wszystkie kolory życia z kotami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 12:43 Re: wszystkie kolory życia z kotami

witaj ezzme :!: bardzo nam miło, zapraszamy, zapraszamy :P i jak Ci się widzą dziewczynki :?:

no u mnie od Bu też się żadna nie zaraża, ale tak wetka mówiła, że mały kociaczek nieszczepiony to może "to" od niej złapać ale dorosły to nie :ok:
nie mogę usiedzieć w pracy, chyba wcześniej polecę do domu, bo mam stresa czy wszystko ok :?
rano tabletki podałam i Mani i Coco bo dalej rzadko w kuwecie tylko jakby rzadziej (masło maślane :ryk: ), śniadanie wzbudziło umiarkowany entuzjazm 8O ale jednak poszło :)

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Wto paź 25, 2011 18:53 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Jaki w kuwetach urobek?
Lepiej jest choć troszkę?
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto paź 25, 2011 20:00 Re: wszystkie kolory życia z kotami

przysiądę cichutko i poczytam sobie :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto paź 25, 2011 22:14 Re: wszystkie kolory życia z kotami

ufff!!! ja też przysiądę na chwileczkę :lol:
mam w domu jakąś cholerną zarazę :evil: i muszę ją wytropić :roll: Mania i Coco nie sruliły dzisiaj dużo, ale jednak luźniutko :cry: wetka nie dała antybiotyku bo powiedziała, że nie ma takiej potrzeby :ok: tylko wieczorem dołączyła się do kuwety Buba :crying: , której od razu podałam tabletkę
jedyna, którą "to" cholerstwo omija to Bajka :ok:
próbowałam dojść co może być przyczyną :conf: jedzą to samo, bawią się tymi samymi zabawkami, miski myję tym samym płynem, kwiatów nie mam...wychodzi na to, że coś przyszło od dziczków na butach czy kurtce :strach: bo tylko Bajka nie ma z tym styczności (ona dalej nie schodzi po schodach i urzęduje tylko na górze)
w związku z powyższym dezynfekcja nastąpiła przymusowa wszystkiego co podejrzane w trybie natychmiastowym :regulamin:
Mania strasznie przeżyła wizytę dzisiejszą , zapluła się, zapieniła ze stresu :crying: no to sobie pomyślałam, że kupię kocimiętkę w płynie i zrobię dziś moim kociakom miłą niespodziewajkę na poprawienie humorów :surprise: przy okazji pomyślałam, że to będzie dobry sposób na Bajkę żeby się zintegrowała ze mną :kitty: posiukałam ci ja sobie rączęta i dawaj z nimi do Bajuni :dance: no nie powiem troszkę się zainteresowała ale chyba zwietrzyła podstęp bo jednak obrała pozycję pół metra od :twisted:
Buba to nawet chyba nie poczuła tego zapaszku za to Mańka.. :ryk: pełny relaks, o żesz matko co ona wyprawiała, oczy miała jak spodki, wywracała się, wierzgała, mruczała :spin2: no normalnie jak na haju jakimś
zachęcona sukcesem dawaj podstawiam rączki Coco pod nosek :flowerkitty: myślę, może i na tą zarazę to będzie sposób (bo jej się czasem agresor włącza) no i przedobrzyłam :strach: na Coco najwyraźniej kocimiętka działa jakoś inaczej bo uwaliła mnie w tą wykocimiętkowaną rękę jakbym co najmniej śmierdziała jak pies jakiś wytarzany :twisted: i taką to furorę zrobiła wśród moich pań kocimiętka

dinzoo

Post » Wto paź 25, 2011 22:22 Re: wszystkie kolory życia z kotami

No reakcje na kocimiętkę bywają różne, albo nie ma ich wcale. :lol:
Coco widać na nią szczególnie wrażliwa. :ryk:
Podejmując jednak jeden z ulubionych tematów na miau :wink: dotyczący kupy, proponowałabym zrobić badanie kału.
Wyklucz może pierwotniaki, drożdżyce, grzybice itp. france. :roll:
Obrazek

selene00

Post » Wto paź 25, 2011 22:45 Re: wszystkie kolory życia z kotami

właśnie doszłam do wniosku, że muszę zmienić weta :cry: bo niby klinika taka z renomą, ale pytam wetki co to jest a ona wzrusza ramionami :evil: no kurcze trzeci tydzień mi się coś po chałupie rozprzestrzenia a ona to lekceważy :conf: ja jej nawet kupę bez pytania zawiozłam ale badań nie zrobiła

dinzoo

Post » Śro paź 26, 2011 7:00 Re: wszystkie kolory życia z kotami

wszystkie panny cudne-czekam na więcej zdjęć :twisted:

u mnie na kocimiętkę nie reaguje żadne. jedna kocica szaleje za walerianą, ale to rzucam zabawkę i zostawiam ją w spokoju-niech się narkotyzuję :wink: inaczej też mogłoby to się źle dla mnie skończyć

temat kup osobiście uwielbiam :roll: bardzo relaksujący szczególnie przy kudłatych kotach :twisted:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro paź 26, 2011 9:54 Re: wszystkie kolory życia z kotami

kup dzisiaj brak 8O cieszyć się czy martwić :?: :mrgreen:

dinzoo

Post » Śro paź 26, 2011 10:07 Re: wszystkie kolory życia z kotami

przy biegunce to cieszyć :wink:
:ok: za kociny
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro paź 26, 2011 10:28 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Cieszyć!! Cieszyć!! :mrgreen:
Jednak mimo radości, fajnie by było dociec przyczyny sranka. :wink:
Obrazek

selene00

Post » Śro paź 26, 2011 11:59 Re: wszystkie kolory życia z kotami

tym bardziej, że z 4 te trzy chorują a Baja, która się izoluje (z własnej i niepszymuszonej woli) w pokoju na górze zdrowa :!:
jedynie jak jej pozostałe zapaskudziły kuwetę to mi oszczała szafę :evil: ot dama :kotek:

dinzoo

Post » Śro paź 26, 2011 12:42 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Kał na robaki i inne pasożyty- zrób prywatnie w zwykłym laboratorium. Zanieś kał, zapłać i wsio. Ja tak zrobiłam. Możliwe,że coś przyniosłaś od bezdomnych. Ja tak sobie przyniosłam koci katar do domu
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Śro paź 26, 2011 13:16 Re: wszystkie kolory życia z kotami

8)
Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 20:19 przez elag., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Śro paź 26, 2011 13:31 Re: wszystkie kolory życia z kotami

elag. :ok: za Twoją kicię i jestem pełna podziwu za to co dla niej robisz :1luvu: odpowiedzialność za kociaka (za inne zwierzaczki też) to cecha godna orderu :!:

dinzoo

Post » Śro paź 26, 2011 17:21 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Dinzoo, masz super futerka, gratualcje!!

rolkaaa

Od: Śro paź 26, 2011 16:52

[poprzednia][następna]