Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
menial pisze:mam problem. ratunku!!! wystawiłam ogloszenia kotów na allegro. ktos je zaczal licytować. przekroczyl kwote max., co oznacza, ze transakcja jest wiążąca. mialyscie taką sytuację?!??!?! napisałam emalie do tego kogos. narazie nie odpowiada. zadałam też pytanie do administracji serwisu. wiem, ostatecznie trzeba gnoja przelicytowac. boje sie, ze zrobi jakis nr.!!!!
mpacz78 pisze:menial pisze:mam problem. ratunku!!! wystawiłam ogloszenia kotów na allegro. ktos je zaczal licytować. przekroczyl kwote max., co oznacza, ze transakcja jest wiążąca. mialyscie taką sytuację?!??!?! napisałam emalie do tego kogos. narazie nie odpowiada. zadałam też pytanie do administracji serwisu. wiem, ostatecznie trzeba gnoja przelicytowac. boje sie, ze zrobi jakis nr.!!!!
Dlatego warto w aukcjach pisać coś w rodzaju "aukcja ma charakter informacyjny, zalicytowanie nie jest równoznaczne z kupnem zwierzęcia, zastrzegam sobie prawo do wyboru opiekuna dla kota", ja często coś takiego pisałam, choć przyznam, że często z braku czasu olewałam to.
Ale nie przejmuj się, jaki niby numer zrobi, jeśli okaże się to osoba nieodpowiedzialna i licytuje tylko dla hecy to nie dasz kota i tyle i co Ci zrobią, przecież Allegro Cię nie zmusi żebyś komuś dała kota.
Możesz zamknąć aukcję przed czasem i tyle teraz i wystaw ponownie już z formułką, że zastrzegasz sobie prawo wyboru opiekuna i że prosze nie licytować - proszę o kontakt osobisty.
menial pisze:tak, Monia. Wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata). Ktoś musi go przelicytować - poprosiłam Marlenę. I zamknę aukcję. Wtedy spor jest tylko miedzy mna a Marlena. A nie jakim ...x. nie wzielam tego pod uwage. no. !!! .
magradz pisze:menial pisze:tak, Monia. Wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata). Ktoś musi go przelicytować - poprosiłam Marlenę. I zamknę aukcję. Wtedy spor jest tylko miedzy mna a Marlena. A nie jakim ...x. nie wzielam tego pod uwage. no. !!! .
Za zamknięcie aukcji przed czasem grozi ostrzeżenie, przy trzech - blokada konta.
Monika, jak Marleny nie ma przy kompie, podeślij mi linka, zagłosuję. Tyle, że prowizję od tego zapłacisz.
menial pisze:magradz pisze:menial pisze:tak, Monia. Wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata). Ktoś musi go przelicytować - poprosiłam Marlenę. I zamknę aukcję. Wtedy spor jest tylko miedzy mna a Marlena. A nie jakim ...x. nie wzielam tego pod uwage. no. !!! .
Za zamknięcie aukcji przed czasem grozi ostrzeżenie, przy trzech - blokada konta.
Monika, jak Marleny nie ma przy kompie, podeślij mi linka, zagłosuję. Tyle, że prowizję od tego zapłacisz.
ok. no, jasne. reszte zabezpieczyłam do 1000 zł. myslicie, ze to ok. wysyłam na emalie. no, głupia jestem, a ludzie sa wredni. niektórzy.
menial pisze:Monia, ale niezależnie od tego co napiszesz, wiążący jest ostatecznie regulamin allegro. sprzedajemy przedmiot. taka mam odpowiedz. Poza tym powinnam ustalić kwote max., czyli np. 1000 zł (od tego jest oczywiście stosowna opłata).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości