W Śnieżynkowie. Część I.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 22:06 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Kibicuj zatem najlepiej jak potrafisz :D !!!

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Wto paź 18, 2011 23:02 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Pomóżcie. Białe maluchy czekają. Zima blisko.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro paź 19, 2011 8:45 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

adzi pisze:Schronowa śnieżynka z czarnym kolegą "półwąsiekiem" już w DS :) Dzwoniłam przed chwilą do Promyka i dowiedziałam się , że oba poszły dziś rano do adopcji. Zabrała je rodzina, która adoptowała starszego psa ze schronu, więc pracownicy zadowoleni są , że koty w dobre ręce poszły :kotek: :D Super !

Super wiadomość.
Jeszcze tylko domek dla bielutkiej rodzinki.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pon paź 24, 2011 9:59 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Czy rodzinka już dojechała do Warszawy?
Znalazłam na tablicy ogłoszenie o zaginięciu białej, zapytałam, czy kotka mogła być w ciąży:
http://tablica.pl/oferta/biala-kotka-IDq5LR.html

Otrzymałam odpowiedź:
"Bardzo bardzo prosze napisz mi gdzie teraz jest ta kotka albo podaj mi swoj numer to zadzwonie moj numer to 517-443-140"
Podałam Kotiko Twój numer :oops:
Mam nadzieję, że nawet jak kotka wróci do faceta, to już ją ciachną dziewczyny w międzyczasie...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw paź 27, 2011 19:57 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw paź 27, 2011 20:36 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt paź 28, 2011 21:40 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob paź 29, 2011 10:13 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Domowa śnieżynka (z Gdańska!!!) , najprawdopodobniej po sterylce (blizna na brzuchu) zamieszkuje ogródki działkowe - DT na cito !

śliczności :1luvu:

http://img69.imageshack.us/img69/9262/obraz012as.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/2092/obraz008aj.jpg

http://img200.imageshack.us/img200/9780/obraz007aq.jpg

Przeklejam info z wątku: Poproszono mnie o przekazanie informacji o działkowej kotce, pilnie poszukującej poszukującej domku, bo zima za pasem... Wiem tylko, że jedno oczko ma niebieskie a drugie inne. Dokładne informacje uzyskacie pod nr telefonu...
Sąsiedzi mojej znajomej opiekują się na działce śliczną kotką, która pojawiła się tam któregoś dnia znikąd. Z początku była bardzo nieufna, ale przez żołądek, wiadomo Smile
Kicia jest przekochana. Zawsze czeka na parkingu, bezceremonialnie pakuje się do auta i zasiada na tylnej półce, a później maszerują razem na działeczkę. Chętnie siada na kolanach, daje się miziać, brać na ręce. Na brzuszku ma bliznę długości ok. 5 cm, więc prawdopodobnie jest wysterylizowana. Widać, że to domowy kot. Ktoś się jej ewidentnie pozbył.
Szukają jej dobrego domu. Docelowo nie może przecież mieszkać na działkach, tym bardziej, że idzie zima. W dodatku okoliczne koty nie chcą jej przyjąć do swego grona, co widać po co i rusz poranionych uszkach.
Może komuś się spodoba i zechce ją przygarnąć? Proszę, popytajcie rodzinę, znajomych...
Podam nr telefonu do Pani Maryli, tej, która doraźnie dogląda koteczki - 606 419 595

viewtopic.php?f=13&t=134968

adzi

Post » Sob paź 29, 2011 11:53 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Z tej rodzinki białej z ojcem syjamem odszedł już jeden maluszek. Drugi bardzo słaby. Podejrzenie pp, była transfuzja.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 01, 2011 19:10 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Ktoś może pomóc tej domowej śnieżynce z działek w Gdańsku >>>??? Za tydzień czeka ją schron !!!!! :cry:

Przeklejam info z jej wątku:

"To ja prosiłam Ginę o umieszczenie ogłoszenia.

Wczoraj widziałam tę kotę, ponieważ Pani Maryla od kilku dni zabiera ją na noc do domu, a na dzień wiezie na działkę. Spotkaliśmy się na podwórku. Mnie i mojego męża białaska zobaczyła po raz pierwszy i dała się pogłaskać (była na rękach), ale w pierwszym odruchu cofnęła główkę.

Kota na pewno nie jest całkiem głucha (być może, jak już ktoś wspomniał, głucha jest na uszko od strony niebieskiego oczka - tego nie wiemy).

Dom jest pilnie potrzebny, najlepiej od razu na stałe, bo mała dużo już zmian przeszła w życiu. Ona potrzebuje stabilizacji i to na cito!
Oczywiście DT jest lepszym wyjściem niż schron, a za tydzień pewnie tam trafi, bo w domu Pani Maryli zamieszka długo oczekiwany szczeniak dużego psa. Pani Maryla jest osobą niezwykle zajętą i nie ma możliwości poświęcić czasu na bezustanne pilnowanie obu zwierzaków, szczególnie w okresie adaptacji psa do nowego domu.

Niebawem sezon działkowy się skończy. Pani Maryla nie zostawi małej na działkach samej sobie. Dlatego schron, bo tam będzie miała chociaż szansę na adopcję, o ile nie uda się przedtem znaleźć dla niej domu.
Dlatego zarejestrowałam się tu, na forum, aby móc podnosić jej temat i zdążyć przed schronem :)

Pozdrawiam, Ali62726"
Ostatnio edytowano Wto lis 01, 2011 20:13 przez adzi, łącznie edytowano 1 raz

adzi

Post » Wto lis 01, 2011 19:49 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Szalony Kot pisze:A kontaktowaliście się z tą panią, której zaginęła biała kotka?
http://tablica.pl/oferta/biala-kotka-IDq5LR.html

ta kotka ma bliznę po sterylce, a kotka tej pani rodziła kocięta,
bo wszyscy znajomi chcieli takiego ładnego kociaka. :evil:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lis 06, 2011 0:34 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Korespondentka pisze:Nie mam kiedy zrobić zdjęć, tak naprawdę kotów w schronisku jest ponad 50 :cry:
Małe, duże ....

Taka biała pięknooka dziewczyna czeka na swojego człowieka.
Obrazek
Obrazek

schronisko w Gliwicach... :(
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie lis 06, 2011 11:02 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Przecudna ,a te oczy ... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]