Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 9:39 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

W Warszawie kolejny dzień jest szaro i ponuro! Gdzie podziało się to obiecane słońce! :evil:

Moje dzisiejsze klikania na Julcię: 24.10
praca 9:20 Myszka – 103 głosy, Rybka – 103

Głosowanie na Śmieszkę - córeczkę koleżanki Kingi wpisuję na Jej wątku :wink:

Okazuje się, że w konkursie bierze udział jeszcze inna myszka – nie nasza: Myszka
„Historia:
Mój maluszek często jest brany przeze mnie nad ranem do łóżka na karmienie po którym oboje zasypiamy jeszcze na pół godzinki. Filipek budzi... „
.....
Napisałam w sprawie głosowania na KrakVet do koleżanki, która jest moderatorem na prywatnym forum o całkiem innym charakterze. Zdobyłam adres – przeniosłam się z korespondencją z mojego otwartego wątka na PW i czekam na odpowiedź...

W tej chwili: PKDT – 597, Tarnów – 498...

Życzę Wszystkim miłego dnia, dużo energii mimo niekorzystnej aury i dużo zdrowia ! :ok: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 25, 2011 10:30 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Chocuniu właśnie w taki sposób się dowiedziałam, że dziś Twój dzień::
Schronisko Na Paluchu - Kącik Adopcyjny
25.10. obchodzony jest Dzień Kundelka. Z tej okazji zapraszamy wszystkich miłośników zwierząt do odwiedzenia naszego Schroniska i adopcji.
Zapraszamy w godz. 12 - 16
A naszym wspaniałym wielorasowcom życzymy wszystkiego najlepszego oraz spełnienia wszystkich marzeń.
Dziękujemy Wam bardzo za serce i oddanie.

.......

Po moim profilu FB można zobaczyć w jaki jeszcze konkurs kliknęłam, skoro koleżanka bierze w nim udział...
...
W sobotę zginął ROCKY Kasi Pisarskiej – lubię do nich zaglądać i czytać co napisała na swoim blogu.... http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 0353679058

Pomóżcie odnaleźć Rocky'ego
http://www.se.pl
Pomóżcie odnaleźć Rocky'ego
Publikacja: 25.10.2011 02:00 | Aktualizacja: 24.10.2011 22:55
facebook, piesek, rocky
Rocky (6 l.) to jedna z najbardziej popularnych postaci Internetu. "Super Express" pisał o nim w czerwcu. Sympatyczny piesek pisze bloga, angażuje się w akcje na rzecz zwierząt i ma tysiące fanów na Facebooku. Niestety, w sobotę Rocky zaginął.

Prawdopodobnie wypuścił się na miłosną eskapadę i nie potrafi znaleźć drogi do domu. Zrozpaczona właścicielka Rockusia Katarzyna Pisarska prosi o pomoc w poszukiwaniach jej ukochanego pupila. Rocky waży ok. 10 kg, ma jasne umaszczenie i ma czip. Piesek w chwili ucieczki nie miał na sobie obroży z nr. tel., jedynie brązową obrożę przeciw pchłom. Osoby, które widziały pieska, proszone są o kontakt pod nr. tel. 604-507-476. Pieska szukają też internauci na Facebooku pod hasłem: Zaginął Rocky... Pomocy!!!

Więcej
http://www.se.pl/wydarzenia/warszawa/po ... 11396.html
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 25, 2011 21:58 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

kussad pisze:Pojawił się nowy ślad – kolejna wersja ogłoszenia w sprawie zaginięcia ROCKYEGO:
SUPER PILNE...CZY JEST KTOŚ Z TARCZYNA BĄDŹ OKOLIC? Podobno w Tarczynie przy ul. 1-Maja biega pies łudzaco do ROCK'ego podobny, czy ktoś z Was ma możliwość żeby to sprawdzić. Kasia w tej chwili sprawdza inne miejsca gdzie widziano Rocky. ....Tarczyn ok. 20 km. od Warszawy w kierunku Radomia....

