Drucik amputacja uda + porażona łapka szuka sponsorów leczen

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 16:04 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Od: Pt paź 14, 2011 15:30

Post » Wto paź 18, 2011 16:12 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Drucik :1luvu:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Wto paź 18, 2011 16:37 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

kochane maleństwo :1luvu: :1luvu:
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Wto paź 18, 2011 17:27 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Oj biedny ten nasz Drucik, dziwnie to wygląda zupełnie nie wiem co może być przyczyną, a wet coś sugerował? Strasznie mi go żal bo właściwie to trzy nóżki zdefektowane :( A taki jest rozkoszny słodziaczek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto paź 18, 2011 18:56 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Właściwie to ma tylko dwie łapki zdefektowane i obie z lewej strony. Na prawej przedniej łapce ma cały czas ten welfron założony.

Wet mówił tylko że to uszkodzony nerw. Jutro zaczynamy serie zastrzyków. Byłam właśnie w aptece wykupić receptę (Cocarboxylasum Jelfa)
Podejrzewam że jak się miotał zaczepiony na tej siatce to musiał sobie to jakoś uszkodzić. Zresztą dobrze że nie widziałyście jego pazurków w przednich łapach. Normalnie zdarte te zewnętrzne pazury i tylko te wewnętrzne zostały, a wydaje mi się nawet że jednego czy 2 brakuje u tej lewej przedniej łapki :(
Musiał biedny strasznie walczyć żeby się wydostać z tego płotu.
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Wto paź 18, 2011 21:13 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Nawet nie mów... Płakać mi się chce od razu :(...
Ale dobrze, że już jest bezpieczny!... Udało mu się...:).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto paź 18, 2011 21:14 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Faktycznie dziwnie tę łapkę stawia... Ale może to z powodu tych pazurków? Może tak go bolała łapka, że zaczął ją wywijać, bo wtedy się nie opiera na pazurkach i mniej boli???
Kurcze, szkoda, że one nie mówią... że my ich nie rozumiemy. Byłoby łatwiej...

No, a poza tym jest CUDNY :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro paź 19, 2011 6:41 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Też własnie myślelismy że może to od tych pazurków, ale mały nie miauczy a nie w żaden inny sposób nie reaguje jak się mu tą łapkę dotyka więc chyba go nic tam nie boli.
Dzisiaj znowu do weterynarza na zastrzyk. Zobaczymy jak ta przednia łapka zareaguje na te leki. W najgorszym wypadku juz mu tak zostanie ale jak widać na filmiku kocurek radzi sobie z tą łapką

Wczoraj jak siedział mi na kolankach to zaczął mi kolana ugniatać :D
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Śro paź 19, 2011 7:19 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Trzymam kciuki oby lek zadziałal i maluszek bedzie chodził dobra strona łapki!

Filmik jest swietny jak na kociakia po takich przejsciach radzi sobie doskonale oby tak dalej.

ObrazekObrazek[

afiain

Post » Śro paź 19, 2011 15:15 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

W sprawie cegiełek pisz do Magija. Ja też poprosiłam ja o pomoc i zrobiła dla Rybnickich kotów które pojechały do Smarti na DT aukcję cegiełkową na Allegro.
Finansowo nie jestem w stanie pomóc. Przy uszkodzonych nerwach w przedniej łapce nie wiem czy nie byłby dobry niwalin i wit B ale to wet musi ocenić. Na pewno jest leczony dobrze. Może jakoś masować mu tą łapeczkę.
Możesz też zrobić bazarki na pewno masz coś w domu czego nie potrzebujesz a komus się przyda.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro paź 19, 2011 19:17 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Dziękuję bardzo za radę.

Jutro postaram się zrobić bazarek.

A to najnowsze zdjęcie maluszka.
Obrazek

Dzisiaj kociak dostał aż 4 zastrzyki a jutro czeka mnie rozmowa z wetem na temat amputacji tylnej łapki. Niestety nie udało się nam jej uratować :( W piątek amputacja.
Teraz mam tylko nadzieję że uda nam się coś zdziałać w sprawie tej przedniej łapki
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Czw paź 20, 2011 17:50 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Jak dzisiaj czuje sie drucik??
Bedzie miał jutro ta amputacje?

trzymam kciuki za niego :1luvu: taki słodkimaluch :kotek:

ObrazekObrazek[

afiain

Post » Czw paź 20, 2011 19:47 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Jutro na 12 jesteśmy umówieni na amputację. :(

Wet powiedział że zrobi ją za darmo, ja zapłacę jedynie za leki, opatrunki itp.

Co do przedniej łapy to stwierdził że powinien ten nerw się zregenerować, niestety tego typu urazy wymagaja długotrwałego leczenia.
Chyba niedługo z kociakiem zamieszkamy w tej przychodni.

Dzisiaj kociak dostał tylko 3 zastrzyki w tym ten jeden bardzo bolesny. Ze złości ugryzł nawet weterynarkę która go trzymała.
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Czw paź 20, 2011 21:43 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Pt paź 21, 2011 5:52 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

to ja podniose i zapraszam do licytacji :D

ObrazekObrazek[

afiain

[poprzednia][następna]