Moderator: Estraven
Szalony Kot pisze:Przykro mi zawsze czytać takie posty.
Zajcik naprawdę stara się jak może, okrutne jest dla kota to, że ktoś pozbył się malucha tak wcześnie - i teraz Zajcik musi się tak tym wszystkim stresować.
Dobrze, że trafiło na odpowiedzialnego człowieka, bo strach pomyśleć, gdyby trafiło na kogoś bezrozumnego, co by takiego kotka wyrzucił... a maluch jest po prostu bardzo samotny i zagubiony.
Btw - czy Twoja koleżanka zamierza wysterylizować matkę maluszka?
Bo widzę, że na posiadaniu kociąt to niezbyt się zna.

filo pisze:Poszukaj środków takich jak Urineoff albo Vitopar. One powodują rozkład składników moczu i likwidują zapach.
Kicia jest malutka. Niestety może jej się zdarzać posiusiać przez sen.

tillibulek pisze:filo pisze:Poszukaj środków takich jak Urineoff albo Vitopar. One powodują rozkład składników moczu i likwidują zapach.
Kicia jest malutka. Niestety może jej się zdarzać posiusiać przez sen.
owszem, te srodki rozkladaja mocz, ale jak mocz wsiąknie w gąbke, to nawet profesjonalne pranie nic na to nie pomoze... wiec w tym przypadku kupowanie takich srodkow mija sie z celem
jesli kicia zrobila to niedawno, to warto zamowic pranie tego lozka, poki calkiem nie zasmierdnie (u mnie niestety po roku czekania na wypranie od kocich sikow, kanapa niestety byla do wyrzucenia, mimo iz zostala solidnie wyprana przez profesjonaliste)
oczywiscie trzeba tez wyprac to co lezalo na kanapie, czyli posciel, koc... do proszku dodaj sody oczyszczonej (likwiduje zapachy), mozesz tez nastawic na plukanie w plynie Lenor Active Fresh (pachnie mocno cytrusowo - koty nie lubią zapachu cytrusów)
generalnie to nie mialam nigdy do czynienia z takim malym kociaczkiem, wiec metody trzeba dostosowac do tego co kociczce nie zaszkodzi (np. nie wiem czy mozna jej umyć kuwete Domestosem, czy nie bedzie dla niej toksyczny.. niech sie wypowiedza dziewczyny, ktore znaja sie na kocich oseskach)
przede wszystkim zabezpiecz lozko
Zajcik pisze:Nie no bez przesady, ja tylko chce, zeby ona oduczyla sie sikac. Czy jest mozliwe, ze robi tak po mleku? wczoraj w nocy jej podalem takie specjalne dla kota i byc moze to jest przyczyna?
Poza tym druga sprawa... kotka ubrudzila gdzies sobie mordke i nie wiemy, co z tym zrobic. Kolo wasikow ma takie czarne slady brudu. Czy mozna to przemyc lekko woda? Mieliscie taki problem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 66 gości