ZAGINĄŁ ROCKY...POMOCY !!! UWAGA, WYSOKA REKOMPENSATA.
‎23 października at 22:00
http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 0353679058
.........

Czytam ogłoszenia , że giną zwierzęta moich znajomych. Do tej pory żadne się jeszcze nie odnalazło.
Nie - jednak było kilka przypadków zakończonych szczęśliwie ale nie dotyczyło zwierząt, które znam...

Koleżanka oddała do adopcji pieska – zginął podczas spaceru po moim parku w następnym dniu – ktoś go znalazł, przechował przez noc i zareagował na ogłoszenie.

Inne ogłoszenie na osiedlu kilka ulic dalej – zrobiłam zdjęcie ogłoszenia, które wisiało naprzeciwko mojego domu. zanim utworzyłam wydarzenie na FB zadzwoniłam do osoby, która znalazła pieska – pomogły rozwieszone plakaty – właściciel już odnalazł pieska...

Inny piesek Leon – przeszedł 30 km, żeby wrócić do swojego starego domu, w którym kiedyś mieszkał ze swoją panią, która wyjechała zagranice ...

......
Mój Mruczuś chodził sobie po ulicy i podwórku. Zdarzało się, że dzwonił do mnie do pracy ktoś całkiem obcy, że go znalazł a mój nr telefonu przeczytał na adresówce... Mruczuś czasem siedział koło bramy i czekał aż ktoś otworzy drzwi!
Prosiłam, żeby go wpuścił do środka... On tam sobie wchodził na I piętro, siadał na wycieraczece i sąsiedzi wiedzieli, ze czeka az ktoś zadzwoni i wpuści go do mieszkania....
Mruczuś był bardzo ufny i łasił się do wszystkich.

Identycznie w stosunku do ludzi zachowuje się Mikuś – do każdego przybiegnie, łasi się i każdemu chciałby wejść na kolana.... – cóż, gdyby zginął nie odnalazłabym go – szybko znalazłby sobie nowy dom...

Kiedyś jeździłam do pracy trochę inną trasę niż teraz. Na przystanku, na którym czekałam na kolejny autobus zawsze na ławeczce leżała śliczna czarna kotka z czerwoną kokardką, mieszkająca w domu obok.
Kilka razy ktoś ją zabierał i znajdowała się na Paluchu. Wszystko jest dobre do czasu – zginęła w podobnym okresie jak Mruczuś i już nie wiadomo co z nią się stało...
....
.’Sowa” powinna trochę zmienić zwyczaje bo nie zdąży w niedzielę na pociąg odjeżdżający z drugiego końca miasta o 6:00.....

Moje weekendowe wspomnienie ze stadionu:

Obrazek

Misi już odrasta futro i jest ślicznie pofalowane:
Obrazek

Potem szłam sobie ulicą:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 26, 2011 12:50 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

dzięki za wsparcie :1luvu:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro paź 26, 2011 13:10 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

ssb pisze:dzięki za wsparcie :1luvu:

Witamy serdecznie na wątku! :1luvu: Wiesz, że jakoś wcześniej nie domyśliłam się , że w bannerku jest Twój watek... :oops:

Zmieniły mi się jutrzejsze prywatne plany – jestem zajęta nie o 8:00 tylko o 16:00 ....

Iza kaczusie były bardzo ładne!!! – dziękujemy! :ok:

Wczoraj około 16:00 przestało mi całkowicie działać forum miau.pl z obydwu wyszukiwarek MF i IE – nie było ani miau ani miau.pl :(

Nie pisałam dużo postów
ani na forum KrakVet – pytałam o chorobę Choco, pisałam gdy trzeba było podczas głosowań pisać na kogo oddało się głos ale nic więcej...
ani na molosy.pl – w tym drugim jestem zarejestrowana od listopada 2006 a z wczorajszymi jest ich 16 moich postów..... :|
......
Czasem zastanawiamy się czy ma sens to co robimy gdy w różnym zakresie i różnej formie w zależności od swoich możliwości włączamy się do pomocy zwierzętom. Przeżywamy różne rozterki, czasem uda się pomóc a czasem już nie zdążymy!
Odpowiedzcie sobie na to pytanie sami:

