz
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt paź 28, 2011 13:11 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Monia - napisałam Ci pw. Co z kotem Morwenem z lecznicy od dr Dominiki?

Tak poza tym co z Czarnuszkiem - braciszkiem tej kici co mam - kiedy do mnie trafi?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 28, 2011 13:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

generalnie jajk cos wystawisz, ktos kupi a ty mu nei sprzedasz, to dostaniesz negatywa i tyle. jak masz duzo pozytywow to ci to nic nei zrobi. powaznie mowie. malo to sprzedawcow ma negatywy? generalnei wg regulaminu allegro teksty ze chasrakter informacyjny albo prosze konatktowac sie na maila tez sa jakie te zabronione

MagdaGdynia

Post » Pt paź 28, 2011 13:25 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

menial pisze:Monia, ale niezależnie od tego co napiszesz, wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. sprzedajemy przedmiot. taka mam odpowiedz. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata).

Tak, wiem, allegro to portal do handlu a nie do ogłoszeń - wiem, że regulamin obowiązuje, niezależnie od wpisania takich czy innych formułek w tekst, w sumie fakt ludzie bywają taborety, ale nie przejmowałabym się tym bardzo, co do sądu mnie ktoś poda, że mu kota nie dałam, mimo, ze kupił go na Allegro? Powiem, że mi kot uciekł albo umarł i go nie mam i nikt nic mi nie zrobi.

Żeby się zabezpieczyć musisz określić cenę minimalną, której licytujący raczej nie będą w stanie osiągnąć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]