Mika-kot,który nie chce wrócić do domu :( Co robić ???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2011 13:43 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Neska z początku fuczała na małą.Ona nie.dy tylko Neska sie pojawiała mała zaraz zaglądała za nią i miauczała.Wczoraj była sterylizacja.Dzisiaj Zuzua juz wyszła z klatki i nie odstępuje Neski ani na krok.Chodzi za nią jak cień :ryk: neska widze że ma tego dość i ucieka jej albo na szafę albo do wersalki.Wtedy Zuzanka siada i płacze. :( I po chwili neska wychodzi.Zuza szaleje i wszystko od nowa.teraz Młoda śpi w budce na drapaku a Neska na oknie obok.
Neska za TM :-( Zuzia za TM :-( [*][*]
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

grzes78b

Od: Sob paź 31, 2009 18:39

Post » Nie paź 23, 2011 17:04 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Coś w zachowaniu Miki zaczyna się zmieniać :!: Dzisiaj podeszła do klatki bardzo blisko-prawie do samego progu....ale do środka już nie weszła.Wystraszyła się przejeżdżającego samochodu :( Jednak widać światełko w tunelu :) Może się w końcu uda.

A co do Zuzanki.Wszystko dobrze po sterylce.Wczorajszy dzień spędziła w budce na drapaku lub za wersalką.nie wiem czemu.Wychodzi na jedzenie i do kuwety ale nic po za tym.Myślę ze może potrzebuje trochę czasu na oswojenie z tą sytuacją.Zobaczymy.
Zdjęcia Zuzy:-)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a19 ... 89c6b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/095 ... 28a38.html
Ostatnio edytowano Nie paź 23, 2011 17:15 przez grzes78b, łącznie edytowano 1 raz
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

grzes78b

Post » Nie paź 23, 2011 17:13 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

No to jakas sznsa, że sie przekona i wlezie do klatki w końcu :)
Zuza śliczna, jak kotek w moej bramie, to samo umaszczenie :) viewtopic.php?f=1&t=133033

Nie poddawaj sie, Mika w końcu wymiękknie ( mam nadzieję ) :ok:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Nie paź 23, 2011 17:20 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Miałem resztkę Feliway-a w spraju i spryskałem nim kilka miejsc w mieszkaniu i....Zuzanka wyszła :D
Chodzi po mieszkaniu i obwąchuje te miejsca.Neska jej towarzyszy w tym.Niestety była to resztka :( A taki do gniazdka kosztuje nie mało :(
Obrazek

grzes78b

Post » Nie paź 23, 2011 17:21 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

grzes78b pisze:Miałem resztkę Feliway-a w spraju i spryskałem nim kilka miejsc w mieszkaniu i....Zuzanka wyszła :D
Chodzi po mieszkaniu i obwąchuje te miejsca.Neska jej towarzyszy w tym.Niestety była to resztka :( A taki do gniazdka kosztuje nie mało :(

masz walerianę albo kocimietkę?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie paź 23, 2011 17:32 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Mam waleriane ale nic nie pomogła :( kocimiętki nie mam(tzn.mam ale taka wysuszoną w saszetce)
Obrazek

grzes78b

Post » Nie paź 23, 2011 17:34 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

grzes78b pisze:Mam waleriane ale nic nie pomogła :( kocimiętki nie mam(tzn.mam ale taka wysuszoną w saszetce)

to wysyp,moze cos da :ok:

kotx2

Post » Nie paź 23, 2011 18:40 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Wsypałem to do takiej pluszowej piłeczki i dałem jej do zabawy,ale na razie nie interesuje sie tą piłką.Chodzi sobie po mieszkaniu.Zagląda to tu to tam.Ja na nią nie zwracam uwagi.Nie biorę jej na ręce.Nie stresuje bez potrzeby.Zobaczymy jak bedzie dalej.
Obrazek

grzes78b

Post » Nie paź 23, 2011 18:46 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

grzes78b pisze:Wsypałem to do takiej pluszowej piłeczki i dałem jej do zabawy,ale na razie nie interesuje sie tą piłką.Chodzi sobie po mieszkaniu.Zagląda to tu to tam.Ja na nią nie zwracam uwagi.Nie biorę jej na ręce.Nie stresuje bez potrzeby.Zobaczymy jak bedzie dalej.

dobrze robisz,na razie jej nie stresuj,pozwol jej pozwiedzac :kotek:

kotx2

Post » Nie paź 23, 2011 19:52 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Jedne co juz dzis mozna powiedziec o Zuzie to to ze bardzo lubi inne koty i potrzebuje kontaktu z nimi.Chodzi za Neska krok w krok i podpatruje co robi.Potem probuje tez to robic.Na dworze zostala siostra Zuzy-ladna trikolorka.Chce ja zlapac i tez wyadoptowac tylko mam problem z tym ze jest bystra i nie podchodzi do klatki,po za tym widziala jak Zuza sie zlapala.A drugi problem to nie wiem jak Neska zareaguje na kolejnego kota?I co bedzie jakby mi sieie uda wydac dziewczyn do DS?Nie mam takich mozliwosci na 3 koty w domu:-/Zona by mnie chyba udusila.Moze znajdzie sie ktos kto zabral by trikolorke na DT?Ja wiem ze wszyscy sa zakoceni ake moze komus sie zwolnilo miejsce.Po za tym takie koty sa pozadane a ta kicia byla i jest z calego rodzenstwa najbardziej kontaktowa:)Wiec jak-znajdzie sie ktos?
Obrazek

grzes78b

Post » Nie paź 23, 2011 19:54 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

grzes78b pisze:Jedne co juz dzis mozna powiedziec o Zuzie to to ze bardzo lubi inne koty i potrzebuje kontaktu z nimi.Chodzi za Neska krok w krok i podpatruje co robi.Potem probuje tez to robic.Na dworze zostala siostra Zuzy-ladna trikolorka.Chce ja zlapac i tez wyadoptowac tylko mam problem z tym ze jest bystra i nie podchodzi do klatki,po za tym widziala jak Zuza sie zlapala.A drugi problem to nie wiem jak Neska zareaguje na kolejnego kota?I co bedzie jakby mi sieie uda wydac dziewczyn do DS?Nie mam takich mozliwosci na 3 koty w domu:-/Zona by mnie chyba udusila.Moze znajdzie sie ktos kto zabral by trikolorke na DT?Ja wiem ze wszyscy sa zakoceni ake moze komus sie zwolnilo miejsce.Po za tym takie koty sa pozadane a ta kicia byla i jest z calego rodzenstwa najbardziej kontaktowa:)Wiec jak-znajdzie sie ktos?

wszyscy zakoceni po uszy :(

kotx2

Post » Nie paź 23, 2011 20:11 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Wiem:( Moze jednak komus w nie dlugim czasie zwolni sie miejsce
Obrazek

grzes78b

Post » Nie paź 23, 2011 22:14 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Proponuję założyć nowy wątek do tego i zdjęcia powstawiać, bez tego ani rusz.. :?
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Pon paź 24, 2011 11:54 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Tak tez zrobie.Zdjecia robie na bierzaco to cos wybiore.;-)
Obrazek

grzes78b

Post » Pon paź 24, 2011 20:08 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Nie wiem co z tego wyjdzie ale w sprawie Zuzy ...coś się kroi :wink:
Może uda się jej znaleźć domek :) Są pierwsi chętni.Podesłałem im e-mailem kilka zdjęć.Może coś z tego wyjdzie :?: :ok:
Obrazek

grzes78b

[poprzednia][następna]