Dostaję różne maile:

Tego kilka dni temu:
„pomagajmy zagubionym zwierzętom, nie bądźmy obojętni - historia ze szczęśliwym zakończeniem”
Drodzy Państwo,

wczoraj o trzeciej nad ranem zadzwonił do mnie kolega, który prawie potrącił pieska. Kundel wybiegł z Parku Skaryszewskiego prosto pod koła jego auta. Na szczęście udało się zahamować, a potem po drobnych kłopotach piesek wsiadł do samochodu. W tym momencie u kolegi nastąpił brak pomysłów co dalej zrobić i został wykonany telefon do mnie :-)
Piesek trafił do mojego mieszkania, nie miał adresatki ani nawet numeru telefonu na wewnętrznej stronie obroży. Poprosiłam Eko Patrol o przyjechanie do mnie i sprawdzenie czy pies ma czip. Mogłam sama sprawdzić to w lecznicy, ale dopiero za 6 godzin, nie chciałam narażać psa i moich kotów na niepotrzebny stres, a sąsiadów na ewentualne nocne szczekanie ;-)
Po przeszukaniu bazy zwierząt zaczipowanych udało się znaleźć opiekuna pieska, podobno akurat szukał go na ulicach miasta, z niecierpliwością czekał na niego po odebraniu telefonu od Eko Patrolu.
Gdyby piesek miał adresówkę nie musielibyśmy wzywać Straży Miejskiej, sami zadzwonilibyśmy do właściciela.
Piesek mieszka na Powiślu, nie wiadomo jak znalazł się po drugiej stronie Wisły, może przebiegł przez most, może przyjechał tu autobusem nr 102. Nieważne, najważniejsze, że udało się uchronić go przed śmiercią pod kołami samochodu, zamarznięciem (był przymrozek) lub innymi nieszczęściami i przede wszystkim przed ogromnym stresem związanym z zagubieniem się.

Nie przechodźmy obojętnie obok zagubionych zwierząt!!! Pomóżmy im!!!

To wielka radość kiedy uda się pomóc zwierzakowi w potrzebie.

W załączeniu przesyłam kilka zdjęć szczęśliwca nazwanego roboczo Zenkiem.
Zenek uwielbia kiełbasę śląską, nie lubi kociej karmy, jest bardzo łagodny i miły. Tyle o nim wiem po tej krótkiej znajomości :-) Mam nadzieję, że już nigdy więcej się nie zgubi.

Pozdrawiam serdecznie, M.
(oczywiście te zdjęcia dostałam...)

................

Tego wczoraj
„udana adopcja Kizi z Palucha zwanej również Fredzią
wczoraj po południu trikolorka zabrana z Palucha zamieszkała w nowym domku w Dziekanowie Leśnym :-) Wszystko jest w porządku, kotka wydaje się być szczęśliwa, jej opiekunowie to bardzo mili i odpowiedzialni ludzie.....”
Dostałam jeszcze zdjęcia, była relacja z nowego domku...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 26, 2011 16:38 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Piekne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a reszte jak zwykle doczytam później

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro paź 26, 2011 22:19 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Myszolandia pisze:Piekne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a reszte jak zwykle doczytam później ]

Bardzo mi miło :)

Próba piąta - stracę to wszystko kolejny raz czy nie :twisted:

Kasia i Rocky :(
Mam Kasię od pewnego czasu wśród znajomych na FB....
W tej chwili widzę, że jest tam cały czas i zauważa kto się wpisał – natychmiast odpowiada...kliknięciem „lubię to” :(

