16letnia niewidoma Mrówcia odeszła we własnym domu [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 11:20 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Zofia&Sasza pisze:
jaguska pisze:Tak, owszem, masz rację, tylko Grażyna wystąpiła z chęcią adopcji po rezygnacji tej dziewczyny/pani ze Skandynawii, może po prostu ujął ją los kici i nie trzeba szukać drugiego dna, ta koteczka i tak dość wycierpiała

Przykro mi, ale jeśli ktoś ma w domu większą liczbę kotów i szuka kolejnych po całej Polsce, to dla mnie jest to sytuacja jednoznaczna.

Co to znaczy większą?
Możesz konkretnie podać tę ilość?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt paź 28, 2011 11:21 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Jak słowo daje zaraz założę wątek - klon o Mrówce tylko wytne tylko co jej dotyczy a wy tu się wykłucajcie!
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pt paź 28, 2011 11:23 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

dilah pisze:Jak słowo daje zaraz założę wątek - klon o Mrówce tylko wytne tylko co jej dotyczy a wy tu się wykłucajcie!

Dobry pomysł.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt paź 28, 2011 11:25 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Dilah masz rację, więc może Grażyna, jeżeli jej zależy, przełknie te wszystkie przytyki i skontaktuje się prywatnie z Duszkiem i może za jakiś czas zobaczymy fotki Mrówy jak szaleje po Grażynowym domu???? Wystarczy odrobina dobrej woli z obu stron by Mrówa była szczęśliwa i drapała Grazynie te obicia na meblach, a panu doktorowi nogawki, moje zbóje tyle już szkód narobili i do tego potrafią w tych sprawach współpracować, i to kot z psem :)
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 11:27 przez jaguska, łącznie edytowano 1 raz

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Pt paź 28, 2011 11:26 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Czekam na wieści o Mrówci.
Nieprawdą jest,że koty chore, stare, bez nogi...itd nie znajdują domków.Paradoksalnie czasem łatwiej je wyadoptować i domek, który chce takiego kota na ogół jest super.Wie, że bierze kota szczególnej troski.Dostatecznie długo jestem na forum i wiem,że piękne, długowłose ..itd niekoniecznie trafiają dobrze.W tyle głowy jest wygląd, a nie kot jako istota żywa, taka, która może wysiusiać się na kanapę, zwymiotować , albo po prostu zachorować.Wyadoptowałam bardzo chorego kota, wymagania były takie, jak w przypadku każdego innego, zabezpieczony balkon, odpowiednia karma , opieka weta.To domek mi dziękował i dziękuje wciąż za kota ze snów, jak twierdzą.Zadbali o jego zdrowie, ma naprawdę cudowny domek.Jakoś wiele kalekich kotów nie miewam, ale i kotka bez oczka bez problemu znalazła dom i kotek z połamanym pyszczkiem, zwykły krówek znalazł domek w tym samym dniu, w którym ukazało się ogłoszenie.Nie popadajmy w histerię, Mrówcia ma opiekę, jest jej ciepło, nie jest już głodna.Sama opiekowałam się lecznicowymi kotami, które z konieczności były w małych klatkach.Starałam się je wypuszczać, szukałam intensywnie domków i tyle.Lepsze to było, niż wolność, ale zimno i głód oraz choroby.
Grażyna-kg, zrezygnowałaś z adopcji Mrówci, bo uniosłaś się ambicją i chyba sprawa jest załatwiona, prawda? Mrówcia czeka na domek, który zaakceptuje Duszek, a nam nic do tego.Nie dokładajcie jej zmartwień takimi postami, które mają w niej wzbudzić poczucie winy, czy coś.Na pewno będę na wątku, na pewno będę trzymała kciuki za kotkę i podlinkuję wątek, jeśli trafię na ofertę domku dla kotki typu "może być starsza, ułomna..itd", ale tylko tyle.Amen.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 28, 2011 11:34 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

ewar, to nie do końca prawda co piszesz o kotkach, ja mam ze schronu przepięknego kota być może i jest rasowy, którego nikt nie chciał i wracał do schronu, jest piękny, podobał się wszystkim - dla ozdoby, ale jest z nim więcej kłopotów niż z resztą moich zwierzaków, i trudno taki jest i już, biorąc go wiedziałam mniej więcej na co się decyduję, tak że nie tylko kotki chore i niepełnosprawne potrzebują domku, czasem piękny kot jest nie do zaakceptowania dla przeciętnego człowieka, który po prostu chce mieć kota a nie mieć kłopotów,

jaguska

Post » Pt paź 28, 2011 11:36 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Super... :roll: :?
Nie wiedziałam, że mój post wywoła taką burzę... :roll:

Wszystkim zainteresowanym Mróweczką pragnę powiedzieć, że zgłosił się bardzo fajny dom tymczasowy i Mrówcia pojedzie do niego jeszcze dziś lub jutro.
I nie będzie tam siedzieć w klatce - żeby nie było wątpliwości.
Nie będzie tez wychodzić.
Bardzo się cieszę, bo trafi do oddanych zwierzakom ludzi, którzy też lecznicę maja obok, wiec będa mogli szybciutko reagować na wszelkie problemy zdrowotne, o ile takie wystąpią.

