Bez Bombilli i reszty - Kropcia i Tysia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2011 14:40 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

dla kotow te słoneczne chwile wogrodku to na pewnoi duzo frajdy i szczescia przed zblizajaca sie zimą... moje tez jeszcze domagaja sie wyjscia na balkon.
kociaste na fotach piekne :):)
pozdrowienia i miziaki dla gromadki!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob paź 22, 2011 14:52 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

sliver_87 pisze:pozdrowienia i miziaki dla gromadki!

Bisia, Kasia, Kropcia i ja dziękujemy :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob paź 22, 2011 15:38 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Doczytałam o Kasi :( Bardzo bym chciała, żeby krwiomocz zniknął, a Kasia żyła sobie jak gdyby nigdy nic jeszcze długo-długo-bardzo-długo... Wysyłamy ciepłe myśli z Bielska. Myślę, że Kasia jest starsza, niż 12 lat - tyle czasu spędziła w schronisku, a przecież nie trafiła tam jako maluszek...
Na zdjęciach widać takie szczęśliwe koty :1luvu: - strasznie miło je widzieć.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob paź 22, 2011 16:59 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

ryśka pisze:Doczytałam o Kasi :( Bardzo bym chciała, żeby krwiomocz zniknął, a Kasia żyła sobie jak gdyby nigdy nic jeszcze długo-długo-bardzo-długo... Wysyłamy ciepłe myśli z Bielska. Myślę, że Kasia jest starsza, niż 12 lat - tyle czasu spędziła w schronisku, a przecież nie trafiła tam jako maluszek...
Na zdjęciach widać takie szczęśliwe koty :1luvu: - strasznie miło je widzieć.

Ja też tak przypuszczam, że Kasia ma więcej lat - te 12 lat to według mnie wiek minimalny, jaki jeszcze można przyjąć. Jednak Kasia jest tak żywotna, tak pełna energii i zewnętrznie w ogóle się nie zmienia, że nawet te 12 lat wydaje mi się wygórowane.
Z latami zrobiła się taka spokojna, nikogo nie zaczepia, ciągle by się tylko tuliła i wystarczy tylko trochę ją pogłaskać, żeby wystawiała jęzorek z zadowolenia. U weta też - żadnych szaleństw, wrzasków czy gryzienia. Całkiem inny kot niż na początku.
Dlatego jej choroba to dla mnie prawdziwy wstrząs. Trudno jest coś teraz przewidzieć, ale też mam nadzieję, że to "coś" nie będzie agresywne i będzie można z tym jeszcze przetrwać jakiś dłuższy czas. Gdy miała robione USG w sierpniu, wet tego nie zauważył i to - tak ja sądzę - nie dlatego, że to było małe, a teraz się bardzo powiększyło, lecz dlatego, że to w ogóle trudno jest dostrzec nawet, jeśli się specjalnie szuka, a w sierpniu podejrzewało się tylko infekcję lub kamicę.

Dziękujemy za ciepłe myśli - są nam bardzo potrzebne :(

mb

Post » Sob paź 22, 2011 17:21 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

To dosyłam jeszcze moje. Właśnie doczytałam :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob paź 22, 2011 17:57 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

EwKo pisze:

To dosyłam jeszcze moje. Właśnie doczytałam :(

Dziękujemy.

mb

Post » Sob paź 22, 2011 18:46 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:"Powrót na szafę"

Obrazek

"Na poduszce jest najlepiej"

Obrazek

"Kiedy wreszcie w ogródku będzie cieplej?"

Obrazek

No proszę jakie mają wygody koteńki, :1luvu: a do szczęścia brakuje tylko ładnej pogody która umożliwiłaby im wyjście na zieloną trawkę, ale wiosna .....nastąpi. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob paź 22, 2011 19:03 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Anna61 pisze: No proszę jakie mają wygody koteńki, :1luvu: a do szczęścia brakuje tylko ładnej pogody która umożliwiłaby im wyjście na zieloną trawkę, ale wiosna .....nastąpi. :ok: :ok:

Przez południe było ładnie, ale ziemia jest wyziębiona i marzną kocie łapki i pupki :(

mb

Post » Sob paź 22, 2011 19:16 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Trochę nieostre zdjęcia "jęzorkowe" sprzed chwili:

Obrazek Obrazek

mb

Post » Sob paź 22, 2011 20:29 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:Dla Pazurka i Łapusi przekazuję całusy od Bisi, Kasi i Kropci :D

Bardzo dziękujemy! Miau, miau! :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie paź 23, 2011 9:15 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

weatherwax pisze:
mb pisze:Dla Pazurka i Łapusi przekazuję całusy od Bisi, Kasi i Kropci :D

Bardzo dziękujemy! Miau, miau! :D

:lol:

Dziasiaj od rana Kasia szaleje, jak mały kociak - biegi po ogródku, zabawa z myszką futerkową itp., a Bisia w nerwach i napięciu czeka na właśnie gotującego się kurczaka, który będzie doprawiony schabem wędzonym, o co Bisi przede wszystkim chodzi :lol:

mb

Post » Nie paź 23, 2011 19:46 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

slodki języczek :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie paź 23, 2011 20:07 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

sliver_87 pisze:slodki języczek :1luvu:

Bo Kasia to w ogóle mój cukiereczek :1luvu:

mb

Post » Pt paź 28, 2011 19:57 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:Trochę nieostre zdjęcia "jęzorkowe" sprzed chwili:

Obrazek Obrazek

mb pisze:Bo Kasia to w ogóle mój cukiereczek :1luvu:

Słodziutka kicia :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lis 01, 2011 16:10 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Udało mi się trochę ochłonąć.
Na razie jest bez zmian: Kasia siusia trzy, cztery razy na dobę, widać, że jest tam troszkę krwi. Natomiast Kasia nie sprawia wrażenia, żeby coś jej dokuczało przy siusianiu. Widocznie przedtem dokuczliwa była głównie infekcja.
Niestety nie podaję Kasi tego preparatu UroxiVet, bo z pastą Kasia nie chciała go jeść, a dodawanie tego do czegoś i zmuszanie jej do jedzenia to horror, i dla niej, i dla mnie. Najlepiej opanowałam podawanie Kasi tabletek, więc Kasia dostaje żurawinę w tabletkach oraz tabletki Dolfos ArthroFos Cat, działające także ochronnie na pęcherz moczowy. Zachowanie Kasi w kuwecie i wygląd siusiu pokazują, że to łagodzi objawy.
Poza tym w tym miesiącu wstrzymałam wizyty u dentystki i za zaoszczędzone pieniądze dokupiłam drapaczki z tarasami i domkiem, takie nieduże, bo nie mamy miejsca na większe :( Ale i tak bardzo się kotom spodobały :D I jeszcze dokupiłam normalną kołdrę, bo od ostatniego wywalenia zarzyganej kołdry, spałyśmy od paru miesięcy pod kołdrą letnią. Mnie to zupełnie wystarczało, ale koty miały za twardo :lol:
W sumie chodziło mi o to, żeby nasze mieszkanie było bardziej "kotoprzyjazne" :wink: , głównie ze względu na Kasię. Zresztą od dawna planowałam dokupienie drapaczków, ale zawsze okazywało się, że jest coś bardziej pilnego do kupienia lub załatwienia.

Dzisiaj była przepiękna pogoda i można było wyjść na jesienny spacerek :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze mój Kasiczek kochany :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek

mb

[poprzednia][następna]