Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 8:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Obrazek-Obrazek-Obrazek

Tutaj trzy paragony za zakupiony materiał na budki i jedzonko na czarną godzinę.
Pierwszy paragon na kwotę 297.18 to materiał zakupiony na budki dla Cudak1.
Drugi na kwotę 155.12 to materiał zakupiony wczoraj na część budek dla naszych kociaków.
Oraz paragon za jedzonko zakupione w Rossmanie z wpłaty od Marmotki na kwotę 35.64.Dzisiaj dalsza część zakupów.Marmotka wpłaciła kwote 100 zł.

Ogólnie na dzień dzisiejszy na materiał na budki wydaliśmy 452.50 zł.
Z tego 250 zł to kwota przesłana przez Cudaka1 na budki dla kotków w Porcie Stepnica.Z naszej puli 400 zł wydalismy na chwilę obecna połowę kwoty.Mamy już zrobione wczoraj przez Męża 4 cieplutkie podwójne sypialnie dla naszych kociaków.Mąż będzie je dzisiaj zabezpieczał folia i taśmą.Tydzień się kończy a My musimy jeszcze wystarać się o drzewo dla nas i pozałatwiać trochę domowych spraw.Pozostałe 4 budki Mąż zrobi jak wróci z kolejnej trasy.mam nadzieję ze lada moment najbardziej potrzebujace koty dostana budki i zdążymy jeszcze uchronic przed zimnem te koty, do których budki trafia w drugiej kolejnosci.

Budki wykonaliśmy Dzięki wplatom

:D Serum, :D Agiag, :D Afatima, :D Megana, :D IZA&ANIA.

Dziękujemy Wam Kochani. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 20, 2011 8:22 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Nasz Skarbiec na czarną godzinę :D wzbogacil sie wczoraj o 43 sztuki pasztecików z łososiem. :D
Wstawiam paragon za wczorajsze zakupy na kwotę 42.96 zł.Poprzedni paragon za danie mięsne plus saszetki który wstawiałam był na kwotę 35.62 zł.

Łącznie z kwoty 100 zł od Marmotki :1luvu: wydałam 78.60 zł.Dzisiaj ostatnia partia zakupów.

Obrazek

iza71koty

Post » Czw paź 20, 2011 9:42 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty

Post » Czw paź 20, 2011 9:44 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

wiora pisze:Wszystko powróciło.
Chyba już nam za wiele czasu nie zostało... :cry:

A jak z apetytem?

iza71koty

Post » Czw paź 20, 2011 10:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:
wiora pisze:Wszystko powróciło.
Chyba już nam za wiele czasu nie zostało... :cry:

A jak z apetytem?

Marnie.Pare kulek suchego czasem uda mu się przelknąć.
Guz odrósł.Gungel tak go zapchal ,że nie może oddychać.Oczy mu się znów przymknęły i troche mu tyłem zarzuca.
Zaczeły się też problemy kuwetkowe.
Najgorsze jest to ,że zrobił się agresywny.
Nic nie moge przy nim wykonać,w sensie przemycia rany,bądź nosa.

W zeszły czwartek skończyliśmy serię antybiotyków,w niedziele zauważyłam ze ropień się odnawia,a w poniedziałek przestał jeśc w ogole.
Wiem, ze nie jestem w stanie już mu więcej pomóc :(

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw paź 20, 2011 10:39 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

No tak Wiora.To bolesne, ale niestety było do przewidzenia. :| Dobrze że ma Ciebie. :1luvu: Może z mokrym bardziej powinnaś spróbować? :roll: Te suche teraz może sprawiać mu problem.Próbowałaś gotowanego udka ,podrobnionego na malutkie kawałki w rosołku?

iza71koty

Post » Czw paź 20, 2011 10:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty czy jesteś zainteresowana pudłami styropianowymi - takimi na 1-izbowy domek dla kota. Grubość styropianu -w zależności od wielkości pudła - waha się między 6 cm a 8 cm. agajwg ma nadal dostęp do tych pudeł, ale nie ma gdzie ich przechowywać. Proszę o ewentualny kontakt ze mną (agajwg w tej chwili nie bywa na forum).
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Czw paź 20, 2011 10:50 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:No tak Wiora.To bolesne, ale niestety było do przewidzenia. :| Dobrze że ma Ciebie. :1luvu: Może z mokrym bardziej powinnaś spróbować? :roll: Te suche teraz może sprawiać mu problem.Próbowałaś gotowanego udka ,podrobnionego na malutkie kawałki w rosołku?

