PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 19:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Nie jest to kwestia wieku Ando, bo ja też bardzo lubię chodzić na cmentarze i jak wyjeżdżamy to tez idziemy na cmentarz. Tylko pusty. Nawet na pierwsze, nastoletnie randki chodziłam na cmentarze. Wychowałam się w Bytomiu, w dzielnicy, w której jest 7 cmentarzy i szpital :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie paź 23, 2011 19:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Ja tam wolałam 1 listopada z czasów dzieciństwa, kiedy to wracając z mazur z tamtejszych "grobów" z daleka widać było, że zbliżamy się do cmentarza bo za dnia była tam na niebie czarna chmura a wieczorem łuna. Wszystko to efekt starego typu zniczy, tych glinianych,zalewanych, niezakrywanych....(do dziś mam do nich sentyment i szukam ich w sklepach). Pamiętam, że maczałam z dziecięcych nudów w nich patyki tak długo aż ukleiłam woskową kulkę na końcu w różnych odcieniach wosku... :wink:

Vill...postaram się :ok: Czekam na relację :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie paź 23, 2011 19:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Drogie siostry, wspomóżcie głosem - razem z moją Tycią biorę udział w konkursie :oops: Głosować można od jutra.

http://poradnikdomowy.pl/poradnikdomowy/0,117120,10138012.html?user=pasibrzucha33&photoId=522685

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Nie paź 23, 2011 20:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Psiamo, grypa :/ jak mnie bol glowy dopada to zawsze doskwiera bardziej ze wzgledu na olej. A jak zatoki to juz wogole jest masakra. Ja mam z zatokami ogolnie zawsze problem, a ze to promieniuje na oko to juz wogole jest jazda bez trzymanki.

Vil, mam nadzieje ze loteria byla udana. Wspolczuje zdechniecia...

Jesli chodzi o cmentarze to ja sie cale zycie przy cmenarzu chowalam :) I to jedno z moich ulubionych miejsc bylo. W tym roku pierwszy raz w zyciu nie pojde z przyjaciolka na nasz tradycyjny wieczorny spacer.. ona kolo Gorlic ja kolo Katowic. Bralysmy znicze i szlysmy na stara czesc cmentarza gdzie leza pochowane dzieci. Szukalysmy malutkich mogilek zatartych przez czas i tam zapalalysmy swieczki. W tym roku nie dam rady odwiedzic grobu mojej Babci, czego zaluje. Nie znosze tlumow ale spotkanie z dalsza rodzina przy grobowcu rodzinnym w przepiknej okolicy Salwatora zawsze bylo chwila na ktora czekalam.

W tym roku odwiedzimy grob babci TZa, oraz jego kolezanki. Zmarla majac 28 lat, na raka watroby. Zostawila meza i dwojke malutkich dzieci... Chcialabym tez znalezc jeden grob, jednej waznej dla nas osoby. Moze mi sie to uda.
Bytomskie cmentarze sa piekne, szczegolnie Mater Dolorosa. Od pewnego czasu rewitalizuje sie nagrobki, ktore sa prawdziwymi dzielami sztuki. Kiedys natknelam sie na blog jakiegos milosnika bytomskich kamienic i zaulkow, ktory wkleil cudowna serie zdjec z Mater Dolorosa. Zdjecia klimatyczne, magiczne, zatrzymujace czas.

Ja bardzo lubie ten czas z poczatku listopada. Ma w sobie jakas magie... jakis urok.
Bede bardzo tesknic za Krakowem w ten dzien, bo jakos tak nierozerwalnie kojarzy mi sie z moja ulica przy ktorej mieszkalam, z cmentarzem na drugim jej koncu i tym cudownym nastrojem...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon paź 24, 2011 1:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

psiama pisze:Selya, wscibsko zapytam, czemu tyle etatów na karku dzwigasz ? Nie wiem jak dajesz radę ... :roll:

To nie kilka etatów ;) na stałe pracuję w jednej firmie, za barem staję tylko od czasu do czasu jak jest taka potrzeba :) i akurat była, teraz będzie chyba w sobotę i później jakoś na początku grudnia na pewno :) a pracę za barem uwielbiam :D odpoczywam, gdyby tylko nie kończyła się tak nad ranem ;)

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pon paź 24, 2011 6:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Pasiniu, jaka ona śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon paź 24, 2011 8:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Witanko 8)

Z cmentarzami mam troche tak jak babajaga a trochę tak jak sol.

Nie cierpie stadnych zachowań raz w roku,podobnych do świat wszelakich, kiedy baby wpadaja w amok, ida do fryzjera i wyciagaja z szafy najlepsze futra a na cmentarzach kupują największe wiechcie i znicze :x
Załatwiamy wszystko z Sis w przedzień, jest teraz mnóstwo wiazanek alternatywnych z szyszkami i suszkami. 1 rano, żeby uniknąc tłoku idzie moja Mam a wieczorem, kiedy jest najbardziej magicznie - ja.
Groby maja dla mnie - i zawsze miały - duże znaczenie w sensie ciągłości i pamięci 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon paź 24, 2011 8:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

GŁOSOWANIE PAŹDZIERNIK 2011

1. :arrow: Koty z Lubonia :arrow: 6

2. :arrow: Koty ze Szczytna :arrow: 7

3. :arrow: Koty ze Szczecina :arrow: 1

GŁOSOWAŁY :arrow: babajaga, villemo5, becia_73, psiama, kotka doroty, Mulesia, AniHili, playbunny71, dolabra, skwareek, madziabrau, bolkowa, joarkadia, solangelica,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon paź 24, 2011 8:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

LUBOŃ

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon paź 24, 2011 8:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

1. :arrow: Koty z Lubonia :arrow: 7

GŁOSOWAŁY :arrow: babajaga, villemo5, becia_73, psiama, kotka doroty, Mulesia, AniHili, playbunny71, dolabra, skwareek, madziabrau, bolkowa, joarkadia, solangelica, Annazoo,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon paź 24, 2011 9:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Zapomniałam, że trzeba głosować :roll:

KOTY Z LUBONIA
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon paź 24, 2011 10:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Skoro o głosowaniu mowa myślę,że mnie Siostra Przes nie przegoni jak przypomnę o głosowaniu na KV http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon paź 24, 2011 10:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

1. :arrow: Koty z Lubonia :arrow: 9

GŁOSOWAŁY :arrow: babajaga, villemo5, becia_73, psiama, kotka doroty, Mulesia, AniHili, playbunny71, dolabra, skwareek, madziabrau, bolkowa, joarkadia, solangelica, Annazoo, jasdor, Nemi,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon paź 24, 2011 12:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

psiama pisze:Mal_, kotoza widze u Ciebie juz mocno ugruntowana. Witaj w naszym gronie.

Oj tak, z "właściwie nie przepadam za kotami" zrobiłam się "ooo mamy kolejnego kiciusia :D"

psiama pisze:Czy któras wysłała Mal_numer konta ????

Niestety nie - ponawiam prośbę :D

W Święto Zmarłych cmentarze lubię późnym wieczorem, gdy już opustoszeją. W tym dniu są tak niecodzienne. Mieszkam obok trzech, dwa są bardzo blisko (po kilkaset metrów od domu) i ma to swoje minusy 1 listopada - okrutne korki.. Za to jak już wszyscy sobie pojadą jest piękne miejsce na wieczorny spacer :)

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

[poprzednia][następna]