No jestem z Ciebie dumny Fasolko!!! Byłaś równie dzielna jak ja
Ja daję sobie zrobić wszystko i przy tej Szpilce Duża zaczęła na mnie mówić kot idealny
Trochę Duża w popłochu jest bo się zaczęliśmy wszyscy mocno drapać, a ona tyle pracuje, że wieczorem ledwo na oczy widzi i nie umie dojrzeć cóż to za drapiący problem.
A my też mamy takiego jednego gościa co mu koty przeszkadzają, Duże też się martwią o piwniczaki 
TygRyszardek Kot Idealny
Rozmowa sąsiadki z panem, któremu koty przeszkadzają:
Pan: " wie pani te koty są okropne, włażą mi na świeżo umyty samochód i niszczą lakier. Czy one nie mogą leżeć gdzie indziej? Niech pani coś zrobi z tymi kotami!"
Pani Róża: " Widzi pan ale ja już kotom mówiłam, żeby na pana samochód nie wchodziły, co więcej mam zrobić?"
Ostatnia rada owego pana " NIech pani przestanie karmić te koty to sobie pójdą!"

Nie przytoczę odpowiedzi pani Róży bo do publikacji się nie nadaje. Pan niestety jest z tych, któremu wszystko przeszkadza, nawet zapach pieczonego ciasta. Podejrzewamy go zresztą o zabicie jednego starszego kota, który był strasznie ufny. Te, które są w piwnicy są nieufne i na widok pana czmychają.