Izuś on ma dostęp i do suchego i do mokrego.Mokre jedzonko w sosikach,rozdrabniam jak moge,tylko on ma tak nos zawalony ze prawdopodobnie nie czuje zapachów,dlatego nie je.Jak ma lepszy dzień to wciąga wszystko,jak gorszy to potrafi nie zjeść kompletnie nic :(

wiora

Post » Czw paź 20, 2011 10:56 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Wiora.Nosek trzeba by było przemywać solą fizjologiczną.

iza71koty

Post » Czw paź 20, 2011 10:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Tysiek pisze:iza71koty czy jesteś zainteresowana pudłami styropianowymi - takimi na 1-izbowy domek dla kota. Grubość styropianu -w zależności od wielkości pudła - waha się między 6 cm a 8 cm. agajwg ma nadal dostęp do tych pudeł, ale nie ma gdzie ich przechowywać. Proszę o ewentualny kontakt ze mną (agajwg w tej chwili nie bywa na forum).

Oczywiście.Na pewno by się przydały chociażby w miejscach gdzie są pojedyńcze koty.

iza71koty

Post » Czw paź 20, 2011 11:00 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Wiora.Nosek trzeba by było przemywać solą fizjologiczną.

Próbowałam, poza ogólnym wnerwem ze znow mu cos tam ryje nie zdaje sie to na wiele.
Ten ropien zaczął mu rosnąć od przegrody nosowej.Wysięk w jednej dziurce ma przez cały czas.Dlatego przecieranie gilów nie pomaga.
Wet uprzedzał mnie ze ta infekcja moze pozostać, że jesli przez tydzien w lecznicy nie udało się jej zaleczyć to w związku z tym ze kot ma fiv, może sie już to nigdy nie udać.
Ja sie juz pogodziłaam z tą sytuacją.Tylko przykro mi jest strasznie, że nie moge /nikt nie może mu już więcej pomóc :(

wiora

Post » Czw paź 20, 2011 19:12 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Wiora, to zawsze są strasznie przykre i trudne decyzje.
Ale konieczne, aby kot nie cierpiał bez potrzeby... :(
Trzymaj się.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw paź 20, 2011 19:21 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Budki dla kotków w Stepnicy

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Hej,

Izunia, sliczne te budki, malo, ze cieplutkie to i estetyczne :D
Kociaki beda mialy zabezpieczenie przed mrozem i sniegiem. J

W przyszlym tyg powinnam wyslam pieniazki na moje dziewczynki (niesmialo sie przypominam o pare slow co u nich aktualnie dobrego slychac :oops: :oops: , wiem ze czasu nie masz i Maz przyjechal,ale sprawa nie jest pilna), to moze do skarbca jedzonka przybedzie :kotek:

Naciesz sie Kochana mezem, puki jest :wink:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw paź 20, 2011 19:27 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

wiora pisze:
iza71koty pisze:Wiora.Nosek trzeba by było przemywać solą fizjologiczną.

Próbowałam, poza ogólnym wnerwem ze znow mu cos tam ryje nie zdaje sie to na wiele.
Ten ropien zaczął mu rosnąć od przegrody nosowej.Wysięk w jednej dziurce ma przez cały czas.Dlatego przecieranie gilów nie pomaga.
Wet uprzedzał mnie ze ta infekcja moze pozostać, że jesli przez tydzien w lecznicy nie udało się jej zaleczyć to w związku z tym ze kot ma fiv, może sie już to nigdy nie udać.
Ja sie juz pogodziłaam z tą sytuacją.Tylko przykro mi jest strasznie, że nie moge /nikt nie może mu już więcej pomóc :(

Wiora, teraz przeczytalam, tak bardzo mi przykro...
Musisz byc silna, zeby dostarczyc kotkowi w te ciezkie dni wszystko co najlepsze, na co bedzie mial ochote..Wiem jakie to straszliwie trudne, jak boli :( :(
Ta agresja to byc moze wynik guza mozgu, ucisku, takie przykre objawy sa tez u ludzi, kiedy przerzuty umiejscawiaja sie w glowie.
przytulam Cie mocno.Pisz kiedy CI zle.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw paź 20, 2011 19:37 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Przykro mi :(
Koty sa takie kruche...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]