Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 17:30 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Zdychanie mi przeszło, bo Karina teraz choruje :? :?
39 stopni gorączki, paracetamol w czopkach w użyciu (ciekawe było trafienie z tym czopkiem w odpowiednie miejsce przy moim doskonałym wzroku....) i jutro zamiast neurologa mamy pediatrów...
Jeżeli małej się nie polepszy do 2 w nocy mam dzwonic do naszej znajomej lekarki albo jechać prosto do szpitala...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto paź 25, 2011 17:37 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Właśnie się dowiedziałam, że Chmurka zwiała ze swojego domu.... skorzystała z okazji, że drzwi były nie domknięte (coś wnosili na raty) i zwiała....
Dostali wytyczne - karmicielki, latarki, 23, 3 i 5 rano, piwnice, ogłoszenia.....
Jakby tego wszystkiego było jeszcze mało..... :roll: :roll:

joarkadia

Post » Śro paź 26, 2011 10:13 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Dziś dowiedziałam się że niedługo odbędzie się wizyta przedadopcyjna Chmurka...
A Chmureczka, mała koteczka, nie znaleziona.... :cry: :cry:

joarkadia

Post » Czw paź 27, 2011 10:26 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmureczka się znalazła... nie biała, ale czarna, dała się wyprać, odsypia stresy po zjedzeniu całej piersi z dinozaura (kurczaka) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw paź 27, 2011 20:36 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

A nowi opiekunowie Chmurki dostali ode mnie mega burę.... i wykład na temat opieki nad kociną....
Zagroziłam, że im ją odbiorę jak nie będą się nią odpowiednio opiekować - nastąpił wybuch zapewnień, że oka z niej nie spuszczą, a na czas wchodzenia ludzi do mieszkania będzie brana na ręce i trzymana przy piersi jak najbadziej drogocenny skarb. Widząc ich zdenerwowanie, rozpacz, poszukiwania - wierzę w to :mrgreen: :mrgreen:

joarkadia

Post » Czw paź 27, 2011 20:37 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Chmureczka się znalazła... nie biała, ale czarna, dała się wyprać, odsypia stresy po zjedzeniu całej piersi z dinozaura (kurczaka) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

uffff
joarkadia pisze:A nowi opiekunowie Chmurki dostali ode mnie mega burę.... i wykład na temat opieki nad kociną....
Zagroziłam, że im ją odbiorę jak nie będą się nią odpowiednio opiekować - nastąpił wybuch zapewnień, że oka z niej nie spuszczą, a na czas wchodzenia ludzi do mieszkania będzie brana na ręce i trzymana przy piersi jak najbadziej drogocenny skarb. Widząc ich zdenerwowanie, rozpacz, poszukiwania - wierzę w to :mrgreen: :mrgreen:

:ok: :mrgreen:
Jak Karinka?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw paź 27, 2011 20:43 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Temperatura normalna :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: Wczoraj byłyśmy na usg bioderek - wszystko w porządku. Ortopeda zadowolona, bo nieruchomość bioderek zmniejszyła się o 20% w ciągu dwóch tygodni 8O 8O Następna wizyta za miesiąc, ale jak to lekarka stwierdziła - być moze ostatnia :D Teraz śpi jak aniołek - wcześniej przepełzala się przez całe łóżeczko z szybkością kotów uciekających przed Chmuraskiem :ryk:
Chmurek śpi przy niej, opiera się o plecki, w nogach śpi Puszek, a mała dzięki takim piecykom śpi w cienkim kaftaniku i krótkich spodenkach - w pokoju jest ciepło :mrgreen:
Ryś Fałdka Mniejsza Jakimś cudem :twisted: :twisted: zadowolony z uwolnienia się od Torpedy Chmurka (jeszcze jajecznego, ale zaczynającego pachnieć :? ) wywalił brzucho do głaskania i zaczepia mnie łapkami prosząc o głaskanie i mizianie. Garfildos Majestatyczny okupuje telewizor i ekran mam przedzielony rudym ogonem... ale kotu ciepło przynajmniej :mrgreen:

joarkadia

Post » Pt paź 28, 2011 7:14 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Panna Karina wygoniła kociaki z łóżeczka o 5 rano - może jej było za ciepło?? A koty - Puszek i Ryś usiadły przed łóżeczkiem i zaczęły się skarżyć na takie nieodpowiednie zachowanie wyjąc do księżyca 8O aż mnie obudziły. Pozwoliły się łaskawie przenieść na rękach na moje łóżko, gdzie Ryś wlazł mi na głowę (dosłownie :!: :!: ) a Puszek ułożył się na mojej klatce piersiowej... Garfildosek wyprowadził się na świeżo wypraną stertę rzeczy.... już rudych rzeczy :wink: Chmuras dzisiaj całą noc przespał na przewijaku patrząc z góry na Karinę :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt paź 28, 2011 7:36 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Jak miło widzieć, że mała Karinka już lepiej :dance2:
I Ty też :piwa:
A ja już trochę w nerwach, bo za godzinę zaniosę go na pozbycie się dzwonków... :( Niby nic, ale sama narkoza...

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt paź 28, 2011 7:39 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Spokojnie, Ryś przeżyje to spokojniej niz Ty..
Niedługo Chmurek też się pozbędzie jajec :twisted: zaczyna pachnieć... :?

joarkadia

Post » Pt paź 28, 2011 10:02 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Spokojnie, Ryś przeżyje to spokojniej niz Ty..
Niedługo Chmurek też się pozbędzie jajec :twisted: zaczyna pachnieć... :?

Dzięki :1luvu:
Rzeczywiście "pachnący" niekastrowany kotek jest mało przyjemny jak zaraz po kuwecie znajdzie się np na rękach... :?

juana

Post » Pt paź 28, 2011 13:53 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmuras też niedługo pójdzie na odjajczenie... a potem może od razu do DS :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Pt paź 28, 2011 16:00 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Chmuras też niedługo pójdzie na odjajczenie... a potem może od razu do DS :ok: :ok: :ok:

Ale oczywiście będzie Ci żal... Ile właściwie ma miesięcy?

juana

Post » Pt paź 28, 2011 17:59 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Niedługo 6 miesięcy...
Zżyłam się z nim, to opiekun Karinki.... ale znajdzie się jakaś inna kocia bieda :twisted:

joarkadia

Post » Pt paź 28, 2011 18:34 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Jutro Wielki Kot Torpeda Chmurek straci nabiał bezpowrotnie....
Na razie zadowolony z dodatkowej kiełbaski :mrgreen:

joarkadia

[poprzednia][następna]