Przed chwilą odkryłam, że około 13:00 Na FB pojawiła się informacja:
[quote=”Katarzyna Pisarska”]
Rocky nie żyje. Chciałam Wam podziękować za wsparcie i zaangażowanie. Za pomoc. Telewizji i prasie za zainteresowanie. Nie wiem jeszcze jak dokładnie zginął ale wiem, że to on. Nie mam siły nic więcej pisać. Do usłyszenia. Katarzyna Pisarska. MAMA ROCKY'EGO.[/quote]

kussad pisze:Uff! Koleżanka - moderator zdążyła odebrać moje pytanie - prośbę o zgodę na założenie wątka na prywatnym ukrytym forum o zupełnie innym charakterze - wątek założyłam :D

To bannerek do głosowania na KrakVet gdyby ktoś miał ochotę go sobie podpiąć:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KV_PKDT.jpg[/img][/url]

Mam dużo aktualizowania na FB. W ciągu dnia przypominałam Agnieszce, którymi wydarzeniami administruję... a teraz przyda mi się ten wykaz:...ale to już nie dziś...

W Kielcach:

kussad pisze:
hanelka pisze:Bardzo pilna i dramatyczna sprawa. Udostępniajcie, proszę, kto może.
VVu pisze:Tą sprawą zajęły się wspólnie 3 fundacje: Azylu KOCI ŚWIAT, Bezpieczna Przystań i ARGOS (prowadząca Koterię).

Tu jest link do wydarzenia na Facebooku (przepraszam, wiem, że nie wszyscy mają konta, ale sprawa MEGAPILNA...):
http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 2399155897

Udostepniłam i rozesłałam!

Jeszcze konkurs Providenta dla Kalisza: http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 4424990376
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw paź 27, 2011 7:27 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Ten Rocky???? 8O 8O 8O 8O :(

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw paź 27, 2011 7:52 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

:)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw paź 27, 2011 11:33 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Jeszcze 5 dni głosowania na KrakVet: na PKDT – jest bardzo trudno. Czy pamiętacie o zagłosowaniu i moglibyście im pomóc!
W tej chwili jest tak: 856 PKDT / 811 Tarnów

Sami zobaczcie jakie zestawienia czasem pokazuje Szymon:
ssb pisze:dowalenie mają rakietowe, za chwilę nas łykną: http://ssb.vot.pl/a/w.png

Myszolandia pisze:Ten Rocky???? 8O 8O 8O 8O :( ]

Tak, to właśnie ten ROCKY[*], o którego poszukiwaniach pisałam od kilku dni i wklejałam tutaj informacje.....

Aktualna wersja wydarzenia jest taka:

Pamięci Rocky'ego. Psa literata i Ambasadora Psich Adopcji.
Jeżeli macie ochotę, zostawiajcie ślad na jego stronie (http://www.how-hau.com)
To wydarzenie zniknie, a ja pragnę by Rocky i nić jaka Was z nim łączyła pozostała...

Dziękuję Wam za wsparcie.

Katarzyna Pisarska
Mama Rocky'ego

Link FAN KLUBU ROCKY'ego
http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 69236&ap=1

Nie zauważyłam tego wpisu ale poszukam wieczorem:
Słuchajcie, Kasia pisała że czuwał przy nim jakis pies...może trzeba go zabrać???

Pamiętam okolice Nieporętu – tam jest droga, na której jest bardzo duży ruch....
Kiedyś mój Mruczuś też już nie zdążył wrócić do domu.... – zabił go samochód tuż obok domu... – dlatego tyle czasu trwały poszukiwania jego następcy – znającego psy i naprawdę niewychodzącego... :(

Do tej pory nie odnalazł się Wazhirek Asi, Viktor Magdy, Maniek Dorotki... tylko te w ostatnim czasie wśród moich znajomych... :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 28, 2011 7:51 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Dziś w Warszawie pięknie świeci słońce, będzie dość ciepło, narazie powietrze jest bardzo ostre....

Czy Wasze kotki piją mleko?
....

Czym myjecie kuwetkę?
.....

Poczułam się jak podczas stanu wojennego. Kiedyś w sobotę jechałam tramwajem tuż przed rozpoczęciem meczu obok stadionu. Zobaczyłam kolejkę do kasy, kilkanaście samochodów policji i ponad 100 metrów policjantów w pełnym uzbrojeniu.