Tyle ode mnie.
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 11:37 przez Duszek686, łącznie edytowano 1 raz
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt paź 28, 2011 11:36 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jaguska

Post » Pt paź 28, 2011 11:37 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Duszek686 pisze:Super... :roll: :?
Nie wiedziałam, że mój post wywoła taką burzę... :roll:

Wszystkim zainteresowanym Mróweczką pragnę powiedzieć, że zgłosił się bardzo fajny dom tymczasowy i Mrówcia pojedzie do niego jeszcze dziś lub jutro.
Bardzo się cieszę, bo trafi do oddanych zwierzakom ludzi, którzy też lecznicę maja obok, wiec będa mogli szybciutko reagować na wszelkie problemy zdrowotne, o ile takie wystąpią.

Tyle ode mnie.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt paź 28, 2011 11:37 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

jaguska pisze:Hmm a można jaśniej bo jestem ciemna i nie wiem co to znaczy, może już za stara i nie łapię młodych. Dziewczyny wszystkie, ja wiem że Wy kochacie zwierzęta, i chcecie dla nich jak najlepiej, i podziwiam Was za to, bo wystarczy rozejrzeć się wokół i wszystko jasne, ale starajcie się myśleć w ich kategoriach a nie z punktu człowieka opiekuna. Bardzo bym chciała jak będzie to możliwe, wejść na to forum za 15-20 lat i spotkać się z Wami i podyskutować, gwarantuję Wam że inaczej spojrzałybyście na ta sprawę, młodość ma prawo być przyprawiona przekorą i ambicjami, niemniej jednak nie może przesłaniać najważniejszego przesłanie w imię którego działacie. Ostatnio przykuwano się do psiej budy w dobrym i słusznym celu. Może tym razem przydało by się posiedzieć w klatkach jak koty i zastanowić się co bym wolała, dom może nie na Wasze wyobrażenia najlepszy (kici na pewno tak), czy trwać w tej klatce do........ kiedy?

no z tą młodością to doprawdy komplement mi się trafił ;)
Jaguska, troche racji masz, oczywiście. Nawet nam się zdarza mówić, że "każdy dom jest lepszy niż schronisko", ale to zdanie jest względne: zależy od tego konkretnego domu i tego konkretnego kota.
Dać kociego podrostka do starszej pani, której dom wypełniony jest kruchymi i cennymi bibelotami? Wyadoptować staruszka, który właśnie stracił swojego równie starego pana, do domu pełnego dzieciaków? Dać kota niewidzącego lub niesłyszącego do domu wychodzącego? Młodziutkiego kociaczka do samotnej 80-letniej pani? itd. itp. Po prostu bierze się pod uwagę konsekwencje nie tylko pobytu kota w schronisku, ale także efekty takiej "niedopasowanej" adopcji.
I jak już Sis pisała - koty, które z jakichś powodów muszą dłużej przebywać w klateczkach nie są tam zamknięte na amen. Po prostu jest to dla nich mniejsze zło, niż wpuszczenie do boksu. Mają tez lepszą opiekę niż mieszkańcy boksów, bo są po prostu cały czas na oku.

Ewar :ok:

ooo, Duszek napisała, więc juz nie muszę ukrywać tej wiadomości :dance:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 28, 2011 11:38 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Duszek686 pisze:Wszystkim zainteresowanym Mróweczką pragnę powiedzieć, że zgłosił się bardzo fajny dom tymczasowy i Mrówcia pojedzie do niego jeszcze dziś lub jutro.

Tyle ode mnie.

Bardzo się cieszę :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt paź 28, 2011 11:39 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

nooo... :ok: :piwa:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt paź 28, 2011 11:42 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Duszek686 pisze:Wszystkim zainteresowanym Mróweczką pragnę powiedzieć, że zgłosił się bardzo fajny dom tymczasowy i Mrówcia pojedzie do niego jeszcze dziś lub jutro.

Wspaniała wiadomość :!: :D :dance: :dance2:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt paź 28, 2011 11:43 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Ależ o tym piszę.Piękny, nie znaczy,że nie będzie sprawiał kłopotu.Nie zawsze ludzie mają tego świadomość, a potem kot jest zaniedbywany, nieszczęśliwy.W większości bowiem ludzie kierują się wyłącznie wyglądem zwierzaka.Ktoś, kto bierze kota brzydkiego, chorego jest zdecydowanie bardziej świadomy.Miałam kilka takich cudów, udało się jej wyadoptować bez ogłoszeń, "po znajomości " niejako.W sumie to boję się mieć jakieś piękne zwierzę właśnie z w/w powodów.Ale to OT, przepraszam za zaśmiecanie wątku Mrówki.Nie wiem dlaczego, ale naprawdę wierzę,że już czeka na nią domek, że za chwilę Duszek o tym napisze. :ok: :ok: :ok: :ok: za to!
A nie mówiłam :lol: :lol: :lol: Pisałam ten post, a tu Duszek właśnie pisze coś fajnego!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 28, 2011 11:43 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

dilah pisze: Ja apeluje do załozyciela wątkuo wyrzucenie tych wszystkich gadań spoza tematu bo szkodzimy Mróweczce!

Niestety, ja osobiście nie mam takich możliwości, musiałabym poprosić o to moderatora.
Dyskusji jednak nie uważam za całkiem bez sensu - każdy wyniesie z niej informacje jakie będzie chciał, choćby to, że wolontariusze z łódzkiego schroniska nie rzucają się na pierwszy chętny dom jak na zbawienie.

Wszystkie najkonkretniejsze informacje o Mrówci zbieram w pierwszym poście - można zajrzeć.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

[poprzednia][następna]