5 kociątek znalazło domki. 3 wróciły z adopcji :(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 20:56 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

delfinko proszę nie trać cennego czasu i potrzebnej energii na zbędne tłumaczenie się. Wszyscy, którzy Cię choć trochę znają doskonale wiedzą,że sprawa jest doskonale przemyślana, a Twoje działanie absolutnie perfekcyjne i po stokroć słuszne.

Najłatwiej, jak zwykle krytykować w ciepełku przed netem.

Potrzebny dt dla maluchów na cito i na tym się skupmy!!!

Powodzenia w łapance :ok: :ok: :ok: i oby udało się schwytać wszystkie.
A Ty odpocznij jak tylko wrócisz i nabierz sił fizycznych i psychicznych. Odwalasz kupę dobrej roboty i za to wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Szkoda,że takich osób tak mało na świecie!

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro paź 26, 2011 21:17 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Saraa pisze:Wielki ukłon za to co robisz :1luvu:
delfinka pisze:Nie znając realiów nie należy wypowiadać kategorycznych sądów.

Przecież ja tylko zapytałam :(

Przepraszam Saraa, dziś m miałam sądny dzień, potem te niespodzianki od kotki, napięcie i niepokój o to, co będzie z dziećmi, przemarznięcie, głód ... To wszystko razem przelało czarę i pewnie dlatego tak zdecydowanie/?/ odpowiedziałam. Wybacz, proszę, nie chciałam Cię urazić.

Niestety, do klatki wszedł jeszcze czarny miły duży kocurek (tutejsze kocurki są głównie czarne, miłe i niezbyt mądre). Puściłam.
Po kotkach nawet smród nie pozostał. Jutro przed południem musi być repeta, bo po południu następna robótka.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro paź 26, 2011 21:59 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

tak mi przykro ,że maluchy zniknęły.

Może jutro się uda :ok:

DT gdzie jesteś?

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro paź 26, 2011 22:15 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

DT jest na Ursynowie i jesli cała ta historia zakończy się szczęśliwie, to pewnie się ujawni 8)
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw paź 27, 2011 12:12 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

dziś złapał się kocur i jeszcze jakaś inna kotka. Jakoś tak dziwnie ciężka :roll:
Matki nie było, drugiej nie było :evil:

Kociaki znowu są od razem 8O , zostały sprowadzone n ie przez matkę, ale przez kotkę w ciąży. One jest chyba ich ciocią. Trochę je podogrzewała sobą.

Postawiłyśmy tymczasem domek, aby maluszki przestały marznąć. Mam parę fotek i króciutki filmik, wieczorem wrzucę na you tube.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw paź 27, 2011 20:19 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Kurczę, ja nie mogę , mam wirusa w domu. :(
Nie wiem jak pomóc...
AnielkaG

Post » Czw paź 27, 2011 21:31 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

delfinka pisze:Wybacz, proszę, nie chciałam Cię urazić.

Nie ma za co :D
Pierwszy odruch ; biedne maluszki. A trzeba było mi zawierzyć intuicji, że wiesz co robisz.
Naprawdę wielki, wielki szacunek dla Ciebie.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Pt paź 28, 2011 0:10 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Dwie złapane kotki są w lecznicy, jutro sterylki, a ja uruchamiam szpitalik po dość długiej przerwie.

Nie ma tych dwóch kotek, po które tu przychodzę.
Wieczorem zadzwoniła Pani, że kocięta leżą wszystkie razem wtulone w siebie, do domku styropianowego nie weszły :roll:
Jesli i jutro kocic nie będzie, to zabieram maluszki.