Przypomniała mi się zima w Krakowie podczas stanu wojennego gdy szłam środkiem chodnika a z obydwu jego stron obserwowali mnie policjanci i mieli we mnie wymierzoną broń.... na ulicy stały czołgi i opancerzone samochody wrr... :(
....
Podczas pracy na komputerze mam co chwilę komunikat - :Za mało pamieci!. Niezwłocznie zapisz dokument’ – tylko jak to zrobić gdy nic nie działa wrrr... wolne 7,38 GB – to jest za mało miejsca... :|

Czasem lubię sobie zapisać jakiś cytat i staram się tez zapisać źródło, czasem spodoba mi się coś znalezionego w internecie, czasem coś przeczytanego wydrukowanego.

Siedząc w kawiarni czytałam „Wysokie Obcasy” z 24.09. w nich list tygodnia.
Uderzył mnie taki fragment ”Stereotypy ułatwiają życie w pewnym sensie, ale jednocześnie posługując się nimi, krzywdzimy innych, nie znając ich historii i osobistych doświadczeń, które zadecydowały o ich wyborach”
...
Skasowałam 72 zdjęć – w nocy przygotowywałam aparat do zabrania do pracy. Nieco się zdziwiłam gdy chciałam zrobić zdjęcie Mikusiowi bo zobaczyłam komunikat „Pełna karta pamieci”....
Skasowałam ale zdjęcia z własnego dysku na komputerze – cale szczęście, że nie opróżniłam kosza bo na karcie pamięci w aparacie też już ich nie było ani nigdzie.... :|

Jeszcze nie uzgodniłam planów z Krzysiem, o Tobie wiem, że będziesz w mieście ale nie wiem czy się spotkamy. Brat z rodziną przyjedzie 1 listopada więc się miniemy..........

Dziś kończy nam się kilkumiesięczny okres rozliczenia czasu pracy – mogę wyjść do domu kilka godzin wcześniej. Na poniedziałek wzięłam urlop!

Życzę miłego dnia i spokojnego weeckendu! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 28, 2011 8:30 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

:1luvu:
Pozdrawiamy!
Potraktuj poważnie zalecenie o 6-tygodniowym oszczędzaniu lewej ręki.
Jak tylko możesz używaj temblaka.

Moje zapalenie żył nie odpuszcza, lewa ręka obrzęknięta, bolesna, praktycznie wyłączona z użycia.
Możemy podać sobie ręce - na razie prawe.

Spokojnego weekendu dla Wszystkich!
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt paź 28, 2011 20:05 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Ładne zdjęcia :) nie wczytywałem się jeszcze w ten wątek, potrzebuję więcej luzu. Póki co zaganiany jestem... dziś trochę pocykałem oruńskim bezdomniakom niestety nie umiem robić zdjęć a aparat mam taki że szkoda gadać, pewnie jest mniej wart niż porządna flaszka... no cóż nawet nie jest mój a darowanemu koniowi...

pozdrawiam :kotek:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt paź 28, 2011 20:34 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

Przy okazji Nitko cały czas ciepłe myśli przesyłamy :ok: :ok: :ok:

A ja dzisiaj wreszcie mam zamiar wejść na ten krakvet,tylko niech jakaś dobra dusza mi hasło przypomni :mrgreen:

Ewuś jak nie padnę to doczytam,jak padnę to jutro :oops: :oops: :oops:
U Ciebie zawsze jest dużo czytania,broń boże,nie jest to źle,bardzo dobrze,tylko ja wolę na spokojnie podoczytywać i z sensem odpisać :ok:
12 dni pracy dały mi czadu :oops:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt paź 28, 2011 20:40 Re: Choco prosi o głosy na PKDT w ankiecie KrakVet

oj...ja mialam mniej szczęścia....skasowałam cały folder 2008 rok
a ze był za duzy na kosz to poszedł w niebyt na zawsze....eh

buziaki Ewuniu :1luvu:
Obrazek

dune