MÓJ SIEDMIOKOT. Bruni-konieczny dom bo prześladuje seniorkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 20:12 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

No to zaczął się cięższy okres w życiu mojej gromady. Przytargałam im z piwnicy Szeri, która była leczona niemal od 3 miesięcy. viewtopic.php?f=1&t=134767 . Kicia jest fantastyczna dla ludzi ale moje koty chce rozstawiać po kątach. Od dwóch dni prowadzałam ją po mieszkaniu na smyczy bo rzucała się na moje kociaste. Transporterek musiał być dla niej bezpiecznym schronieniem do którego wracała po kolejnym obchodzie mieszkania.
Obrazek
Po dwóch dniach jest troszkę lepiej ale nadal za bardzo się rządzi co na pewno nie wszystkim będzie się podobało. Na przykład Fredzi, kóra też ma waleczny charakter i nie chciałaby, żeby jakaś obca zajmowała jej miejsce przy TŻ
Obrazek
Żorka wykorzystuje miejsce pod sufitem żeby znaleźć się z dala od tej warczącej i bijącej obcej.
Obrazek
Na noc Szeri ląduje w łazience bo chyba futerka fruwałyby po pokoju. Ale będzie tylko lepiej. :ok: Musimy jej znaleźć nowy dom. :ok:
Nie chodzi o to, by człowiek miał kota,
tylko,by kot miał człowieka

Obrazek

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Pon paź 24, 2011 19:02 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Szeri troszeczkę mniej warczy na poich rezydentów. I probuje zajmować centralne miejsce na pokojowym dywanie. Dotychczas moje kociaki wylegiwały się w słońcu
Obrazek
Teraz na środku leży nowy przybysz a moje dookoła na drapaczkach i legowiskach. Musimy jednak powalczyć o jej lepsze życie! :kotek:

Obrazek

anka13

Post » Śro paź 26, 2011 20:40 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Szeri pozwala już moim kotom znajdowac się w odległości metra ale przy bezpośrednim kontakcie nie odpuszcza. Ale jest coraz łagodniejsza. Już bije łapą bez złowrogiego warczenia. Dobrze, że trafiła na dobrze wychowane stadko. Moje futerka zachowuja klasę w całej tej sytacji.

Obrazek

anka13

Post » Śro paź 26, 2011 20:52 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

to super ucałuj ją :D
ObrazekDobry wieczór
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro paź 26, 2011 21:03 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Hej, witaj :D .
Super kocia gromadka.
Ja też z Gdyni - mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy w realu (w tesco też może być :mrgreen: )

Wylizywanie brzuszka bywa na tle nerwowym, moja Ciunek miewa takie okresy, że wylizuje sobie brzuszek (choć nie tak bardzo i nie tak skutecznie jak Twoja kotka), moim zdaniem to jest jej protest że za dużo konkurencji.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro paź 26, 2011 21:17 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

cześć :lol: Obrazek
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw paź 27, 2011 20:45 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Dziękujemy za odwiedziny i cieple pozdrowionka. Szeri coraz bardziej ekspansywna i próbuje zajmować nowe miejsca przypisane dotychczas rezydentom.
Obrazek To własnie ona w budce ale właściwie tylko oczka widać.
Alonzik wyniosła się więc pod sufit na spokojną drzemkę.
Obrazek

A nasi futerkowi podopieczni wolno bytujący dostali dwa dni temu nową budkę. Zamówiona przez administrację w Urzędzie Miasta. Nawet mój TŻ był zaangażowany w podcinanie krzewu, żeby ją tam zainstalować. Prezentuje się nieżle, prawda?
Obrazek

Obrazek

anka13

Post » Czw paź 27, 2011 20:49 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

ja również się do was przyłączę bo widzę niezłą gromadkę
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Czw paź 27, 2011 21:10 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Bardzo proszę o głosy:
Zwycięzcą październikowej ankiety wewnętrznej dot. Krakvetu Forum Miau zostały wolontariuszki, opiekujące się bezdomnymi zwierzętami Trójmiasta, tworzące
Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Przed nami drugi, trudniejszy etap - ankieta schronisk na Forum KrakVetu.
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300
W ubiegłym miesiącu nie udało się i wspólny kandydat przegrał.
Głosujemy na pozycję 8 (ósmą) - Pomorski Koci Dom Tymczasowy z Trójmiasta.

Banerek głosowania na PKDT w KrakVecie
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KV_PKDT.jpg[/img][/url]

Wydarzenie na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=274723615893169

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - Październik 2011”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 8 (ósmą) Pomorski Koci Dom Tymczasowy Trójmiasto i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw paź 27, 2011 22:58 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Ja już zagłosowałam i też mobilizuję moich znajomych do tego drobnego działania. :ok: Niewiele trzeba zrobić a można pomóc.

Obrazek

anka13

Post » Pt paź 28, 2011 9:41 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

witam w piątek :1luvu:
Obrazek

panimama

Post » Pt paź 28, 2011 12:04 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Witajcie koteczki :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt paź 28, 2011 21:54 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Oj. kiedy ja tę Szeri wyprowadzę na prostą :?: :!: Znów zaczęła kichać. Długotrwałe zaniedbania jej "właścicieli" będą jeszcze długo dawały o sobie znać. Nie wiem czy nie będę jutro wędrować do weta. Teraz zajęła miejsce w legowisku przygrzejnikowym.
Obrazek
Na noc powędruje jednak jeszcze do łazienki bo nocne rozmowy z moimi kotami mogłyby zakończyć się darciem pierza. Oby tylko moich nie zarazila jakimś katarkiem! Szczepione, może przetrwają :ok:
A dla urozmaicenia. Oto zdjęcie piękności, której dwa tygodnie temu szukalam domku. Była u mnie tylko trzy dni, bo trafił się dla szybko domek z ogrodem skrojony jakby dla niej. Przykro było oddać ale po to była zabrana z budowy, dokąd przywędrowała nie wiadomo skąd. Cudo, prawda? :1luvu:
Obrazek

Obrazek

anka13

Post » Sob paź 29, 2011 7:26 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

przepiękna a koci katar jest okropny ja swoją znajdę wyleczyłam i też widzę że mi pokichuje trzymam kciuki żeby mała była zdrowa :ok:
Obrazek

panimama

Post » Sob paź 29, 2011 7:53 Re: CZTERY KOTKI I KOCUR PIĄTY CHCĄ SIĘ PRZEDSTAWIĆ

Obrazek

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]