PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 13:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Głos na KRv oddałam dzieki przypomnieniu Beci :ok: Mam nadzieję, że się uda :ok:

Merlin w telewizji ? 8O ? CoToMa, napisz prosimy coś więcej. No chyba, że któraś cuś wie ?
A na fotach Merlinek jest cudowny misior :1luvu:

Nasza Prezeska to TajnosAgentosAniołos :ok: :1luvu:

Joasiu, tak jak pisałam na FB zabezpiecz sobie w domu środek przeciwgorączkowy, który na Karince poskutkował na wypadek bardzo wysokiej goraczki. Wiem z doświadczenia, że takie wirusowe goraczki najzłośliwiej przychodza w piątek w nocy kiedy nie ma dostępu do normalnego lekarza :roll:

Jesooooo AYO, jeden goopi kran .... 8O 8O 8O :roll:

Ściskam wszystkie Siostrzyczki i mocne kciuki za Wasze koteczki :ok: :1luvu: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw paź 27, 2011 13:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Paracetamol w czopkach zdał świetnie egzamin i zakupiłam na wszelki niewypadek dwa dodatkowe opakowania :ok:
Wielkie dzięki za wszystkie rady i trzymanie kciuków :piwa: :piwa:
A temperaturę i tak mierzę co trzy godziny tak na wszelki wypadek - teraz miała 37,7, więc można powiedzieć, że normalna.
A ja mało co nie osiwiałam ze strachu :strach: :strach: :strach:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Czw paź 27, 2011 14:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Jak każda mama :mrgreen: Z czasem będzie łatwiej, bo będziesz wiedziała jak reagować.

Czopki paracetamolu mam na dużą temperaturę w zanadrzu (takie 39/40). Na pierwszy ogień (38,5) daję syropek na ibuprofenie. Są w aptekach też takie, których wystarczy bardzo mało dać specjalną załaczoną strzykawą do buzi :ok: .Joasiu, nie wiem czy wiesz, że środki na ibuprofenie można podawać obok środków opartych na paracetamolu, czyli np. jesli paracetamol nie pomógł i temp nadal rośnie, mozna podać ibuprofen. Następne podanie już w zalezności od tego co pisze w ulotce (zwykele nie można podać częściej niż chyba 4-6 godzin w zalezności od środka). A jak małej temperatura rosnie astronomicznie szybko i jest już bardzo wysoka (40) wzywaj łapiduchów dziecięcych, nie miej skrupółow ! Tylko jak nie masz umowy o pracę to chyba trzeba być zarejestrowanym w pośredniaku, żeby nie było probemów :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw paź 27, 2011 14:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

joarkadia pisze:Paracetamol w czopkach zdał świetnie egzamin i zakupiłam na wszelki niewypadek dwa dodatkowe opakowania :ok:
Wielkie dzięki za wszystkie rady i trzymanie kciuków :piwa: :piwa:
A temperaturę i tak mierzę co trzy godziny tak na wszelki wypadek - teraz miała 37,7, więc można powiedzieć, że normalna.
A ja mało co nie osiwiałam ze strachu :strach: :strach: :strach:

37.7 to gorączka
Nie bardzo rozumiem. Dziecko ma taką gorączkę nie bez powodu. Czy ktoś cos na ten temat Ci powiedział, czy kazał Ci zbijac temperaturę czopkami?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw paź 27, 2011 14:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Ponieważ jest to odczyt z dupencji małej trzeba odjąć pół stopnia, a dzieci mają normalną temperaturę do 37,5... tak mówili mi wszyscy pediatrzy u których byłam.
A jeszcze mam ubezpieczenie do końca listopada :twisted:

joarkadia

Post » Czw paź 27, 2011 17:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Wróciłam umęczona i wściekła...
Niech mnie ktoś przytuli :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw paź 27, 2011 18:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

villemo5 pisze:Wróciłam umęczona i wściekła...
Niech mnie ktoś przytuli :(

Obrazek
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw paź 27, 2011 18:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Babusiujagusiu dorwałam żytnią razową i w to w dodatku BIO!!!
Jak dziś nakarmię zakwas, to jutro będzie gotowy??
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw paź 27, 2011 18:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

dziś w tvn o 19.45 o kotach i psach p. Krystyny..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw paź 27, 2011 18:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Dolabra a jakiej p. Krystyny?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw paź 27, 2011 18:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

a tej chyba..
viewtopic.php?f=1&t=133407&hilit=p.Krystyna

tak kątem oka dostrzegłam, ale jak zobaczyłam koty i psy to zapamiętałam..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw paź 27, 2011 19:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

villemo5 pisze:Babusiujagusiu dorwałam żytnią razową i w to w dodatku BIO!!!
Jak dziś nakarmię zakwas, to jutro będzie gotowy??

Będzie gotowy za 12 godzin. Uważaj tylko i daj mu dość duży słoik, bo on strasznie rośnie jak żre :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw paź 27, 2011 19:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Oglądałam tvn uwaga....
Za kociaki i psiaki :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Czw paź 27, 2011 19:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Czarownice :!: Potrzebna bardzo pomoc :!: Osoba, która jej potrzebuje nie spełnia warunków, aby być kandydatem do pomocy z Paktu, gdyż kot nie jest bezdomny, lecz własny - to Neigh, od której mam Pysię :1luvu: proszę więc niejako siostry o wsparcie "prywatnie". Niektórzy wiedzą, że Neigh pomogła już baardzo wielu kotom w potrzebie, pomagałyśmy już kiedyś ( na operację) jej tymczasowi Gerardowi [*] W skrócie sprawa wygląda tak: Neigh kupiła MCO, papierowy, zdrowy. No właśnie, zdrowy Neigh wyczerpana walką o życie Gerarda, Amelki i wielu innych tymczasów chciała odpocząć i po prostu cieszyć się wymarzonym kotem -szybko okazało się, że kot jest bardzo chory, być może śmiertelnie, potrzebuje koszmarnie drogiej diagnostyki i jak się uda - leczenia. Neigh bez walki się nie podda - ale koszty ją przerastają :cry: szczegóły tu: viewtopic.php?f=1&t=134827&start=60 Neigh nikomu pomocy nie odmawiała i to w sposób najbardziej skuteczny - czynem....Pomóżcie, która może, choć symbolicznie - każdy grosz się tu liczy.....bardzo proszę :cry: A może któraś ma jakiś pomysł? wstępnie diagnostyka może kosztować o 1500, 2000.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw paź 27, 2011 19:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Shiro chętnie, ale ja w listopadzie chyba nawet składki na Pakt nie uiszczę - będę nadganiać w grudniu, bo mam poważne plany względem kuchni :roll: Po odłożeniu stosownej kasy zostały mi jakieś resztki na życie - będzie ciężko, a jeszcze i tak chyba będę się musiała wesprzeć kredytem :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]