Na you tube nie mogę się zalogować :evil: , więc filmiku nie będzie na razie,
ale na tych fotkach widać maleństwa.
Kolejne sprostowanie: jedno bure okazało się marmurkiem, a jeden czarny ma białą plamkę na dekolcie. Nie powinno być żadnych problemów z ich rozróżnianiem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt paź 28, 2011 0:42 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Piękne to jasne z ciemnymi uszkami :D

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt paź 28, 2011 0:55 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Cino [*] taki był (to typ kota tonkijskiego), tylko, że pochodził z brudnego rejonu i odszedl w wyniku odwodnienia po zakażenia kokcydiami niedługo po trafieniu do nowego domku

http://imageshack.us/photo/my-images/268/cino16.jpg/

A te kocinki są zupełnie zdrowe, choć prawie na pewno są zarobaczone. Brzuszki mają większe od samych siebie.

Gdyby nie musiała zamknąć dt, to z najwyższą przyjemnością wzięłabym je siebie
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt paź 28, 2011 10:23 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Basiu, masz dla nich DT?
AnielkaG

Post » Pt paź 28, 2011 10:40 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

felin pisze:Piękne to jasne z ciemnymi uszkami :D

Wszystkie są cudne :kotek: :ok: :1luvu:
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt paź 28, 2011 10:46 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Delfinko, kociaki do ciepłego kontenera, obok klatka, moze matka albo ciotka się złapią?
Wiem, że Tobie rad udzielać nei potrzeba, ale...
Jeśli nie można, tłumacz, dlaczego ..

Kciuki wielkie - bardzo, bardzo Cię rozumiem :(
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt paź 28, 2011 10:51 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

AnielkaG pisze:Basiu, masz dla nich DT?

tak, Anielko, zgłosił się domek.
Tak też jest wirus, ale w mieszkaniu, a kocięta będą w dużej, ogrzewanej piwnicy z okienkiem.
Tyle dt może zaoferować.
U mnie wirus, pewnie z Palucha, który zaatakował niektórym kotom po jednym oczku.

Oczywiście wiem, że i w tym dt wirus można z mieszkania do piwnicy przenieść, ale dużo łatwiej w mieszkaniu.
Niby ja też mogłabym w piwnicy, ale miejsca u mnie jest bardzo mało, a muszę przechowywać teraz po sterylkach. Dziś odbieram z lecznicy dwie złapane kotki, już po zabiegach.

Mogłabym liczyć, że podobnie jak kocięta z basenu, błyskawicznie znajdą domki, ale gwarancji nie mam. Tamtym się udało, nawet pp nie złapały.
A u mnie dodatkowo w przyszłym tygodniu jeszcze na chwilę wyląduje mały ślepaczek i musi mieć osobne pomieszczenie.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt paź 28, 2011 10:59 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

annskr pisze:Delfinko, kociaki do ciepłego kontenera, obok klatka, moze matka albo ciotka się złapią?
Wiem, że Tobie rad udzielać nei potrzeba, ale...
Jeśli nie można, tłumacz, dlaczego ..

Kciuki wielkie - bardzo, bardzo Cię rozumiem :(

matka nie pokazała się, po prostu kamień w wodę :crying: :crying: :crying:
ciocia też nie, ale być może jedna ze złapanych to jest właśnie ona. Pysio ma śliczne, ale ja ciężarną ciotkę widziałam tylko 2 razy i z profilu. Nie miałam możliwości sprawdzić dokładnie po złapaniu. Pani, z którą u współpracujemy też nie potrafi rozpoznać.

W każdym razie maluszki zostały same i dziś je zgarniamy, jest im zimno, jeden jest ciut słabszy.
Jeden będzie zabijaką, a kolejny będzie się o 5 minut dłużej oswajał.

Gdy dotrzemy w ten kącik, maluszki na pewno pochowają się pomiędzy płyty chodnikowe. Już obgadałyśmy strategię działania, sądzę, że powinno się udać. Mam nadzieję, że się uda. One na szczęście nie mogą daleko uciekać, ale za to jeszcze mogą się wcisnąć w każdą malutką dziurkę i siedzieć w niej z kocią cierpliwością.
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]