KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 13:49 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Już wspominałam gdzieś tam poprzednio,że miałabym wzory jakieś tam wzory pism do przesłania :wink: Pomysł :ok: :ok: Myślę,że nie tylko Justynie się one przydadzą
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Śro paź 19, 2011 15:16 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

o, wlasnie :) jak pokazala sytuacja justyny8585-watek z pewnoscia sie przyda :) :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 19, 2011 16:06 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Gosiakotek - super, że się pojawiłaś, wątek prawny to świetny pomysł!
Myślę, że gdyby (oby nie ) taka sytuacja się powtórzyła, Justyna bardzo chętnie skorzystałaby z Twojej pomocy, tym razem mandatu po prostu nie przyjęła i walczyła ... Ale miejmy nadzieję, że coś takiego się już po prostu nie zdarzy.

Założę obiecany wątek o pomocy w sterylkach rudzkich bied, ale pewnie dopiero w weekend - przepraszam, mam tyle roboty, że robię bokami i na forum jestem naprawdę z doskoku.
Póki co - byłaby opcja przetrzymania kotów w piwnicy prywatnego domu, tylko problemem jest to, że jest to pod czeską granicą, 100 km od Rudy Śląskiej. Nie znam nikogo, kto kursuje w tamtą stronę :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro paź 19, 2011 20:56 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Taki wątek,to super sprawa,na pewno byłby bardzo pomocny wszystkim.

Ok 21 20 tata po mnie przyleciał do pokoju i mówi,że coś piszczy na balkonie.Myślałam,że to znowu pies,albo kot potracony na ulicy,a co zobaczyłam na balkonie? przywiązanego sznurkiem szczeniaka.
Maleństwo przerażone,wychudzone.Oczywiście nikt nic nie widział.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro paź 19, 2011 21:11 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

justyna8585 pisze:Taki wątek,to super sprawa,na pewno byłby bardzo pomocny wszystkim.

Ok 21 20 tata po mnie przyleciał do pokoju i mówi,że coś piszczy na balkonie.Myślałam,że to znowu pies,albo kot potracony na ulicy,a co zobaczyłam na balkonie? przywiązanego sznurkiem szczeniaka.

noz sie w kieszeni otwiera :evil: :evil: :evil: :evil:

ciekawe, takich rzeczy nikt nigdy nie widzi, a za to powinny sie sypac slone mandaty! Porzucony, przywiazany do czegos szczeniak nikomu nie wadzi, a dokarmianie bezdomnych kotow tak?! :evil: co za ludzie!!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 19, 2011 21:44 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Ja wyciągnęłam raz szczeniaka, kilka tygodni póżniej kociaka z osiedlowego kontenera na śmieci. Obydwa w niedzielę, ludzie tłumnie idą na południową mszę obok wspomnianego kontenera..Myślicie,że ktoś zareagował?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw paź 20, 2011 6:41 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

justyna8585 pisze:Taki wątek,to super sprawa,na pewno byłby bardzo pomocny wszystkim.

dawaj zdjecia malucha to ogłoszę

czekam na wątek! na pewno razem coś wymyślimy, trzeba potrzeby spisać, a to przetrzymywanie to za daleko, 100 km od Rudy - kto tam będzie kursował, musi coś być w miarę blisko
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw paź 20, 2011 17:36 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

W tej sytuacji rozumiem , że wątek prawny ma jakąś szansę na zainteresowanie . Muszę się nauczyć formalnej strony zakładania i prowadzenia wątku , bo jeszcze nigdy tego nie robiłam :oops:
Będę z Wami w kontakcie tzn. z osobami które wyraziły zainteresowanie tematem :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt paź 21, 2011 6:08 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

gosiakot pisze:W tej sytuacji rozumiem , że wątek prawny ma jakąś szansę na zainteresowanie . Muszę się nauczyć formalnej strony zakładania i prowadzenia wątku , bo jeszcze nigdy tego nie robiłam :oops:
Będę z Wami w kontakcie tzn. z osobami które wyraziły zainteresowanie tematem :ok:

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt paź 21, 2011 12:56 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Mam wspaniałe wieści.
- Jest miejsce do przechowywania kotów po zabiegach, klatka jest na miejscu, nie trzeba jej kupować, można przetrzymywać do 2 kotów na raz. Za darmo, potrzebny będzie zwrot za karmę i żwirek, ale jest sponsor
- to jest w Zabrzu, więc blisko, czasami będzie potrzebny transport
- jest skąd pożyczyć klatkę-łapkę
- jest lecznica, która będzie ciachać te koty ze zniżką
- pewnie będzie potrzebna pomoc w łapaniu
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt paź 21, 2011 13:00 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

:ok:
super.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt paź 21, 2011 22:22 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Super...

justyna8585

Post » Sob paź 22, 2011 20:52 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

A teraz z zupełnie innej beczki - Frania załapała nie-wiadomo-kiedy katarek (tym razem herpes jak sądzę bo nadżerek nie stwierdzono) i dostała convenię oraz kroplimy oczyska gentamycyną. Je chętnie, bawi się normalnie, nie miała dziś gorączki. U weta była z nią Ala wczoraj i gorączka była, dostałam nawet Tolfinę do domu, która jak na razie na szczęście się nie przydała. Kontrola we wtorek - znów pojedzie moja córa, bo niestety rozłożyło mnie dość konkretnie :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob paź 22, 2011 21:40 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Alienor pisze:A teraz z zupełnie innej beczki - Frania załapała nie-wiadomo-kiedy katarek (tym razem herpes jak sądzę bo nadżerek nie stwierdzono) i dostała convenię oraz kroplimy oczyska gentamycyną. Je chętnie, bawi się normalnie, nie miała dziś gorączki. U weta była z nią Ala wczoraj i gorączka była, dostałam nawet Tolfinę do domu, która jak na razie na szczęście się nie przydała. Kontrola we wtorek - znów pojedzie moja córa, bo niestety rozłożyło mnie dość konkretnie :(

Mam wyrzuty sumienia,bo gdybym od razu pojechała z nią do weta,to pewnie nie przechodziłabyś teraz przez tak długie leczenie.Ja sie na kotach nie znam,potrafie rozpoznać tylko kk,a ona u P.czypionki miała wielki apetyt,nie kichała,oczka były ok...
Z resztą bardzo zdziwiłabym się,gdyby jakiś kot z Rudy był zdrowy...chyba ze 2 takie przypadki tylko były.

Powiedźcie mi,czy tyllo u mnie ludzie są tak daremni?

Właśnie tata wykrzyczał mi,że jacys ludzie byli o 18 00 z kotem,że podobno ja biore wszystkie koty i oni go juz nie chcą. normalnie wpychali mu go na ręce.Mam przerąbane w domu,bo znowu wyszło jaka jestem.Ludzie w drzwiach zostawili mi karteczke z mailem i adresem.To już szczyt wszystkiego.

Ma ktoś ochote napisać im maila?

Ludzie,którzy prosili o pomoc dla czarnej kotki dzisiaj oświadczyli,że ona znalazła sobie miejsce w piwnicy i juz pomoc nie jest potrzebna.Co tam,że nie jest wysterylizowana i lgnie go ludzi.Najpierw opisywali strasznie rzeczy,co sie dzieje na osiedlu,a teraz olewka,bo napisałam,że muszą ją zawieźć na sterylke.

Spojrzałam też na konto i nie wiem do powiedzieć.Dziękuje Pani A.,B(bodajże Chesire Cat).,Femce,Dorocie Wojciechowskiej.Nigdy nie myślałam,że w takich sytuacjach mogłabym na kogoś liczyć,a tutaj naprawde niespodzianka.

Zapraszam też na wątek szylkretki bez oczka.Wiecie jaka syt. z kotami w schronie z powodu zmiany weta, trzeba było ją szybko wyciągnąć i od razu zawieźć na operacje.170 zł :(

Wątek
viewtopic.php?f=1&t=134729

Schron błaga o pomoc w znalezieniu Dt dla kotów,Liwia_ będzie miała fotki,jest podobno w czym wybierać...

justyna8585

Post » Sob paź 22, 2011 22:02 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Wątek z lekami dla zwierzaków.Jest gorzej,niż było :(

viewtopic.php?f=1&t=134734
Ostatnio edytowano Nie paź 23, 2011 0:02 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

[poprzednia][następna]