Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 19:33 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

penelope20 pisze:kasztanowa7 niepotrzebnie to nie Twoja wina, jeśli już to weterynarza, że nie zrobił mu testu. Ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego mają i jeszcze mówiłam do recepcjonistki, że szkoda że nie można takich testów robić. Z drugiej strony jakbym wiedziała, że jest chory to pewnie bym go nie wzięła i co biedaka chorego by pewnie uśpili.

Testy też niestety nie zawsze potwierdzą pp.Największym pechem było ,ze mimo takich środków ostrożności do zakażenia jakoś doszło.Co z surowicą na jutro czy też macie dawcę?Bylam w schronisku i niestety nie ma już mojego czarnego kotka którego nie zabrałam.Niestety sa dwa maluchy przepiękne gdzieś 6 tygodniowe jedna mała biała kulka z czarnym ogonkiem i małymi czarnymi plamkami i malutki pingwinek.Siedzą w zimnej psiej budce i strasznie chcą do człowieka.Nie potrafię zrozumieć przyjęć tych kociąt na śmierć.Słyszę tylko ,ze u nich koty sa zdrowe i nie umierają.Czyli tylko te które ja biorę umierają mimo leczenia a u nich sa cudowne adopcji.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro paź 19, 2011 19:34 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kasiu, załóż nowy wątek.
Basiu, nie będę komentować ostatniego zdania, bo mnie zaraz szlag trafi.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro paź 19, 2011 19:42 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

MalgWroclaw pisze:A co ten lekarz finansowo zamierza? Bo zdaje się, że zawalili sprawę, czy się mylę? Jeśli tak, proszę mnie poprawić.
Małgosiu myślę ,ze to pech inaczej nikt nie przyjmie u siebie w lecznicy kotów chorych na pp.Przecież kociaki były w samochodzie przynosiłam je później i zaraz do gabinetu,lekarz który mnie przyjmował nie przyjmował juz innych kotów w tym dniu,ubranie zabierał do prania ,po nas gabinet sterylizowano lampa całą noc i rano pryskany był virkonem.Nikt z lekarzy starał się nie wchodzić do gabinetu gdy my tam byliśmy w żadnym innym gabinecie nie stosowano takich środków ostrożności.Penelope nie dostała kota w tym dniu bo ona i jej ubranie miało kontakt z nami.Czy można było coś więcej zrobić nie wiem.Ja to mam dopiero wyrzuty sumienia.

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 19:45 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

:(
Co mogę powiedzieć więcej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro paź 19, 2011 19:48 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

MalgWroclaw pisze::(
Co mogę powiedzieć więcej.

NIC!!!
To taki parszywy los. Nie wiesz co przyniesie i jak zrani ciebie i twoich bliskich.
Nie przewidzisz.
Biorąc kota z ulicy też wnosisz zagrożenie, bo nie wiesz z jakim świństwem miał styczność.
Nikt tu nie jest winny.NIKT!

Przytulam kota i jego Dużą. Mocno,mocno.
Kciuki trzymam tez mocne. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 19, 2011 20:14 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Przeczytałam i nie wiem co napisać...\
Jakby wszystko sprzysięgło się, żeby zaszkodzić kotom i ich ofiarnym opiekunkom...
Los nie powinien być tak podły... :oops:

Tu nikt nie zawinił...
Walczcie kociaki, proszę :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro paź 19, 2011 20:26 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

meksykanka pisze:Przeczytałam i nie wiem co napisać...\
Jakby wszystko sprzysięgło się, żeby zaszkodzić kotom i ich ofiarnym opiekunkom...
Los nie powinien być tak podły... :oops:

Tu nikt nie zawinił...
Walczcie kociaki, proszę :1luvu:

Też mi mowę odjęło... :!: co za jakaś upiorna seria :cry:
Może jakiegoś szamana trzeba by szałwią wykadził???
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro paź 19, 2011 20:54 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Niestety martwię się też moimi maluchami bo zwymiotowały i nadal jest biegunka.Niby się bawią lecz niczego nie jestem już pewna. :cry: Feliserin oczywiście ,ze byłby dobry.Musze się tylko dowiedzieć ile jest go w ampułce i termin ważności.

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 20:55 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

I następny bazarek

viewtopic.php?f=20&t=134590&p=8096804#p8096804

A ja idę szykować nowy wątek.
po_prostu_kaska

Post » Śro paź 19, 2011 21:01 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kasiu nie ma juz w schronisku kotka 124 .Dorosłe tez muszę przejrzeć,Przylepa jest.

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 21:11 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Nowy wątek: viewtopic.php?f=1&t=134591&p=8096947#p8096947

Zapraszam

Basiu, właśnie miałam Cię prosić o przejrzenie pierwszych postów ze zdjęciami tych ze schroniska... :(
po_prostu_kaska

Post » Śro paź 19, 2011 22:43 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Basiu pomocy Jak jeszcze nie śpisz to odp mi szybko! mam podać kotu antybiotyk teraz odkręcam welflon i leci krew to jak mam to zrobić, mocno tryska!!!!!!!!

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Śro paź 19, 2011 22:45 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

penelope20 pisze:Basiu pomocy Jak jeszcze nie śpisz to odp mi szybko! mam podać kotu antybiotyk teraz odkręcam welflon i leci krew to jak mam to zrobić, mocno tryska!!!!!!!!

qrwa :evil: dzwoń natychmiast do lecznicy całodobowej w warszawie 226383914
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 19, 2011 22:59 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Bardzo dziękuje za pomoc, sama jestem i już nie wiedziałam co robić. Pan dr z wawy kazał podać szybko mimo uciekającej krwi i tak zrobiłam. Pierwszy raz robię takie rzeczy to dla mnie duży stres.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Śro paź 19, 2011 23:12 Re: Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

niech mu sie uda!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]