Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 11:03 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

Moim zdaniem aga postąpiła nie poważnie, ludzie zrobieni zostali w konia,i jak zwykle ucierpiały koty,. Tym bardziej ,że sebriel wystawiła ładny bazarek, odebrała by te fanty w wolnym czasie. Dziecinada moim zdaniem,aga miała przeież kontakt do sebriel. :roll:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto paź 25, 2011 11:33 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

sebriel pisze:guzik- bardzo dziękuję :)
Mi jest strasznie przykro i głupio za tę sytuację, przepraszam wszystkich za zamieszanie :(
Nie rozumiem, czemu aga nie mogła mi dać znać wcześniej, chyba czyta miau, a telefon do mnie ma :(

Nie masz za co przepraszać. aga postapiła jak dziecko
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto paź 25, 2011 11:50 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

monika74 pisze:
sebriel pisze:guzik- bardzo dziękuję :)
Mi jest strasznie przykro i głupio za tę sytuację, przepraszam wszystkich za zamieszanie :(
Nie rozumiem, czemu aga nie mogła mi dać znać wcześniej, chyba czyta miau, a telefon do mnie ma :(

Nie masz za co przepraszać. aga postapiła jak dziecko

Mała dziewczynka, zabrała zabawki i poszłą do domu. :roll: bo nikt się z nią nie chciał bawić.
Obrazek

cypisek

Post » Wto paź 25, 2011 12:23 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

Moich pieniędzy też nie odsyłaj. Idzie zima może choć trochę jedzonka za to będzie.

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Wto paź 25, 2011 14:34 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

Poszły przed chwilą dwa przelewy na świnoujściaki- od ewagrz i guzik :) Jest o 2 zł mniej niż powinno, bo wbiłam sobie do głowy, że od guzik przyszło 18 a nie 20 i taką sumę posłałam :oops:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Czw paź 27, 2011 16:35 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

Pani Agnieszka (agajwg) prosiła bym wkleiła:

"Szanowni Państwo
Z powody wielu czynników, przede wszystkim zawodowych, a także osobistych i zdrowotnych musiałam wycofać się z miau i zawiesić finansową większą cześć pomocy dla zwierząt - osoby, które znam z miau wiedzą o tym od ponad miesiąca. Bazar "sebriel" był ostatnim (z resztą nie ukrywałam tego) a wszystkie rzeczy (jak na wiele wcześniejszych "moich" bazarów) otrzymałam od osoby postronnej z przeznaczaniem szybkiego przekazania ich osobie, która wykorzysta je na rzecz zwierząt - osoba ta nie ma komputera ale zna zasady bazarków. Jak widać jestem tylko przekazicielem a z racji prywatnych oraz mieszkaniowych nie jest w żadnym razie w stanie (ani nie chcę) przechowywać u siebie żadnych nieswoich rzeczy (szczególnie mających jakąś wartość). Tak było w przypadku każdych "moich" bazarków, gdzie w większości warunkiem wystawienia ich było zabranie ode mnie fantów (w dużej większości nie moich) oraz już samodzielne rozdysponowanie ich sprzedażą, finansami i wysyłaniem.

W tym wypadku WARUNKIEM przekazania tych rzeczy było zabranie ich ode mnie - sebriel sama zadeklarowała się że przyjedzie po nie oraz zajmie się ich sprzedażą, finansami oraz wysyłką (pomimo braku czasu ukłonem w jej stronę było zrobienie zdjęć, przesłanie ich wraz z opisami czego nie musiałam w żadnym wypadku robić). Wystarczyło tylko przyjechać po rzeczy.
Od połowy września osoba wystawiająca bazar nie odezwała się do mnie w ŻADEN możliwy sposób, zarówno tuż po zakończeniu bazaru, jak i do dnia 23.10 - gdzie ostatecznie usunęłam konto miau, jak chciałam zrobić (choć rzeczy te powinny być zabrane ode mnie już w trakcie trwania bazaru). Bazar ten był wystawiony na potrzeby sprzedającego i to osoba sprzedająca winna zatroszczyć się czy posiada sprzedawane rzeczy, czy jest w stanie je przesłać, w jakim są stanie, jak je rozliczyć, inaczej bazar taki w ogóle nie powinien być wystawiony.
Wobec całkowitego braku odzewu i rozeznania sytuacji (choć wiem że w międzyczasie osoba ta logowała się na portal miau) rzeczy te zgodnie z wolą ich pierwotnego właściciela przekazane zostały innej osobie, która zabrała je i wystawiła na swoje cele. Zaznaczam że nie w moim interesie było zadbanie czy rzeczy te trafią do sprzedającego a potem od adresata, tylko do osoby, która bazar wystawiła i będzie miała z niego korzyści. Przykro mi że się tak stało, ale jak pisałam ja jestem tylko przekazicielem tych rzeczy i nie do mnie należało zadbanie o ich rozdysponowanie.
Wszelkie więc wątpliwości i roszczenia proszę kierować do sprzedającego. Jeżeli ktoś pragnie pomimo to zakupić rzeczy z bazarku, mogą przesłać link do obecnego bazaru,wtedy kontaktować należy się z obecnym sprzedawcą.

Z poważaniem
Agnieszka"

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw paź 27, 2011 18:17 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

Rzeczy były wylicytowane i powinny trafić do tych osób a nie brać udział w nowej licytacji :( Poproszę o link do nowego bazarku.

ewagrz

Post » Czw paź 27, 2011 18:28 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

ewagrz pisze:Rzeczy były wylicytowane i powinny trafić do tych osób a nie brać udział w nowej licytacji :( Poproszę o link do nowego bazarku.

:ok:
Obrazek

cypisek

Post » Czw paź 27, 2011 18:41 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

ewagrz pisze:Rzeczy były wylicytowane i powinny trafić do tych osób a nie brać udział w nowej licytacji :( Poproszę o link do nowego bazarku.

myślę, że można było to załatwić jakoś doroślej, np. skomunikować się z osobą wystawiającą bazarek, a nie osobą postronną, przekazującą wieści. Coś za dużo tu pośredników. I jakiś taki niesmaczny bałagan się zrobił.

guzik

Od: Wto sie 12, 2008 23:37

Post » Czw paź 27, 2011 19:18 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

guzik pisze:

myślę, że można było to załatwić jakoś doroślej, np. skomunikować się z osobą wystawiającą bazarek, a nie osobą postronną, przekazującą wieści. Coś za dużo tu pośredników. I jakiś taki niesmaczny bałagan się zrobił.

Zwłaszcza że agajwg miała nr tel do sabriel i mniemam meila skoro wysłała zdjęcia nie rozumiem po co te zawiłości ciekawa jestem jakie problemy będą przy następnym bazarku z tymi samymi fantami :roll:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Czw paź 27, 2011 19:58 Re: Kosmetyki, Biżuteria, Książki i inne-na kociaki i króliki

monika74 pisze:myślę, że można było to załatwić jakoś doroślej, np. skomunikować się z osobą wystawiającą bazarek, a nie osobą postronną, przekazującą wieści. Coś za dużo tu pośredników. I jakiś taki niesmaczny bałagan się zrobił.

Zwłaszcza że agajwg miała nr tel do sabriel i mniemam meila skoro wysłała zdjęcia nie rozumiem po co te zawiłości ciekawa jestem jakie problemy będą przy następnym bazarku z tymi samymi fantami :roll:[/quote]
No właśnie :?

ewagrz

[poprzednia]