Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 11:26 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

No i ja też błagam!!! Riko został na kroplówce. Test na pp wyszedł pozytywny i to bardzo nie zostawiając wątpliwości. Dawka leku dla niego kosztuje 300zł, surowicy tez nie mam co ja mam robić??????????????????????

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Śro paź 19, 2011 11:36 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

penelope20 pisze:No i ja też błagam!!! Riko został na kroplówce. Test na pp wyszedł pozytywny i to bardzo nie zostawiając wątpliwości. Dawka leku dla niego kosztuje 300zł, surowicy tez nie mam co ja mam robić??????????????????????

Wprost nie mogę uwierzyć to straszne.Pilne kto może nam odstąpić chociaż z 2ml caniserinu,kto ma ozdrowieńca po pp lub szczepione koty.POMOC PILNIE POTRZEBNA!!!
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro paź 19, 2011 11:39 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

O Boże...
Ja nadal tak daleko :oops: :(

Ale wołam o pomoc.
Proszę :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro paź 19, 2011 11:41 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Kasiu gdy zajrzysz zmień proszę tytuł wątku ,że pilnie poszukujemy dawcy i caniserinu każde ilości.

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 11:41 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

horacy 7 pisze:
penelope20 pisze:No i ja też błagam!!! Riko został na kroplówce. Test na pp wyszedł pozytywny i to bardzo nie zostawiając wątpliwości. Dawka leku dla niego kosztuje 300zł, surowicy tez nie mam co ja mam robić??????????????????????

Wprost nie mogę uwierzyć to straszne.Pilne kto może nam odstąpić chociaż z 2ml caniserinu,kto ma ozdrowieńca po pp lub szczepione koty.POMOC PILNIE POTRZEBNA!!!

:strach:

Czy moja Nora sie juz nada? Czy za wczesnie?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 19, 2011 11:42 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Straszne :cry: współczuję

załóżcie może wątek, tu czas się liczy :( :(
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro paź 19, 2011 11:48 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Chyba za wcześnie ale pytajcie lekarzy ,wydaje mi się ,ze musi być minimum 2 tygodnie by wytworzyły się p/ciała.Płakać mi się chce ,Penelope jesteśmy z Tobą. :ok: :ok: :ok: Proszę piszcie na zaprzyjaźnionych wątkach prośbę o caniserin,może ktoś gdzieś ma chociaż jakies końcówki.

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 11:59 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Że co? Riko, kotek wzięty z lecznicy był już zakażony pp ??
To jest jakaś masakryczna epidemia, nawet przez lecznicę widzę się przenosi, a jak ja pytałem weta przy szczepieniu czy może mojego kota najpierw na pp i inne zakaźne szczepić to nie,nie, bo wścieklizna jest w regionie , więc najpierw wścieklizna a pp i inne za 3 tygodnie. No super po prostu. Kwarantanna! Ja się do innych kotów nie zbliżam na kilometr w takim razie aż mój Kapsel będzie z miesiąc po szczepieniu na pp. Tylko do lecznicy na szczepienie na wyznaczony termin, poza tym też nie będę się kręcić koło tego miejsca. Sorry Winnetou ale nie tak to wszystko miało wyglądać... :( :( :!:
" Welcome to the worst nightmare of all... REALITY! "
- Hellraiser VI: Hell Seeker

Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Śro paź 19, 2011 12:02 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Dam Twój post do siebie na tablice FB
Dziewczyny co dokładnie napisać ?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 19, 2011 12:06 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

CatAngel pisze:

Dam Twój post do siebie na tablice FB
Dziewczyny co dokładnie napisać ?

CatAngel napisz proszę ,że błagamy o każdą nawet najmniejszą ilość CANISERINU może ktoś posiada ,moze komuś zostało po leczeniu .

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 12:09 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

A jak jest z innymi doroslymi kotami w schronisku? choruja? bo chyba trzeba je traktowac jako nosicieli pp,tak? Basiu wiesz cos?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 19, 2011 12:22 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Marzenia11 pisze:A jak jest z innymi doroslymi kotami w schronisku? choruja? bo chyba trzeba je traktowac jako nosicieli pp,tak? Basiu wiesz cos?

Dzisiaj pójdę zobaczę dorosłe koty.Czy choruja nie wiem czesto jest tak ,ze nie widać objawów nagle kot szybko robi się osowiały i odchodzi.W schronisku na pewno powiedzą mi ,ze są zdrowe.Część z nich przeżyła więc pewnie maja przeciwciała wytworzone.Samą surowice moze szukać w schronisku Olsztyńskim tam szczepia koty,moze się uda zdobyć krew.Caniserin podobno jest lepszy tak mówiła mi pani doktor,bo u kota nie mamy pewności ile przeciwciał się wytworzyło w surowicy wiadomo.Proszę pytajcie moze ktoś gdzieś ma resztki caniserinu lub po prostu więcej. :ok: :ok: :ok:W Olsztyńskim schronisku też są przypadki pp ostatnio przecież resztki caniserinu oddałam dla kociaczka z tego schroniska właśnie.Ten rok pod względem pp jest straszy.

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 12:25 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Basiu prosze Cie bardzo-zwroc uwage na PRzylepe,dobrze? daj mi znac.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 19, 2011 12:30 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Marzenia11 pisze:Basiu prosze Cie bardzo-zwroc uwage na PRzylepe,dobrze? daj mi znac.

Ostatnio na nią patrzyłam lezała sobie w budce na dworze i patrzyła na mnie,bo teraz nie ma rui to jest raczej płochliwa.Dzisiaj tez spojrzę ,myślę ,ze przed zimą dobrze by było jakby udało się ja jakoś wyciagnąć ze schroniska.

horacy 7

Post » Śro paź 19, 2011 13:23 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Riko nie dostał leku; koszt 3 dniowej kuracji to 600zł, a nie 300zł jak początkowo było mówione. Jest szansa że dr załatwi surowice od kota ze schroniska ale jak Basie mówi ten lek byłby lepszy, a niestety nie jest dostępny. Głowa mnie boli z niewyspania za pół godz mam podać Riko sama kroplówkę a jeszcze mam na 16 dwa aparaty do zrobienia. Za dużo na raz... Basiu jak podłącze mu tą kroplówkę to na ile czasu? Z tego wszystkiego wreszcie nie spytałam

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

[poprzednia][następna]