» Pt paź 21, 2011 15:18
Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .
Przepraszam, że dopiero ale miałam troszkę zamieszania i nie miałam nawet kiedy usiąść do komputera. Właśnie kilka dni temu zakociłam się następną znajdką, która zostanie już na stałe u mnie:) Już wszystko mówię, działki są w Jakubowicach Konińskich, ale dalej od Lublina, za Dworkiem Anna jeszcze. Do sterylki zostały jeszcze dwie dorosłe kociczki, młode pójdą na wiosnę, na szczęście więcej jest kocurków. Kociaczki przebywają na działkach, mają otwartą piwniczkę, maleńkie okno i widziałam, że są tam deski tak w dół żeby mogły schodzić. W piwnicy pani mówiła, że mają posłania, koce żeby się mogły w coś wtulić. Chciałabym jeszcze zrobić domek i wstawić do tej piwnicy, zawsze miałyby cieplej jakby weszły do czegoś takiego zamkniętego. Maluszki są przesłodkie, jednak zdaję sobie sprawę, że mają marne szanse na znalezienie domków. Wywiesiłam ogłoszenia, pytałam wśród znajomych. Na działkach koty są dobrze odżywione, zadbane. Nawet jak do sterylki wiozłam to na gwałt bo się bałam że mi się okoci w domu jak trochę posiedzi, a okazało się że to taki grubas:) Najgorsza jest zima, kilka osób przyjeżdża specjalnie z jedzeniem, ale wiadomo, że nie codziennie. Teraz pani z działek mówiła, że już kupiła kilka zgrzewek karmy i ma mi zostawić dla kociaków. Mam nadzieję, że jakoś uda nam się przetrwać i że zima będzie łagodna.